ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αχ μωρέ αυτοί οι κακοί ξένοι!

02:20 - 28 Μαρ 2017
Ο κ. Σκουρλέτης στην ΕφΣυν αναρωτιέται γιατί υπανεχώρησαν οι τροϊκανοί. Το βρήκε όμως: θέλουν να πουληθεί η ΔΕΗ μπιρ παρά σε ξένους ή Έλληνες!
Αν ρίξει μια ματιά στο χρηματιστήριο, θα δει πως η κεφαλαιοποίηση της ΔΕΗ είναι λίγο πάνω από €600 εκατ. Πλήρως απαξιωμένη - όχι μόνο ως κρατικό μαγαζάκι, αλλά και ως αξία. Με τις ανοησίες που έκανε ο ίδιος, κατάφερε να οδηγήσει τη ΔΕΗ σε ασφυξία. Για να αποφύγει την πώληση μονάδων, έπαιξε το παιγνίδι της ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ. Το αποτέλεσμα, πέραν των καθυστερήσεων (από το φθινόπωρο έπρεπε να είχε εισαχθεί σε κεφαλαιαγορά, μετά από την πώληση μέρους σε στρατηγικό επενδυτή) ήταν να αναγκασθεί η εταιρεία να ενεχυριάσει στις τράπεζες - αλλιώς θα χρεοκοπούσε - τις εισπράξεις των "καλών" πελατών, μεγάλων βιομηχανικών καταναλωτών. Η "απελευθέρωση" μέσω των πλειστηριασμών ενέργειας, δεν δούλεψε. 
 
Τι μας λέτε . Η χώρα έχει υποχρέωση να απελευθερώσει την αγορά ενέργειας. Πάει ο Σκουρλέτης να κάνει αντιστασιακές πονηριές και γυρνάει ανάποδα: διαλύει την εταιρεία. Αποκρύπτει δε πως το Δεκέμβριο η ΔΕΗ έχασε στο ευρωδικαστήριο την υπόθεση της πώλησης των μονάδων.
 
Αντί, λοιπόν, να κάτσει ήσυχα στα αυγά του, πουλάει αντίσταση! Ας τον δείχνουμε, λοιπόν, ας τον ονοματίσουμε: ο Σκουρλέτης διαλύει τη ΔΕΗ! 
 
Τάχαμε πει και παλιότερα. Ο κ. Τσίπρας δεν ενδιαφέρεται για να ορθοποδήσει η χώρα - τυπικά εν τάξει θέλει να εμφανίζεται έναντι των μνημονιακών υποχρεώσεων. Πήρε την "ενέργεια" από τους πωλητές του ΤΑΙΠΕΔ και την έδωσε στους σκουρλετοσταθάκηδες. Χάλασε και η παραμύθα της "αριστεράς που απελευθερώνει από τον κρατισμό", αλλά κυρίως ζημιώθηκαν οι Έλληνες πολίτες, τόσο από την απαξίωση όσο και από τις καθυστερήσεις.
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.