ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς θα σας φαινόταν;

14:24 - 07 Νοε 2018
Πώς θα σας φαινόταν εάν μια ελληνική κυβέρνηση προχωρούσε σε συνεκμετάλλευση του Αιγαίου (ΑΟΖ, πετρέλαιο, φυσικό αέριο) κατά 50% με την Τουρκία; Σήμερα, τώρα - χωρίς να έχει λυθεί καμιά εκκρεμότητα, χωρίς κανείς να έχει πάει σε διεθνή φόρα.
 
 
Από το 1970 που βρέθηκε ο Πρίνος δεν έχει γίνει γεώτρηση στον άλλο (τον Ανατολικό Πρίνο) όπου υποτίθεται πως υπάρχει πετρέλαιο να φάνε κι οι κόττες. Προκειμένου να μη βγεί ποτέ ούτε δεκαράκι, να πάρουμε τα μισά της συνολικής αξίας δεν θα είναι άσχημα!
 
Αν καταλαβαίνετε καλά, η συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου κάνει ακριβώς αυτό: ενώ οι εκκρεμότητες υπάρχουν από τη δεκαετία του 1950, η Εκκλησία έχει καταφύγει πολλάκις στη δικαιοσύνη χωρίς να δικαιωθεί, δίνεται λύση τώρα, στο άρπα-κόλλα.
 
Η Εκκλησία έχει κατά τεκμήριο ασθενέστερο case στην επίμαχη περιουσία απ' ό,τι η Τουρκία στο Αιγαίο. Ξαφνικά, από προσόδους τις οποίες δεν επρόκειτο να δει ποτέ, η Εκκλησία παίρνει το 50%. Κανείς δεν εμποδίζει και τους "αποτελεσματικούς διαχειριστές" (θυμάστε τον Ευφραίμ;) να χώσουν ό,τι γουστάρουν στο Ταμείο. Νέα εκκρεμότητα, σε μερικά χρόνια γίνεται παλιά, πάει πέταξε το πουλί!
 
Μας κοστίζει κάτι παραπάνω, αλλά το ευχαριστιόμαστε. Θα δούμε και την Ιερά Σύνοδο προεκλογικά να σπρώχνει τους χρηματοδότες της - with other people's money. Για τον σοσιαλισμό αγωνίζονται και αυτοί!
 
Για την πλάκα, ας θυμηθούμε τον Λένιν (μάλλον αστικός μύθος, καλό όμως):
 
Καναδυό χρόνια μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους μπολσεβίκους, ο Πάπας έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Λένιν, γιατί, λέει, οι ασεβείς κομμουνάροι κατέστρεφαν οστά αγίων, χέρια, πόδια, κάρες, κλπ - δεν έλεγε τίποτε για πασουμάκια ή κάστανα. Ο Λένιν του απάντησε (υποτίθεται)
"Αναγνωρίζω το δίκαιο της ανησυχίας σας, όμως σας ενημερώνω πως βρήκαμε 426 δεξιά χέρια του Αγίου Παταπίου, 128 αριστερά, 36 κάρες του Αγίου Βλαδίμηρου, κλπ."
 
Μεγάλη η χάρη τους!
Τελευταία τροποποίηση στις 14:33 - 07 Νοε 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.