ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Περσεφόνη κι άλλη μια μικρή ιστορία

11:40 - 13 Ιουλ 2020
Η Περσεφόνη ήταν κόρη της θεάς Δήμητρας και του αδελφού της Δία. Ο Πλούτων (Άδης) την ερωτεύτηκε και την ζήτησε από τον Δία, αλλά αυτός δίσταζε. Τότε σκέφτηκε να την απαγάγει, γνωρίζοντας πως δεν θα επέλεγε μία ζωή στο σκοτάδι.

       Η αρπαγή συνέβη στο Νύσιο πεδίο, όταν η κόρη μάζευε άνθη σε ένα λιβάδι με την συντροφιά των παρθένων Ωκεανιδών νυμφών, της Αθηνάς και της Αρτέμιδος. Κι ενώ έκοβε ένα νάρκισσο, άνοιξε η γη, ξεπήδησε ο Πλούτων με το άρμα του και την άρπαξε. Οι κραυγές της για βοήθεια δεν ακούστηκαν από κανένα, εκτός από την Εκάτη και τον Ήλιο. Ο Δίας ήταν μακριά.

       Ο Πλούτων την πήρε στον κάτω κόσμο για το κάλλος της. Η θεά Δήμητρα όμως την ζήτησε πίσω. Ο Πλούτων συμφώνησε να ανεβαίνει η Περσεφόνη έξι μήνες στον πάνω κόσμο και να κατεβαίνει τους επόμενους έξι στον κάτω. Έτσι τους μήνες που η Περσεφόνη ήταν στον πάνω κόσμο η Δήμητρα χαιρόταν κι υπήρχε καλοκαιρία, ενώ τους άλλους κακοκαιρία. Με τον Πλούτωνα η Περσεφόνη γέννησε τρεις γιούς, τον Ζαγρέα, τον Ευβουλέα και τον Σαβάζιο.

       Το Αιγαίο ήταν παιδί της Ελλάδας και του αδελφού της Αμερικανού. Ο Τούρκος το ερωτεύτηκε και το ζήτησε από τον Αμερικανό, αλλά αυτός δίσταζε. Τότε σκέφτηκε να το απαγάγει, γνωρίζοντας πως δεν θα επέλεγε μία ζωή στο χαρέμι.

      Η αρπαγή συνέβη στο Καστελόριζο, όταν το Αιγαίο γιόρταζε τα 200 χρόνια απελευθέρωσης της μαμάς του με την συντροφιά των παρθένων Ναϊάδων νυμφών, της Γιάννας και της Κατερίνας. Κι ενώ έκοβε τη κορδέλα, άνοιξε η γη, ξεπήδησε ο Τούρκος με το άρμα του και το άρπαξε. Οι κραυγές του για βοήθεια δεν ακούστηκαν από κανένα, εκτός από την Ουνέσκο και την Διεθνή Ένωση Γεωδαισίας. Ο Αμερικανός ήταν μακριά.

       Ο Τούρκος το πήρε στον κάτω κόσμο για τα πλούσια ελέη του. Η Ελλάς όμως το ζήτησε πίσω. Ο Τούρκος συμφώνησε να ανεβαίνει το Αιγαίο έξι μήνες στον πάνω κόσμο και να κατεβαίνει τους επόμενους έξι στον κάτω. Έτσι τους μήνες που το Αιγαίο ήταν στον πάνω κόσμο η Ελλάς χαιρόταν κι υπήρχε καλοκαιρία, ενώ τους άλλους κακοκαιρία. Η Ελλάς και τότε χαιρόταν. Με τον Τούρκο το Αιγαίο γέννησε τρεις κόρες, την ExxonMobil, την Repsol και την Total.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.