ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το σύννεφο φέρνει βροχή.

16:21 - 16 Μαϊ 2022
Δημήτρης Κωνσταντάρας

Γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντάρας

Μπακογιάννης προς Θεοδωρικάκο: «- «Τάκη έχουμε πρόβλημα, διαπιστώνουμε υποχώρηση της Αστυνομίας. Ας περπατήσει ο υπουργός στις γειτονιές της Αθήνας για να δει τις πραγματικότητες Τον παρακαλώ εδώ κι ένα μήνα να συναντηθούμε».

Θεοδωρικάκος προς Μπακογιάννη: «Θα είναι χρήσιμο στο δήμαρχο Αθηναίων να συμμετέχει από πιο κοντά στις επόμενες επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας».

Ήταν μια απροσδόκητη, δημόσια αντιπαράθεση  του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη με τον Δήμαρχο Αθηναίων με φόντο την γενική κατάσταση στην Αθήνα. Όχι και το καλύτερο σ΄ αυτή την περίοδο των πολλαπλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα. Και όχι μόνο. Όχι και το καλύτερο για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η οποία έχει διορίσει τον Υπουργό και έχει στηρίξει την υποψηφιότητα του Δημάρχου. Απρόσμενο δώρο στον κ. Τσίπρα που ψάχνει να βρει επιχειρήματα για να «επιπλήξει» τον πρωθυπουργό. Και του τα προσφέρουν ο εκ δεξιών του καθήμενος – με παλιές «βόλτες» από το Κ.Κ.Ε, τον Συνασπισμό και το ΠΑΣΟΚ-  υπουργός και ο επίσης εκ δεξιών του καθήμενος  Δήμαρχος και ανεψιός του.

Αποτέλεσμα; Ο έντονα φημολογούμενος εκνευρισμός  που έχει προκληθεί  στο Μαξίμου αλλά και η φθορά, τόσο στον Κώστα Μπακογιάννη, όσο και στον Τάκη Θεοδωρικάκο , ένας εκνευρισμός που έχει –όπως λέγεται- αναγκάσει το Μαξίμου να έχει διαμηνύσει και στους δύο, ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί συνέχεια στην αντιπαράθεση. Λογικό. Η κόντρα μόνο κακό κάνει στην κυβέρνηση που εκτίθεται. 

Μοναδική λύση; Οι αμοιβαίες υποχωρήσεις, μια αίσθηση συναίνεσης και μια ουσιαστική συζήτηση ώστε να βρεθούν λύσεις έτσι ώστε και να μην εκτίθεται ο Μητσοτάκης και να βελτιωθούν άμεσα κάποια επιβεβαιωμένα φαινόμενα  που βλάπτουν την Αθήνα και κάνουν τους κατοίκους τής πρωτεύουσας να δυσφορούν. Και οι δυο «αντιμαχόμενες» πλευρές έχουν τα δίκια τους και τα άδικά τους αλλά μια τέτοια δημόσια αντιπαράθεση ΧΩΡΙΣ λύση, μόνο βλάπτουν και την κυβέρνηση που έχει στηρίξει τους δυο «τσακωμένους πετεινούς» και -κυρίως- την ταλαίπωρη πρωτεύουσα που υποφέρει. Διότι επ’ αυτού κύριε Θεοδωρικάκο μου, έχει δίκιο μόνο ο κ. Μπακογιάννης. Ο οποίος, επιλέγοντας αυτή τη δημόσια αντιπαράθεση, κινδυνεύει να το χάσει.

Διότι η αντιπαράθεση και τα επιχειρήματα των δυο πλευρών, έδωσαν το «πράσινο φως» για την δημοσίευση σχολίων όπως: «Σε ασυνήθιστα οξείς τόνους ο δήμαρχος Αθηναίων και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αντάλλαξαν δημόσιους διαξιφισμούς για την εγκληματικότητα και την αστυνόμευση στην πρωτεύουσα».

Την αρχή δημοσιοποίησης της έλλειψης συνεργασίας  έκανε ο Κώστας Μπακογιάννης με το γνωστό τοις πάσι πλέον : «Τάκη, έχουμε πρόβλημα και πρέπει να κάνουμε κάτι να το λύσουμε», σημειώνοντας την ανάγκη για προληπτική, ενεργή και διαρκή αστυνόμευση στην Αθήνα, που αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας. Και το σοβαρότερο; Ο Δήμαρχος είπε ότι υποχρεώνεται να θέσει το θέμα δημόσια, καθώς ο αρμόδιος υπουργός εδώ και έναν μήνα δεν ανταποκρίνεται στο αίτημά του για συνάντηση.

Αλλά το Υπουργείο πήρε αμέσως τη σκυτάλη,  διαψεύδοντας αρκετά άκομψα το Δήμαρχο με ανακοίνωση που ανέφερε ότι «ο Κώστας Μπακογιάννης είναι σε συνεχή επαφή και συνεργασία με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριο Οικονόμου  ενώ την προηγούμενη εβδομάδα μάλιστα πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη με τον δήμαρχο Αθηναίων» Και στη συνέχεια, του έκανε συστάσεις: «Θα είναι χρήσιμο στο Δήμαρχο Αθηναίων να συμμετέχει από πιο κοντά στις επόμενες επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας για την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστών, του παραεμπορίου και οποιουδήποτε παρανομεί. Εκτός αν πιστεύει ότι δεν είναι χρήσιμες αυτές οι δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας».

Ας βάλουμε σε αντιπαράθεση  με τα παραπάνω, μια ακόμη δήλωση του Δημάρχου: «Μη μασάμε τα λόγια μας. Η Αθήνα έχει ένα πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Αρκεί να κάνετε μια βόλτα στις γειτονιές για να πειστείτε. Κι εδώ δεν χρειαζόμαστε στατιστικές. Εγώ περπατάω κάθε μέρα και ακούω τον κόσμο…» είπε ο δήμαρχος για να προσθέσει: «Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Τάκη Θεοδωρικάκο, είναι και φίλος μου, αλλά οφείλω να σας πω και να το πω και δημόσια, γιατί εδώ έχει φτάσει η απόγνωσή μου, ότι τον παρακαλώ εδώ και ένα μήνα να συναντηθούμε. Καταλαβαίνω ότι προφανώς ο υπουργός έχει άλλα ζητήματα, έχει πολλά ζητήματα, αλλά φαντάζομαι ότι μεταξύ των πρώτων δέκα είναι και η Αθήνα».

Για να καταλήξει: «Το ραντεβού με τον κ. Θεοδωρικάκο το περιμένω. Αυτό που μετράει είναι το τι κάνουμε, και όχι το τι λέμε».

Θυμίζω μερικούς αγαπημένους στίχους που έγραψε το 1962 ο Βαγγέλης Γκούφας, τους έδωσε στο Χατζιδάκι κι αυτός έγραψε ένα «τραγουδάκι» για την ταινία «Η Λίζα και η άλλη» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Που μόνο «τραγουδάκι» δεν ήταν.  : 

  • Το σύννεφο έφερε βροχή, κι έχουμε μείνει μοναχοί
  • έγινε η βροχή χαλάζι  , δεν πειράζει, δεν πειράζει.
  • Τι έχει ο φτωχός να φοβηθεί, σπίτι, ουρανός όπου σταθεί
  • το δισάκι του στον ώμο, για το δρόμο, για το δρόμο.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.