ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπερβολές με αφορμή ένα τραγικό γεγονός

20:38 - 14 Αυγ 2013
Βασίλης Νικολόπουλος

Γράφει ο Βασίλης Νικολόπουλος

‘Ένα πράγματι τραγικό συμβάν, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 18χρονος, έγινε, ως συνήθως στον τόπο μας, θέμα ιδεολογικής και πολιτικής εκμετάλλευσης και έδειξε για μία ακόμη φορά πόσο ευεπίφοροι είμαστε στο να μεγαλοποιούμε, για να μην πω στο να διαστρέφουμε, τα γεγονότα που εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια μας.

    Το θλιβερό περιστατικό συνέβη στη γραμμή των τρόλεϊ  Περιστερίου,  όταν επιβιβάστηκε ελεγκτής και ο νεαρός, που δεν είχε εισιτήριο, πάτησε το μπουτόν κινδύνου, η πόρτα άνοιξε και, ενώ το οχημα ευρίσκετο εν κινήσει, πήδηξε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

   Με αφορμή το τραγικό αυτό συμβάν, άρχισε ένα σήριαλ υπερβολών, όχι τόσο από τους αυτόπτες μάρτυρες όσο από δεκάδες άσχετους με το επεισόδιο, οι οποίοι,  οπαδοί προφανώς του κινήματος ‘ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ’, με παρεμβάσεις τους στο Διαδίκτυο και τα Ραδιόφωνα οργίασαν σε βάρος των εργαζομένων  στα ΜΜΜ και κυρίως των ελεγκτών. Τους κατηγόρησαν ότι συμπεριφέρονται απαράδεκτα στους επιβάτες επιδιώκοντας τον εξευτελισμό και την ταπείνωσή τους.

 

   Επειδή εδώ και πολλά χρόνια μετακινούμαι κυρίως με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, όχι μόνο για λόγους οικονομίας αλλά επειδή θέλω να βρίσκομαι ανάμεσα σε κόσμο και να διαπιστώνω τις απόψεις τους, για την οικονομική κρίση, την πολιτική αλλά και τη ζωή τους εν γένει, έχω παραστεί σε πάμπολλους  ελέγχους εισιτηρίων.

 

   Παρόλα όσα υποστήριζαν αυτές τις ώρες δεκάδες ακροατές στα ραδιόφωνα για ‘’σκαιά συμπεριφορά’’ των ελεγκτών για επεισόδια και συμπλοκές ακόμη με επιβάτες χωρίς εισιτήριο, εγώ στάθηκα προφανώς άτυχος και δεν έζησα ποτέ τέτοιες εικόνες. Είμαι όμως σίγουρος ότι, οι περισσότεροι, τουλάχιστον,  από τους τηλεφωνούντες, αντιμετωπίζουν τους ελεγκτές  μόνο ως εκπροσώπους της Εξουσίας και ως Εξουσία πρέπει να καταγγέλλονται και να τιμωρούνται.

 

   Φυσικά, υπήρχαν και πολλοί ψύχραιμοι ακροατές, οι οποίοι αντέκρουαν αυτές τις αστήρικτες και φανταστικές κατηγορίες σε βάρος των ελεγκτών που δεν κάνουν τίποτε πέραν  από τη δουλειά που τους έχει ανατεθεί. Μάλιστα, προσωπικά θα επισημάνω ότι στις δεκάδες περιπτώσεις που έτυχε να βρεθώ σε ελέγχους εισιτηρίων, ουδέποτε διαπίστωσα τραμπουκική ή έστω απλώς αγενή συμπεριφορά.  Αντιθέτως,  παρατήρησα ότι διακριτικά και σχεδόν ψιθυριστά εξηγούσαν στους ‘’τζαμπατζήδες’’ ότι  ή θα πληρώσουν το προβλεπόμενο πρόστιμο ή θα κατέβουν μαζί τους για τα περαιτέρω.

 

   Μπορώ να βεβαιώσω, επίσης, ότι δείχνουν μεγάλη ανοχή σε παιδιά ή σε πολύ ηλικιωμένους συνιστώντας  τους απλώς να κατέβουν στην επόμενη στάση. Εντύπωση μου έχει κάνει το γεγονός ότι δείχνουν ανοχή σε όλους σχεδόν τους αλλοδαπούς,  που δεν έχουν εισιτήριο, προκαλώντας μάλιστα πολλές φορές την αντίδραση άλλων επιβατών γι’ αυτή τους την ανοχή.

 

  Θεωρώ, λοιπόν, ότι είναι άδικο, με αφορμή το τραγικό γεγονός με τον 18χρονο, να γενικεύουμε με μεγάλη ευκολία κατηγορίες σε βάρος μεροκαματιάρηδων υπαλλήλων. Και το κυριότερο, να αγνοούμε πόσο κακό προκαλούν στην κοινωνία οι εμπνευστές του κινήματος ‘’ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ’’, που δεν το εφαρμόζουν μόνο στα ΜΜΜ και τα Διόδια αλλά και στις Εφορίες με διάφορους τρόπους. Αυτοί οι εξυπνάκηδες είναι άτομα που εκμεταλλεύονται την κρίση και δεν πληρώνουν ούτε φόρους ούτε ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων, πράγμα που αποβαίνει σε βάρος των κορόιδων, δηλαδή των  νομοταγών πολιτών που πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους, αλλά και κυρίως σε βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων που επιβαρύνονται δυσανάλογα.

 

   Λυπάμαι ειλικρινά για το 18χρονο αγόρι που έχασε τη ζωή του για ένα εισιτήριο. Δεν επιτρέπεται, όμως, αυτό να γίνεται σημαία των επαγγελματιών τζαμπατζήδων και των πάσης φύσεως φοροφυγάδων.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:45 - 14 Αυγ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.