ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τετραήμερη εργασία

10:01 - 08 Νοε 2019
Μην ξανακούσω κάποιον να διαμαρτυρηθεί για τα "τετραήμερα" που κάνουν κάποιοι εργαζόμενοι στο ελληνικό δημόσιο, εφευρίσκοντας πάντα κάποιον τρόπο να την κοπανήσουν" για μια μέρα.Οι άνθρωποι αυτοί, όπως δείχνουν τα πράγματα, είναι χρόνια μπροστά! Κα ιδού η απόδειξη! Η εταιρεία Microsoft στην Ιαπωνία δοκίμασε την τετραήμερη εργασία και δικαιώθηκε, αφού η παραγωγικότητά των υπαλλήλων της αυξήθηκε σημαντικά. Με την εφαρμογή του τετραημέρου, που έγινε με στόχο "την υγιή ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής, το ποσοστό παραγωγικότητας, αυξήθηκε κατά στο 40%.

Το πείραμα, με την επωνυμία «Work Life Choice Challenge» άρχισε τον Αύγουστο. Δόθηκαν τριήμερα "ρεπό" για πέντε συνεχείς εβδομάδες, σε 2.300 εργαζομένους με την ελπίδα ότι θα ήταν πιο αποτελεσματικοί.
Επί πλέον, για να αξιολογηθεί το πείραμα της τετραήμερης εργασίας έπρεπε να υπάρξει συλλογή δεδομένων για να μετρηθούν τα αποτελέσματα.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι σημειώθηκε τεράστια αύξηση της παραγωγικότητας, η οποία , υπολογιζομένη από τις πωλήσεις ανά εργαζόμενο, αυξήθηκε κατά 39,9% τον Αύγουστο του 2019 σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2018.
Σημειώθηκε επίσης εξοικονόμηση κόστους στους πόρους ηλεκτρισμού και γραφείου. Για παράδειγμα, καθώς το γραφείο έκλεινε μια μέρα την εβδομάδα, οι υπάλληλοι εκτύπωσαν 58,7% λιγότερες σελίδες, ενώ χρησιμοποίησαν και 23,1% λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια.

Η Microsoft πραγματοποίησε μια έρευνα στο τέλος του πειράματος και η πλειονότητα των υπαλλήλων (92,1%) δήλωσαν ότι τους άρεσε η τετραήμερη εργάσιμη εβδομάδα. Η εταιρεία ήδη σχεδιάζει να εφαρμόσει εκ αυτό το σύστημα τον επόμενο Αύγουστο.

Για σκεφτείτε το, σας παρακαλώ. Θα πηγαίνεις στο γραφείο την Δευτέρα το πρωί και την Πέμπτη το απόγευμα θα γυρίζεις στο σπίτι και θα έχεις μπροστά σου ολόκληρο τριήμερο, χωρίς να χρειάζεται να "πέσει" ανάμεσά τους κάποια αργία, κάποια εθνική εορτή, κάποιος πολιούχος, κάποια επέτειος του Πολυτεχνείου ή οποιαδήποτε άλλη "ημέρα αργίας" σκαρφιστούν οι συνδικαλιστές, για "συνέλευση του κλάδου", για "καθιστική διαμαρτυρία" και ότι άλλο βάλει ο νους του ανθρώπου!

Θέλεις, κύριε, να αράξεις τριήμερο στο εξοχικό ή σε ένα όμορφο ξενοδοχείο; να πας τριήμερο στην Αράχωβα ή στο χωριό σου, να πάρεις τριήμερο για να πας "για τις ελιές" ή "για τα πορτοκάλια"; Δούλεψε πιο εντατικά το τετραήμερο, βγάλε δουλειά για πέντε μέρες σε τέσσερις και άμε στην ευχή του Θεού!

Να σας πω, εμένα μου αρέσει η ιδέα και μακάρι να την εφαρμόσουν και εδώ οι επιχειρήσεις.
Να κάνεις εντατικότερα την δουλειά σου μέσα στο τετραήμερο και να έχεις ελεύθερο το Παρασκευοσαββατροκύριακο, να χαρείς την οικογένειά σου, να δεις περισσότερο τα παιδιά σου, να ασχοληθείς με το σπίτι του, βρε αδελφέ!
Για δοκιμάστε το!

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.