ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η τελική λύση

09:23 - 10 Φεβ 2016
Βλέπω πολλούς να επιχαίρουν που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μετά από ένα χρόνο αρνείται να βρει βηματισμό, που η χώρα πορεύεται με την όποια φιλοτιμία των πολιτών της και που η μιζέρια και η μαυρίλα κυκλοφορούν ελεύθερα σε κάθε εκδήλωση του βίου.

Υπάρχει μια ενδιάθετη μνησικακία πολλών που ψήφισαν ή που καταψήφισαν την αριστερή πρόταση. Περιμένουν με αδημονία πότε θα πέσει η κυβέρνηση, που παλινωδεί και σωρεύει άλυτα θέματα πιο μεγάλα από το μπόι της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε και δεν πρέπει κανείς να χαιρεται γι’ αυτό. Διότι όλοι μας θα πληρώσουμε στο τέλος το λογαριασμό. Και απέτυχε σε πλείστα πεδία (διαπραγμάτευση, μεταναστευτικό κλπ) με  κυριότερο την οικονομια και  την επιβολή των capital controls. Η πλειονότης των Ελλήνων δεν συλλαμβάνει το μέγεθος του πλήγματος. Είναι συνταξιούχοι και μισθοσυντήρητοι  και τα 420 ευρω την εβδομάδα φθάνουν και περισσεύουν. Η πραγματική οικονομία όμως- των επιχειρήσεων και του εμπορίου- πνίγεται και φυτοζωεί. Παραγωγή πλούτου (που είναι η μόνη διέξοδος) με έλεγχο κεφαλαίων δεν γίνεται…

 

Πολλοί θέλουν να πιστεύουν πως όταν έρθει η Ν.Δ στα πράγματα, ο Κυριάκος θα νοικοκυρεψει το κράτος, θα πείσει τους πολίτες να πληρώνουν, θα επανεκκινήσει την οικονομία, θα γίνει η αφετηρία της  ανάπτυξης κ.ο.κ. Τίποτε από αυτά τα θετικα δεν προκειται να γίνει. Οι βλάβες που έχει υποστεί ήδη η χώρα στο οικονομικό, κοινωνικό και ηθικό πεδίο  είναι μόνιμες και θα την ακολουθούν επι μακρον. Κανείς δεν θέλει να θυσιάσει μέρος των κεκτημένων  του, κανείς δεν επιτρέπει οιαδήποτε πρωτοβουλία μπορεί να φέρει πρόοδο εις βάρος του, κανείς δεν δέχεται να του επιβληθεί κάτι χρήσιμο για τους άλλους. Με το  παραμικρό που ενέχει εστω την υποψία περιαιρέσεως των δεδομένων μας, είμαστε έτοιμοι να κατεβούμε στο δρόμο καίγοντες λάστιχα και κραδαίνοντες καδρόνια.

 

Δεν καταλαβαίνουμε  ότι με τις απανωτές αποτυχίες των δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων  (που οι μισοί από μας εναλλάξ σαμποτάρουμε) βγάζουμε μονοι τα μάτια μας και προετοιμάζουμε άκοντες- ως πολίτες -την έλευση της Τελικής Λύσης  [Endlosung] που δεν θα είναι άλλη από την Χρυσή Αυγή ή όπως αλλιώς θα μετονομασθεί στο μέλλον.

Οι τύχες της όμορφης χώρας μας θα πέσουν μη αναστρεψιμα και αμετακλήτως στον ντόπιο Φύρερ και στα υβρίδια του. Και τότε η δημόσια ζωή θα βαδίσει κατά τις ορέξεις και τον ψυχισμο των «εκλεκτών» αυτών Ελλήνων. Η εξωτερική πολιτική της χώρας θα απογειωθεί δια της απομονώσεως  της. Η υπανάπτυκτη και εξαρτημένη οικονομία της χώρας  θα ορθοποδήσει ως δια μαγειας άνευ  ενέσεων εκ του εξωτερικού.

 

Η ελευθερία της σκέψης, του λόγου και της συνάθροισης θα εύρει νέα απέραντα χωράφια για να απλωθεί.

Και θα ήθελα να δω από μια μεριά τους ιδιους αγανακτισμένους κατοίκους του Σχιστού και του Κερατσινίου που σημερα είναι εναντίον του hot spot, εάν θα προλάβουν τότε να διαβούν το κατώφλι τους για να διαδηλώσουν ή θα μπουζουριαστούν αμελλητί στην παρακείμενη κλούβα των πραιτοριανών του καθεστώτος…

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.