ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Σοσιαλδημοκράτης Ασθενής

15:30 - 08 Απρ 2017
Αν νομίζατε πως το περυσινό "να δανειστούμε παραπάνω για να μην κοπούν συντάξεις" της παρ' ημίν σοσιαλδημοκρατίας α λα ΔΗΣΥ ήταν απλώς το άκρον άωτον της πολιτικής ανευθυνότητσς έξι χρόνια μετά τη χρεοκοπία, κάνατε λάθος. Ήλθαν προχτές και βρήκαν τη λύση για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια. Ταμείο Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων, ΤΑΕ, λέει. Αντιπαρέρχομαι τους συνειρμούς με την Ολυμπιακή - ΤΑΕ λεγόταν ο αερομεταφορέας που αγόρασε το 1957 ο Ωνάσης.

Τι λένε, λοιπόν, οι σοσιαλδημοκράτες μας; Τα χρέη των επιχειρήσεων περνούν στους φορολογουμένους. Όπως και οι συντάξεις που δεν θα κόβονταν θα γίνονταν χρέος των φορολογουμένων. Να θυμίσω πως τον αλήστου μνήμης Οργανισμό Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων, ΟΑΕ, έφτιαξε το 1983 ο Αρσένης και κατήργησε το 1999 ο Βενιζέλος. Δεν έχει γίνει ποτέ οικονομική εκκαθάριση, έγινε για μια δεκαπενταετία το πάρτυ της αρκούδας. Θα ήταν χρήσιμο αν θυμάται κανείς για κάποια περίπτωση ανασυγκροτημένης επιχείρησης.

Αυτό το πολιτικό αίσχος δεν είναι σοσιαλδημοκρατία, κεντροαριστερά - δεν έχει τίποτε το προοδευτικό. Είναι ο πελατειακός κρατικισμός αυτοπροσώπως.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.