ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΡΤ και ποδόσφαιρο

11:02 - 21 Μαρ 2019
Να θυμίσω πως στην ΕΡΤ κάθε παιγνίδι του πρωταθλήματος Super League που μεταδίδει κοστίζει €276 χιλ. Ένα ποσό στη Super League το οποίο θα επιστρέψει στις ομάδες ως επιβράβευση του ευ αγωνίζεσθαι (απίστευτη πλάκα αυτό βλέποντας το χάος στο ΟΑΚΑ), ένα ποσό στις ομάδες με τις οποίες είναι συμβεβλημένη («θα είναι» δεδομένου ότι ο κ. Δρόσος δεν είναι κορόιδο να φορτωθεί τις πανάκριβες γελοιότητες και αφήνει την ΕΡΤ να εκπέμπει με προσύμφωνα) και το κόστος παραγωγής. Έσοδα έχει η εταιρεία από πώληση διαφημιστικού χρόνου.

Σήμερα έγινε το «έλα να δεις» στον αγώνα ΠΑΟ-ΟΣΦΠ, ο οποίος τελικά διεκόπη. Δηλαδή, απώλεια εσόδων από διαφήμιση, κόστος για την αναπροσαρμογή του προγράμματος. Αυτό είναι το «στιγμιαίο» κόστος. Με την πλήρη απαξίωση του προϊόντος είναι αμφίβολο κατά πόσον θα υπάρχουν έσοδα μέχρι το τέλος της σαιζόν. Προ μερικών εβδομάδων το πρωτάθλημα είχε διακοπεί λόγω ξυλοδαρμού διαιτητή – πάλι απώλεια εσόδων, πάλι έξοδα αντικατάστασης προγράμματος.

Να θυμίσω ξανά πως «παίζονται» €52 εκατ για δύο χρόνια (28 και 24 εκατ) – πολλά λεφτά. Εάν στις συμβάσεις και στα προσύμφωνα δεν υπάρχουν ρήτρες που προστατεύουν την εταιρεία, ας μας ενημερώσουν για τους νομικούς που τις συνέταξαν και για τους διοικητικούς της ΕΡΤ που υπέγραψαν. Καλό θα είναι να ενημερωθούν οι πολίτες, ενδεχομένως και οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης για:

1. Το σύνολο των εσόδων από τη μετάδοση των αγώνων ποδοσφαίρου κατά το επτάμηνο από τον Αύγουστο 2018.
2. Το κόστος της ΕΡΤ (απώλεια εσόδων, πρόσθετες δαπάνες) από τη διακοπή πρωταθλήματος προ μηνός.
3. Το κόστος της ΕΡΤ (απώλεια εσόδων, πρόσθετες δαπάνες) από τη διακοπή του αγώνα ΠΑΟ-ΟΣΦΠ.
4. Τις ρήτρες αποζημίωσης της ΕΡΤ για τις περιπτώσεις που οι αντισυμβαλλόμενοι δεν παραδίδουν το προϊόν όπως έχει συμφωνηθεί.

Είναι περισσότερο από βέβαιο πως η ΕΡΤ θα χάσει και άλλα χρήματα μέχρι το τέλος της φετινής σαιζόν, λόγω περαιτέρω απαξίωσης του προϊόντος – πάει πολύ όμως να ζητάει κανείς εκτιμήσεις για τέτοια πράγματα από ανθρώπους που δεν μπορούν να μοιράσουν δυό γαϊδάρων άχυρα. Επτά μήνες τώρα αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καταθέσει την παραμικρή εκτίμηση.

Φιλική συμβουλή προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Δρόσο: να καταγγείλει σήμερα κιόλας τις συμβάσεις. Έχει φορτωθεί τις συμφωνίες που έκανε η προηγούμενη διοίκηση χωρίς καμιά εκτίμηση κόστους/οφέλους, χωρίς εισήγηση από κανέναν – μόνον την εντολή της κυβέρνησης στη Συνέλευση Μετόχων του Σεπτεμβρίου. Επειδή οι προβλέψεις της συμφωνίας με τις ομάδες είναι για γέλια, είναι ο ίδιος που δεν υπογράφει τις συμβάσεις και η ΕΡΤ εκπέμπει με προσύμφωνα που υπεγράφησαν το πρώτον από την προηγούμενη διοίκηση – αυτός απλώς παρατείνει την ισχύ τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.