ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΝΤ και βαρβαρότητα!

07:39 - 24 Φεβ 2011
Γιώργος Σμυρνής

Γράφει ο Γιώργος Σμυρνής

"Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα" ήταν το εντελώς παρωχημένο δίλημμα που είχε χρησιμοποιήσει ο Γιώργος Παπανδρέου στις ευρωεκλογές του 2009 .
Κι η "ελληνοφρένεια" λίγους μήνες αργότερα απάντησε στον Γιώργο Παπανδρέου "Σοσιαλισμός και βαρβαρότητα". Με αφορμή τα νέα "βάρβαρα" επεισόδία, που μονότονα επαναλαμβάνονται σε κάθε πανελλαδική απεργία, μπορούμε να μιλάμε για μια Ελλάδα με σοσιαλισμό, Δ.Ν.Τ. και βαρβαρότητα!
Είναι γεγονός ότι το ιδιόρρυθμο μείγμα σφιχτής δημοσιονομικής πολιτικής και σοσιαλιστικής ρητορικής του ΠΑΣΟΚ χωνεύεται τόσο δύσκολα, όσο και αυτά τα  παράξενα διαφορετικά μείγματα πολιτικής που τάζει ο Σαμαράς. Όμως, αυτός δεν είναι λόγος για να γίνεται λαμπόγυαλο η Αθήνα κάθε τρεις και λίγο. Αυτές οι ασκήσεις πανικού για τα νέα μέτρα που θα έρθουν και εκτόνωσης για τα ήδη υπάρχοντα, μόνο αρνητικές επιπτώσεις έχουν. Επιικοινωνιακά γίνονται μπούμερανγκ για τους κάθε λογής "αδικημένους". Πρακτικά, μόνο ζημιές και κακό προκαλούν. Πολλοί λένε ότι βλάπτουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, κάτι που εμένα πάντως δε με ενδιαφέρει καθόλου. Με ενδιαφέρει τι γίνεται εδώ μέσα. Όχι τι πιστεύουν οι έξω.
Και κάποιοι από αυτούς που κατηγορούν την "άρχουσα τάξη" (όποια κι αν είναι αυτή) για βαρβαρότητα, με τη στάση τους τελικά χάνουν το δίκιο τους. Διότι βαρβαρότητα δεν είναι μόνο τα σκληρά μέτρα, που φέρνουν φτώχια και ανεργία, αλλά και οι πράξεις βίας.
Εγώ αυτό που βλέπω είναι πως η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας στην εντατική θα συνεχιστεί για πάρα πολύ καιρό ακόμα. Δεν μπορεί μια αντιπαραγωγική οικονομία από τη μια μέρα στην άλλη να μεταμορφωθεί σε παραγωγική. Αυτά γίνονται μόνο στα παραμύθια! Η ελληνική οικονομία είναι στην εντατική και ακόμα και να βγει από εκεί, θα μείνει για χρόνια σε αυστηρή παρακολούθηση και σε σκληρή δίαιτα. Οι βανδαλισμοί και οι ξυλοδαρμοί δεν θα φέρουν κανένα απολύτως αποτέλεσμα, καθώς είναι τυφλή βία, που ούτε στρέφεται εναντίον αυτών που προκάλεσαν την οικονομική κρίση της χώρας, ούτε θα αλλάξει μια πολιτική, η οποία δεν είναι πλέον στα χέρια του ελληνικού πολιτικού συστήματος, αλλά των δανειστών του.
Τελευταία τροποποίηση στις 15:51 - 25 Φεβ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.