ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Οι αμερικανικές ταξιδιωτικές οδηγίες»

12:15 - 18 Απρ 2013
Βασίλης Νικολόπουλος

Γράφει ο Βασίλης Νικολόπουλος

Συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο η αιματηρή βομβιστική επίθεση που έγινε κατά την διάρκεια του παραδοσιακού Μαραθωνίου στην πόλη της Βοστώνης και μάλιστα τη στιγμή του τερματισμού.

Η βάρβαρη αυτή ενέργεια που διερευνάται αν προέρχεται από τρομοκρατική οργάνωση εγχώρια ή διεθνή ή από «κακόβουλο ιδιώτη» όπως επισήμανε ο Πρόεδρος Ομπάμα στοίχισε τη ζωή σε τρείς ανθρώπους και το βαρύτατο τραυματισμό (ακρωτηριασμούς) σε πάνω από 170 θεατές του Μαραθωνίου, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά.

Δεν θέλω να μείνω στο απάνθρωπο μακελειό που ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας αλλά και η ελληνική κοινωνία καταδίκασε, ούτε στις ευχές όλων μας για ταχεία ανάρρωση των εκατοντάδων θυμάτων αλλά να κάνω με την ευκαιρία αυτού του τραγικού γεγονότος κάποιες επισημάνσεις για την αντιμετώπιση από την κυβέρνηση των Ην. Πολιτειών ανάλογων περιστατικών.

 

Και συγκεκριμένα θέλω να θυμίσω ότι όχι μόνο μια φορά αλλά αρκετές η αμερικανική διπλωματία και η CIA σπεύδουν να εκδώσουν με πάσαν ευκολία «ταξιδιωτικές οδηγίες» προς τους Αμερικανούς τουρίστες να μην επισκέπτονται την Ελλάδα διότι έγινε κάποια τρομοκρατική ενέργεια, έστω και αναίμακτη. Και θέλω να επισημάνω ότι οι αμερικανικές αρχές με μια ακατανόητη προτίμηση προβαίνουν σε αυτές τις επιζήμιες ενέργειες και για τον ελληνικό τουρισμό και για την ελληνική οικονομία, ενώ για ανάλογα περιστατικά σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες κυριολεκτικώς κάνουν την «πάπια». Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί αυτή η κάκιστη διακριτική μεταχείριση γίνεται σε βάρος της Ελλάδας.

 

Να θυμίσω ότι ούτε η ελληνική κυβέρνηση ούτε κάποια άλλη κυβέρνηση ακόμη και στην τραγική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου κατά των Δίδυμων Πύργων της Νέας Υόρκης εξέδωσαν καμιά ανάλογη ταξιδιωτική οδηγία, αντιθέτως συμπαρασταθήκαμε στην δοκιμασία του αμερικανικού λαού.

 

Μάλιστα θυμάμαι όταν σε ανάλογη αθλητική εκδήλωση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου που έγινε πάλι ένα πρωτόγνωρο ανθρώπινο μακελειό η αμερικανική κυβέρνηση καμία ταξιδιωτική οδηγία για τους ταξιδιώτες προς Γερμανία εξέδωσε.

 

Και δεν νομίζω ότι θα βρεθεί κάποιος να μου πει ότι είναι άλλα τα μεγέθη των δύο χωρών. Εδώ μιλάμε για ενέργειες που σχετίζονται με την ανθρώπινη ζωή και αφορά χιλιάδες ειρηνικών και αθώων ανθρώπων.

 

Ίσως είναι καιρός και η εν Αθήναις Αμερικανική Πρεσβεία να υποδείξει στο αμερικανικό ΥΠΕΞ και τις διάφορες μυστικές υπηρεσίες ότι δεν πρέπει να ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά και να σταθμίζουν με μεγαλύτερη υπευθυνότητα τα ανάλογα γεγονότα σε άλλες χώρες και ειδικά στην χώρα μας και να μην εκμεταλλεύονται την ευκαιρία για κάποιους ανεξήγητους λόγους και να μας συκοφαντούν και να μας βλάπτουν διεθνώς.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:43 - 18 Απρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.