ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ας μην ξεχνάμε...

08:52 - 12 Οκτ 2019
Το μνημόνιο Τσίπρα συμφωνήθηκε 13/7 και ψηφίστηκε από τη Βουλή 22/8/2015. Βασική πρόβλεψη η υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης να υποβάλει σχέδιο αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων μέχρι τον Οκτώβριο 2015 και να έχει τη δομή (τον μηχανισμό) έτοιμη μέχρι τέλους 2015.

Αρχικώς αρμόδιος και υπεύθυνος (χαχαχα) ήταν ο Σταθάκης - δεν προλάβαινε, ήταν μικρό και το τραπεζάκι στη Βαλαωρίτου. Κάτι παπάντζες για δεύτερο δίκτυο ΚΕΠ που θα βοηθάει τους δανειολήπτες. (Έχει φτιαχτεί υπηρεσία και στελεχωθεί με αποσπάσεις- εδώ και χρόνια τα ξύνουν). Μετά ανέλαβε ο κλόουν Παπαδημητρίου. Μετά ο Δραγασάκης και τέλος ο Φλαμπουράρης. 

Το πλάνο του μνημονίου ήταν εκτός πραγματικότητας. Απαιτούσε θεσμικές αλλαγές και προεργασία από τις τράπεζες. Ούτε καν αυτό - το ζήτημα προηγούμενων απαιτήσεων - δεν ετέθη από τους καραχάι αριστεράντζες. Μια σοβαρή κυβέρνηση που δεν ήθελε να παίζει κοροϊδεύοντας τους πολίτες, σε συνεργασία με τους δανειστές και την ΕΚΤ, μπορούσε να είχε βάλει το σύστημα να δουλεύει από το 2017. Δυόμισυ χρόνια επιτάχυνση της λύσης, δυόμισυ χρόνια ανάπτυξης. Μια σοβαρή κυβέρνηση, είπαμε.

Η σημερινή κυβέρνηση είναι πιο σοβαρή. Προχωράει η λύση. Ας σπρώξει και τη δομή που πρότεινε η ΤτΕ - ξεφορτώνεται και το ζήτημα του αναβαλλόμενου φόρου. 

Ο Ηρακλής παίρνει κρατικές εγγυήσεις και φορτώνει χρέος την κυβέρνηση - €7 με €10 δις υπολογίζεται. Πρέπει να αντιμετωπισθεί και αυτό το ζήτημα. 

Καλή μας επιτυχία

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.