ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι πραγματικοί εχθροί της χώρας δεν είναι οι κερδοσκόποι

08:38 - 27 Ιαν 2010
Χρήστος Ιωάννου

Γράφει ο Χρήστος Ιωάννου

Βγάζει το μήνα περί τα 60.000 ευρώ, αλλά φορολογείται μόνο για τα 3.000 ευρώ, περίπου όσο είναι ο μισθός του. Τα υπόλοιπα 57.000 ευρώ τα παίρνει «μαύρα». Είναι δηλαδή πετυχημένος 95% φοροφυγάς!!!

Αγαπητέ κ. υπουργέ των Οικονομικών, τώρα που πήρατε το δάνειο και λάβατε πολλές ανάσες, ήρθε η ώρα να «χτυπήσετε» τους πραγματικούς εχθρούς της χώρας. Οχι τους κερδοσκόπους  - αυτοί κάνουν τη δουλειά τους εκμεταλλευόμενοι τα λάθη σας, τα κενά και «στραβά» της πολιτείας σας  και τα συμφέροντά τους – αλλά αυτούς που θα μας χρεοκοπήσουν μια ώρα αρχύτερα... (οι πολιτικοί χρειάστηκαν 30 χρόνια).

Είναι χειρουργός ιατρός, σε κρατικό νοσοκομείο και κάνει εγχειρήσεις ρουτίνας (ας με συγχωρήσουν οι υπόλοιποι νομοταγείς, ιατροί, τους οποίους έχουμε ανάγκη). Βγάζει το μήνα περί τα 60.000 ευρώ, αλλά φορολογείται μόνο για τα 3.000 ευρώ, περίπου όσο είναι ο μισθός του. Τα υπόλοιπα 57.000 ευρώ τα παίρνει «μαύρα» (φακελάκια). Είναι δηλαδή πετυχημένος κατά 95% φοροφυγάς!!!

Εκτός από τα παραπάνω, «εισπράττει» και από τις προμηθεύτριες εταιρείες ιατρικού εξοπλισμού ή και τις φαρμακευτικές. Οχι σε χρήμα, αλλά σε είδος.  Απολαμβάνει δωρεάν ταξίδια, εκδρομές, διαμονές σε ξενοδοχεία κλπ. Είναι δηλαδή άπληστος και πλεονέκτης.

Τελευταία, έχει γίνει και «χέστης», υπό την έννοια που δίνουμε σε αυτούς που φοβούνται. Φοβάται ότι οι τράπεζες θα χρεοκοπήσουν και θα χάσει τα χρήματά του. Επίσης, φοβάται ότι το κράτος θα φορολογήσει τις καταθέσεις.

«Παλεύοντας» με τα συναισθήματά του, προσπαθεί να «φυγαδεύσει» τα λεφτά και να τα εξαφανίσει από τους τραπεζικούς του λογαριασμούς. Τα «μετακομίζει» στο εξωτερικό, τα «κρύβει» στο στρώμα του, τα «θάβει» στο κτήμα του.  Ζητάει λίρες, χρυσό δολάρια και ότι άλλο κρίνει αυτός ότι δεν θα χάσει σε αξία μετά την χρεοκοπία των τραπεζών και συνολικά της χώρας.

Εάν συνεχίσει έτσι,  τότε μπορεί να οδηγήσει τις τράπεζες και το κράτος σε χρεοκοπία, πριν την ώρα τους.  Και πάλι τα προβλήματα του κράτους δεν θα σταματήσουν. Θα συνεχίσει να «γδύνει» πολιτεία και συνανθρώπους του.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το κείμενο περιγράφει κομμάτια μιας «πραγματικότητας» που διηγούνται συχνά γνωστοί και φίλοι. Ισως κάποιοι αναγνώστες να διακρίνουν μέχρι και τους εαυτούς τους. Ομως οποιαδήποτε ομοιότητα με συγκεκριμένα πρόσωπα και καταστάσεις είναι συμπτωματική.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:39 - 27 Ιαν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.