ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο εξευτελισμός της εθνικής ανεξαρτησίας…

15:05 - 11 Φεβ 2017
Ντίνος Κουτσολιούτσος

Γράφει ο Ντίνος Κουτσολιούτσος

Πολλοί έχουν μιλήσει για το αυτονόητο, ότι όταν χρειάζεσαι λεφτά από δανειστές τότε μη μιλάς για ανεξαρτησία. Αλλά όταν καθημερινά, πλέον, ζεις τον εξευτελισμό της εθνικής ανεξαρτησίας, αρχίζεις πια, ή θα έπρεπε να αρχίσεις να ανησυχείς σοβαρά για την υγεία στην ψυχή ενός έθνους, το οποίο μερικοί, πολύ σωστά, το αξιολογούν σε παρακμή. Και μπροστά μπροστά σπρώχνονται να συμβάλουν στην παρακμή της Ελλάδας, ποιοι άλλοι, από τους πολιτικούς μας...

Από την αρχή της κρίσης, η κάθε εκλεγμένη κυβέρνηση της Ελλάδας έπεσε ελέω των δανειστών της. Κάθε χρονιά οι δανειστές σφίγγανε και σφίγγουν την θηλιά στον λαιμό της χώρας, και της εκλεγμένης κυβέρνησης της, και όταν η κάθε κυβέρνηση αρχίζει να πνίγεται κυριολεκτικά, τότε είναι η ώρα για ένα φρέσκο λαιμό να μπεί σε αυτήν την θηλιά, για μία νέα κυβέρνηση να πάρει τα πολιτικά ηνία στον συνεχιζόμενο διαμελισμό της εθνικής ανεξαρτησίας.

 

Το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου, λένε, είναι το επάγγελμα όπου το άτομο, συνήθως η γυναίκα στις φαλλοκρατικές κοινωνίες, πουλάει το κορμί του για ένα κομμάτι ψωμί. Αναρωτιέμαι πόσο αρχαία είναι η κατάσταση που ζει η Ελλάδα αυτά τα χρόνια, όπου το έθνος πουλάει την ψυχή του για ένα κομμάτι ψωμί.

 

Και οι Έλληνες πολιτικοί, μηδενός εξαιρουμένου, συμβάλλουν σε αυτόν τον, εκ των έξωθεν επιβεβλημένο, εξευτελισμό, ορμώντας σαν όρνια, ο ένας εναντίον του άλλου, και όλοι εναντίον όλων, στην συλλογική τους προσπάθεια να αλληλοκατασπαραχθούν.

 

Το ζούμε, το βλέπουμε, και ο καθένας αναρωτιόμαστε τι μπορούμε να κάνουμε…

 

Και περιμένοντας να βρούμε την λύση, έχουμε το προνόμιο να παρακολουθούμε τον τωρινό αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιχειρεί περίλαμπρο γεωπολιτικό προσκύνημα στο άντρο της ευρωπαϊκής χρηματοπιστωτικής δικτατορίας, στο Βερολίνο, και προσωπικά στην αυτοκράτειρα Μέρκελ, και στον Μεγάλο Βεζύρη της, τον Σόιμπλε.

 

Τι πιο φανερό, τι πιο γνήσιο παράδειγμα, ενός υποταγμένου λαού, σε μία ανώτερη, χρηματοπιστωτική εξουσία;

 

Και τι πιο ξεκάθαρο και πιο περίλαμπρο παράδειγμα για τον διαστρεβλωμένο δρόμο που έχει πάρει η ενοποίηση της Ευρώπης, και ειδικά δια μέσου αυτού του διεστραμμένου κοινού νομισματικού εργαλείου που λέγεται Ευρωζώνη;;;

 

Και μετά μερικοί λένε ότι φταίει η Μαρί Λε Πεν….

Τελευταία τροποποίηση στις 15:04 - 11 Φεβ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.