ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η αλητεία στα «σόσιαλ»…

Η αλητεία στα «σόσιαλ»…

08:04 - 25 Ιουν 2022
Φυσικά και είναι καταδικαστέα τα σχόλια εις βάρος της κυρίας Αχτσιόγλου. Δεν θα χρησιμοποιήσω την έκφραση «σεξιστικά» γιατί την θεωρώ αδόκιμη και ανύπαρκτη στο ελληνικό λεξιλόγιο. Θα χαρακτηρίσω τα σχόλια απαράδεκτα, ηλίθια, χαμερπή και κολάσιμα.
 

Είναι, όμως, μια ευκαιρία για να αντιληφθεί κανείς πόσο επικίνδυνα είναι αυτά τα περίφημα «σόσιαλ μίντια» ή αλλιώς «μέσα κοινωνικής δικτύωσης».
Ο κάθε ηλίθιος, ανώμαλος, κακεντρεχής, συκοφάντης, ψεύτης, μπορεί να γράψει ότι θέλει. Κι ύστερα ένας όμοιός του ή και χειρότερος να το αναπαραγάγει και να αρχίσει το «γαϊτανάκι». Ότι γινόταν και παλαιότερα με τους επιτήδειους «ψιθυριστές».
 
Το σπορ αυτό ήταν πολύ συνηθισμένο στην ελληνική κοινωνία. Αρκούσε «να βγάλεις μια βρώμα» και να δημιουργηθεί θόρυβος-τις περισσότερες φορές αδικαιολόγητος- αλλά τελικά να επιτευχθεί ο στόχος, που δεν ήταν άλλος από του να πληγεί η προσωπικότητα του θιγομένου.
Μη νομίζετε, δηλαδή, ότι οι «δολοφονίες χαρακτήρων» είναι σημερινό φαινόμενο. Απλώς, τότε γινόταν με «ψιθύρους» και με κάποιους αληταράδες των μέσων ενημέρωσης, που δεν δίσταζαν (για λόγους δικούς τους συνήθως οικονομικούς ή για την κομματική τους ανάδειξη) να αναπαραγάγουν τα ψεύδη!
 
Είδε, λοιπόν, ο γελοίος την Εφη Αχτσιόγλου σε μια φωτογραφία, αδυνατισμένη και με κάποιες εκδορές στον αριστερό της βραχίονα και έγραψε ένα «ποστ» γεμάτο υπονοούμενα, ο γελοίος!
Και βέβαια, η αλητεία και η διαστροφή του διαδικτύου πήρε φόρα και έγραφε ότι της κατέβαινε. Και η ατυχής πρώην υπουργός, έσπευσε να διευκρινίσει ότι μια νέα μητέρα δεν έχει και τόσο πολύ χρόνο για ξεκούραση και επί πλέον μπορεί να δεχθεί και κάποιες «τσιμπιές» και «νυχιές» από τα βρέφη ή τα νήπιά της.
 
Νομίζω ότι κακώς έδωσε σημασία στον αλητάμπουρα, ο οποίος, χωρίς αμφιβολία, θα έπρεπε να στερηθεί αυτομάτως την δυνατότητα «σερφαρίσματος» σε όλα τα «σοσιαλ».
Αρκετά με αυτή την ασύδοτη αλητεία, που δεν αφήνει ευκαιρία να βγάλει όση χολή έχει αποθηκευμένη στον οργανισμό της. Κάποια στιγμή θα πρέπει εκείνοι που διαχειρίζονται (και θησαυρίζουν από) τα «σόσιαλ» να κόψουν μια και καλή την πρόσβαση στην αλητεία και την διαστροφή, που τείνει να γίνει πλέον απειλητική για το μέλλον αυτού του τρόπου επικοινωνίας.
 
Τώρα θα πείτε ότι υπάρχουν «έγκυροι» υποτίθεται υπηρέτες της αληθείας, που διαστρεβλώνουν κάθε γεγονός ή που δημοσιεύουν εμετικά και πρόστυχα ρεπορτάζ και θα «τα βάλουμε» με τους «απλούς πολίτες»;
Καλύτερα «να τα βάλουμε» με όλους όσοι παραβαίνουν τους κανόνες ,τους Νόμους και το κοινό περί δικαίου αίσθημα.
Τα «σόσια뻨δεν πρέπει να γίνουν τελικά το «βήμα» για κάθε καρυδιάς καρύδι και για κάθε αλητάμπουρα, που τον δέρνει σπίτι η κυρά του κι εκείνος κάνει τον «καμπόσο» εκ του πληκτρολογίου!
Τελευταία τροποποίηση στις 08:08 - 25 Ιουν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.