ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το μαύρο το κάνετε άσπρο κυρία υπουργέ

16:51 - 28 Σεπ 2020
Δημήτρης Κωνσταντάρας

Γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντάρας

Δεν θάθελα καθόλου – αλλά ΚΑΘΟΛΟΥ- να είμαι στη θέση της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως που αντιμετωπίζει μια τρομερή κρίση στο χώρο της Παιδείας και ήδη έχουν αρχίσει και βίαια επεισόδια. Την αντιμετωπίζει έτσι όπως μπορεί να την αντιμετωπίσει τέλος πάντων. Και κάνοντας τις όποιες δηλώσεις μπορεί να κάνει.

Αλλά όλα έχουν κάποιο όριο. Διότι το να βγαίνει και να κάνει δηλώσεις υποβαθμίζοντας το εύρος και τη σοβαρότητα των καταλήψεων, των επεισοδίων, της  βίας και της ανεξέλεγκτης κατάστασης χωρίς καμία παρεμβατικότητα, αρχίζει και αγγίζει την αδυναμία επέμβασης, την μοιρολατρεία και την αδιαφορία, τόσο της υπουργού Παιδείας όσο και πολλών άλλων, ανώτερων ή κατώτερων βαθμίδων διακυβέρνησης. Διότι σήμερα έχουμε την Καλαμάτα. Αύριο;

Το να αντιμετωπίζεις μια κατάσταση κατά την οποία «εξωσχολικοί παράγοντες» εισβάλλουν τη νύχτα στα σχολεία και καταστρέφουν, κλέβουν, βανδαλίζουν τα πάντα  ενώ την άλλη στιγμή, μαθητές πετούν ΚΑΡΕΚΛΕΣ στα κεφάλια γονέων και καθηγητών που επιχειρούν να μπουν στο σχολείο , δεν είναι γεγονότα που μπορούν να χαρακτηριστούν  ότι «αντιμετωπίζονται γιατί έχουμε θωρακιστεί».

Με το να κάνεις το άσπρο μαύρο , δεν πείθεις κανέναν ότι «μαθητές και εκπαιδευτικοί εφαρμόζουν με τρόπο υποδειγματικό τα μέτρα». Το αντίθετο. Με το να διαστρέφεις την πραγματικότητα, έστω κι αν αυτή σε διαψεύδει για την κατάσταση στα σχολεία λόγω κοροναϊού, μάσκας και καταλήψεων , απλώς κοροιδεύεις τον εαυτό σου και τους «διαφωνούντες».

Όπως είπε η κυρία Κεραμέως στον ΑΝΤ1, « η μεγάλη εικόνα είναι ότι μαθητές και εκπαιδευτικοί εφαρμόζουν με τρόπο υποδειγματικό τα μέτρα, σημειώνοντας ότι "περιμέναμε τα κρούσματα γι’ αυτό έχουμε θωρακιστεί", υπογραμμίζοντας ότι "αυτή την στιγμή είναι κλειστό το 0,2% των τμημάτων των σχολείων σε όλη την χώρα". Και το μέγα ζήτημα είναι: Τα πιστεύει αυτά που λέει; Ή της τα δίνουν να τα πει; Και ποιος της τα δίνει; Κάποιος πρέπει να φταίει για όλα αυτά. Δουλειά τους είναι να τον βρουν και ή να τον αναγκάσουν να κάνει πιο σωστά τη δουλειά του ή να πάει σπίτι του.

Προσέξτε: «Απίστευτα σκηνικά σημειώθηκαν με το... καλημέρα στην κατάληψη του πρώην Πολυκλαδικού Καλαμάτας, με σοβαρά επεισόδια μεταξύ γονέων και μαθητών. Όλα ξεκίνησαν όταν οι καθηγητές επιχείρησαν το πρωί της Δευτέρας να μπουν στους χώρους του 6ου Γενικού Λυκείου της Καλαμάτας και δέχθηκαν την επίθεση των μαθητών.

Προσέξτε: «Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Best, στον έντονο λεκτικό διαπληκτισμό που ακολούθησε και τις ύβρεις, ένας γονέας επιχείρησε να μπει μέσα και να ανοίξει την πόρτα, με τους μαθητές να του πετούν... καρέκλες και να τον χτυπούν. Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αλλά και η αστυνομία».

Προσέξτε: « Αυτό το ΚΥΜΑ καταλήψεων φαίνεται να εκμεταλλεύτηκαν κάποιοι εξωσχολικοί, όπως λέει στο tharrosnews.gr, η διευθύντρια του 2ου ΕΠΑΛ, Ελένη Θεοδωρακάκου και έτσι στο σχολικό συγκρότημα της οδού Κρήτης σημειώθηκαν καταστροφές και κλοπές υπολογιστών».

Και προσέξτε: « Κατά την ίδια, κάποιοι εισέρχονται το βράδυ στο σχολείο, κλείνουν με διάφορα αντικείμενα την είσοδο και δρουν ανεξέλεγκτα στο χώρο. Σε δηλώσεις της και κάνοντας ένα μέχρι στιγμής απολογισμό, η κα Θεοδωρακάκου είπε ότι έχουν καταστραφεί πάνω από 100 καρέκλες, 50 θρανία και τζαμαρίες, ενώ ξηλώθηκαν πόρτες προκειμένου να γίνουν προπετάσματα στις εισόδους του συγκροτήματος».

Δεν είμαι υπέρ των ακραίων μέτρων, δεν εισηγούμαι να μπούνε τα ΜΑΤ και να ξυλοκοπήσουν τους μαθητές και δεν είναι δουλειά μου να πω στους υπεύθυνους τι πρέπει να κάνουν.

Αν -όπως είπε η διευθύντρια- σε αίθουσα έχουν καταστραφεί όλες οι γυψοσανίδες, ολόκληρα παράθυρα αλουμινίου έχουν εξαφανιστεί, ενώ παραβιάστηκε πόρτα εργαστηρίου, από όπου εκλάπησαν τρεις υπολογιστές και όλο το εργαστήριο καταστράφηκε, τότε…. τότε προκύπτουν  σοβαρότερες ευθύνες ανθρώπων που με την αδιαφορία τους, «οπλίζουν» τα χέρια των μαθητών με καρέκλες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.