ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΡΤ και δημοσιογραφία

10:14 - 06 Ιουν 2019
Δεν ανήκω σε εκείνους που αφορίζουν, "σιχτιρίζουν" και απειλούν την δημόσια τηλεόραση. Αν και διωχθείς τρις από την ΕΡΤ αν και έχων υποστεί δοκιμασίες κυνηγητό επειδή "έλεγα πράγματα που δεν είναι πρέποντα" (δηλαδή μη αρεστά στην τότε κυβέρνηση), πιστεύω στην αναγκαιότητα της στήριξης της ΕΡΤ (ραδιόφωνο και τηλεόραση) με την διαφύλαξη της ανεξαρτησίας και της όσο το δυνατόν μεγαλύτερης αντικειμενικότητας και ψύχραιμης παρουσίασης των γεγονότων.

Και χθες, αισθάνθηκα ιδιαίτερα ευτυχής με την στάση των συναδέλφων μου Βαγγέλη Παπαδημητρίου και Μαρίας Γεωργίου, οι οποίοι, σε ραδιοφωνική εκπομπή της ΕΡΤ, "έβαλαν στην θέση του" τον υπουργό κ. Μπαλάφα, ο οποίος τους επέπληξε επειδή αποκάλεσαν "επίδομα" την δήθεν "13η σύνταξη".

Ο υπουργός, στον αέρα, τους είπε ότι "επειδή είναι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, δεν μπορούν να αποκαλούν "επίδομα" την "'έστω και μικρή πλην μόνιμη 13η σύνταξη" διότι έτσι συντάσσονται με τον Μητσοτάκη και τα ιδιωτικά κανάλια!".

Σε μια συζήτηση η οποία αφορούσε προφανώς τις προεκλογικές παροχές της κυβέρνησης , ο κ. Μπαλάφας κάλεσε τους παραγωγούς και παρουσιαστές της (επιτυχημένης) εκπομπής, επαγγελματίες εδώ και πολλά χρόνια δημοσιογράφους "να θυμηθούν ότι εργάζονται στη δημόσια ΕΡΤ και ότι εάν αυτοί αποκαλούν την "13η σύνταξη" με τον όρο "επίδομα", τότε ταυτίζονται με τα ιδιωτικά κανάλια που υπηρετούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και ταυτίζονται με τον Κυριάκο Μητσοτάκη!". 


Ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου "μητσοτακικός!" Τί άλλο μένει να ακούσουμε, αλήθεια τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον βαίνει προς αποδρομή; 


Θα μπορούσα πολλά να γράψω για το χάλι ορισμένων πολιτικών, που θεωρούν την ΕΡΤ "τσιφλίκι" της εκάστοτε κυβερνήσεως. 
Τους έχω υποστεί (δεξιούς και προοδευτικούς")και γνωρίζω καλά το παιγνίδι. Είναι εκείνοι οι οποίοι στερούνται δημοκρατικού υποβάθρου, εκείνοι που δεν μπορούν ν να αντιληφθούν τί σημαίνει για την δημοκρατία η κριτική. 
Είναι εκείνοι που (είδαμε προχθές ένα παράδειγμα προς αποφυγήν στην δημόσια τηλεόραση) αρέσκονται στην "δημοσιογραφία" και την "κριτική" των γλυκύτατων κοριτσιών, τα οποία συνόδευαν ως "γλάστρες" τον αλησμόνητο Ευάγγελο Γιαννόπουλο στις αλήστου μνήμης εκπομπές-μονολόγους του στο "Κανάλι πέντε" του επίσης αλήστου μνήμης δαιμόνιου Γιώργου Κουρή!

Ευτυχώς, όμως, ο Βαγγέλης και η Μαρία, που έχουν ήδη γράψει πολλά χιλιόμετρα "στον αέρα" και στο χαρτί, έδωσαν τις δέουσες απαντήσεις και ο κ. Μπαλάφας αντελήφθη ότι "υπάρχουν ακόμη δημοσιογράφοι στην Αγία Παρασκευή" και δεν είναι όλοι υποτακτικοί εκείνου του απίθανου συνδικαλιστή, που έχει "πάρει τα κλειδιά" (ίσως και τα εσώβρακα) των πολιτικών υπευθύνων και "λύνει και δένει" στον πολύπαθο χώρο της ΕΡΤ.
Έτσι είναι κ. Μπαλάφα μου. Και ευτυχώς που είναι έτσι...

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.