ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φοβάμαι ότι οι συνωμοσιολόγοι, ίσως τρέφονται από τα λέω-ξελέω των ειδικών

21:40 - 31 Οκτ 2021
Δημήτρης Κωνσταντάρας

Γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντάρας

Ομολογώ ότι βρίσκομαι σε σημείο να «τα χάσω» εντελώς. Βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο αναφορικά με τον covid 19 και τις μεταλλάξεις του. Τις προάλλες είχαμε ρεκόρ με 4.696 νέα κρούσματα στην Ελλάδα με 38 νεκρούς και 404 διασωληνωμένους. Και με το επίσημο κράτος και τους ειδικούς να επιμένουν ότι μόνη μας λύση είναι η αύξηση του αριθμού των εμβολιασμένων και του ρυθμού εμβολιασμών. Οι ειδικοί μάς ανακοίνωσαν ότι ξεκινά από τη Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου η εκστρατεία sms με καθημερινά μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα 450.000 ανεμβολίαστων, ειδικά σε περιοχές με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Κι αυτό ενώ οι επιδημιολόγοι επισημαίνουν ότι το 95% των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.

Αλλά… ό,τι κι αν μάς λένε, εμείς συνεχίζουμε τα πάρτι, τις συγκεντρώσεις, πάμε όπου θέλουμε και αρνιόμαστε να δείξουμε βεβαίωση εμβολιασμού( προφανώς γιατί δεν έχουμε) και συμπλεκόμαστε μ αυτούς που θέλουν να μας  ελέγξουν, ανοίξαμε τα θέατρα και τους κινηματογράφους και τα γήπεδα όπου γίνεται-δεν γίνεται έλεγχος και συνεχίζουμε.

Και «στο καπάκι», ένας από τους ιδιαίτερα προβεβλημένους ειδικούς, ο Ηλίας Μόσιαλος , αντέδρασε με έντονο τρόπο στην εκστρατεία της  κυβέρνησης  για εκστρατεία πειθούς μέσω μαζικών καθημερινών sms σε ανεμβολίαστους. «Δεν είναι καλή ιδέα, δεν ξέρω ποιος την είχε, αλλά να την πάρουν πίσω» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ-1 ο καθηγητής πολιτικής της Υγείας στο LSE. «Δηλαδή αυτό έλειπε από τους ανεμβολίαστους; Το sms; Οταν έχει γίνει τόση συζήτηση και τόση ενημέρωση;» διερωτήθηκε. Κακή ιδέα τα sms σε ανεμβολίαστους, θα έχει αντίθετα αποτελέσματα» είπε.

Την ίδια ώρα, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος έπεσε θύμα επίθεσης, σε ταβέρνα που πήγε να φάει με συναδέλφους του στην Καλαμπάκα, επειδή ζήτησε να γίνουν έλεγχοι στα πιστοποιητικά εμβολιασμού για τον κορωνοϊό το βράδυ του Σαββάτου,30/10. Τα Μ.Μ.Ε. μιλούσαν για επίθεση στον καθηγητή Βασιλακόπουλο από αντιεμβολιαστές και για  μηνύματα  που έλαβε με κείμενο όπως: «Βασιλακόπουλε ψόφα» . 

Σε ανακοίνωση του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου αναφερόταν ότι «Είναι απαράδεκτο μέσα στην κορύφωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όχι μόνο να μην τηρούν τα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών αλλά και να προπηλακίζουν λειτουργούς της υγείας που υπηρετούν με συνέπεια το ιατρικό καθήκον, όπως συνέβη σήμερα εις βάρος Καθηγητών Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής. Η ανευθυνότητα των αρνητών του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων προστασίας αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια υγεία».

Πέστε μου τώρα: Τι να σκεφτεί, τι να κάνει, τι να πιστέψει ένας άνθρωπος  –ας πούμε εγώ- που είναι τριπλά εμβολιασμένος όπως και όλη του η οικογένεια και που ζει σε μια «φούσκα» μήνες τώρα, όχι μόνο για να προστατεύσει τον εαυτό του αλλά και για να μην κινδυνεύσει να μεταδώσει τον ιό; Ναι, για να μην κινδυνέψει να μεταδώσει τον ιό ΑΝ ΚΑΙ ΤΡΙΠΛΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΣ. Διότι όπως όλοι έχουμε ακούσει και διαβάσει, ακόμα και ο εμβολιασμένος μπορεί να είναι φορέας. Αυτό δεν αναιρεί τους ειδικούς που επιμένουν ότι μόνη μας λύση είναι η αύξηση του αριθμού των εμβολιασμένων και του ρυθμού εμβολιασμών; Αυτό δεν τον κάνουν να σκεφτεί ότι τα εμβόλια ΔΕΝ τον έχουν προστατέψει; Αυτό δεν ενισχύει τους αρνητές; Αυτό δεν είναι αμφισημία; Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι όσοι μιλούν για τον ιό στην πραγματικότητα δεν ξέρουν με ακρίβεια τι συμβαίνει και πώς να το αντιμετωπίσουμε;

Φυσικά και δεν είμαι αντιδραστικός αντιεμβολιαστής αφού άλλωστε έχω κάνει πρόθυμα και τα τρία εμβόλια, φοράω μάσκα όταν βγαίνω από το σπίτι-φούσκα που έχω φτιάξει, αφού υποχρέωσα και τον ηλεκτρολόγο που ήρθε να μού φτιάξει μια σοβαρή βλάβη να φορέσει μάσκα . Αλλά η απλότητα του ηλεκτρολόγου να μου πει ότι «Μα καλά, εσείς, μεγάλος, μορφωμένος άνθρωπος, δεν έχετε καταλάβει ότι άδικα τα κάνετε όλα αυτά;» με έκανε να σκεφτώ ότι κάπου βαθιά στο μυαλό τους, όλοι αυτοί οι αρνητές, έχουν κάποιο δίκιο θεωρώντας ότι όλοι αυτοί που του επιβάλλουν τους περιορισμούς κάποιους άλλους λόγους έχουν για να το κάνουν;

Μέχρι στιγμής- και λυπάμαι που το λέω- δεν αποκλείεται  η συνωμοσιολογία των αρνητών να τρέφεται από την αμφισημία  και τις σπασμωδικές αντιδράσεις των «ειδικών». Κι αυτό είναι που φοβάμαι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.