ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το πλάνο του ΣΥΡΙΖΑ

02:40 - 04 Φεβ 2020
Ο κ. Ζαχαριάδης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και σε εκτίμηση από κάθε πολιτικό σούργελο που θέλει συναινέσεις, έκανε ένα καταπληκτικό τουίτ. Στην Αυστρία και Γαλλία εκατομμύρια πολιτών μένουν σε κατοικίες ιδιοκτησίας του δημοσίου, ενώ την Ελλάδα ο Μητσοτάκης δεν προστατεύει την πρώτη κατοικία.

Υποθέτω πως οι κρατιστές της δεξιάς ήθελαν να κάνουν κάτι αντίστοιχο με τους Αυστριακούς και Γάλλους, δεν μπορούσαν όμως γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ (ο Ζαχαριάδης, ντε) έχει βάλει υποθήκη όλα τα ακίνητα του δημοσίου, 71.000 συνολικά, στο Υπερταμείο, Ας θυμηθούμε πως το ζήτημα του Υπερταμείου ανακινήθηκε τη νύχτα 12 προς 13 Ιουλίου 2105, κατά την 17ωρη διαπραγμάτευση Τσίπρα, και συμφωνήθηκε από τον ίδιο τον Τσίπρα. Ένα χρόνο μετά η συμφωνία κυρώθηκε στη Βουλή, με αντίδραση της τότε αντιπολίτευσης και νυν κυβέρνησης. Αν υποθέσουμε πως θα ήθελε κανείς να δώσει κατοικίες του δημοσίου, πού θα τις βρει;

Να πούμε επίσης πως αυτός που συμφώνησε στην άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ (ο Ζαχαριάδης, ντε). Ο Μητσοτάκης πήρε μια έξτρα παράταση τριών μηνών.

Ο σοβαρός Ζαχαριάδης αποδεικνύεται λαϊκιστής ολκής. Τις δικές του πομπές τις χρεώνει σε άλλους και παριστάνει τον φιλολαϊκό. Μιας και τόσοι πολλοί Ευρωπαϊστές τον αγαπάνε, ας δούμε την φιλολαϊκή του κατάθεση από άλλη οπτική. Την οπτική μιας συνολικής στρατηγικής ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι γνωστό πως το μνημόνιο Τσίπρα προέβλεπε πως μέχρι τον Οκτώβριο 2015 (!!!) θα είχε εκπονηθεί σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος των κόκκινων δανείων. Ουδέν έπραξαν μέχρι τον Μάιο 2017, μιλώντας για το σπίτι του άνεργου δανειολήπτη στη Δυτική Αττική. Ήλθε το πλήρωμα του χρόνου και ηττήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, πάλι έχοντας αφήσει στον αέρα την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων. Είχαν όμως νομοθετήσει να σταματήσει η προστασία πρώτης κατοικίας από 1/1/2020.

Δεδομένου ότι η μη αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων σημαίνει φαλιμέντο των τραπεζών, το πλάνο ξεδιπλώνεται καθαρά. Με την πτώχευση των τραπεζών, όποια ανακεφαλαιοποίηση θα γινόταν με δημόσιο χρήμα (ή εγγυήσεις ή οιονεί χρήμα). Δηλαδή, ιδιοκτήτης των περιουσιακών στοιχείων των τραπεζών (δάνεια κυρίως) θα γινόταν το κράτος. Με τη νομοθέτηση της άρσης προστασίας το κράτος έπαιρνε όποτε ήθελε δεκάδες χιλιάδες κατοικίες. Αυτές τις κατοικίες θα μπορούσε πια να νοικιάσει σε συμπολίτες μας - κάποιες στους ίδιους τους πρώην ιδιοκτήτες.

Τα πράγματα είναι καθαρά για τον κ. Ζαχαριάδη: είτε είναι ανάλγητος και αδίστακτος λαϊκιστής και κοροϊδεύει τον κόσμο είτε ως αριστεράντζας είχε το πλάνο της σοβιετοποίησης της κοινωνίας.

Επειδή νομίζει πως κάνει και τον έξυπνο τελειώνοντας με ένα "Μένουμε Ευρώπη", ας του πούμε πως οι δεκάδες χιλιάδες συμπολιτών που βφήκαν στους δρόμους και του πήραν τις πλατείες, για να μην μπορούν αδίστακτοι καιροσκόποι σαν τον ίδιο να του διαλύσουν τη ζωή το έκαναν. όντως Μένουμε Ευρώπη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.