ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με δεξί εξτρέμ τον Άδωνι!

19:18 - 08 Μαρ 2011
Γιώργος Σμυρνής

Γράφει ο Γιώργος Σμυρνής

«Από το τίποτα δε βγαίνει τίποτα» λέει ο Σαίξπηρ στο Βασιλιά Ληρ, όμως οι Έλληνες πολιτικοί έχουν βαλθεί να τον διαψεύσουν. Η πολιτική, στην Ελλάδα είναι η τέχνη που προσπαθεί από το τίποτα να βγάλει κάτι.

Στο ταλέντο του να μη λες τίποτα κι όμως αυτό να φαίνεται σαν κάτι το βαρυσήμαντο, κανένας δεν φτάνει τον διδάκτορα της πιάτσας Γιώργο Καρατζαφέρη. Τη μαγική του ικανότητα την απέδειξε και με τις δηλώσεις που έκανε, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε πως ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία έπαιζαν τόσα χρόνια μόνο άμυνα και δεν έκαναν επιθετικό παιχνίδι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να μένει στο περιθώριο. Ζήτησε, λοιπόν, από την κυβέρνηση, τώρα που θα πάει στη Σύνοδο Κορυφής, να ακολουθήσει ένα καθαρά επιθετικό σύστημα. Μόνο σε αυτή την περίπτωση ο αρχηγός Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού είναι διατεθειμένος να δώσει στην Κυβέρνηση την πολυπόθητη συναίνεση.

Αν έχω καταλάβει καλά το λόγο του ποιητή πολιτικού, ο ίδιος, αν ήταν προπονητής σε δική του κυβέρνηση, θα κατέβαζε την ομάδα στη Σύνοδο Κορυφής με φουλ επιθετικό σχήμα. Τρεις ή και περισσότερους επιθετικούς, με τον Άδωνι Γεωργιάδη δεξί εξτρέμ και τον Πλεύρη σέντερ φορ. Οι ακραίοι αμυντικοί του θα είναι φουλ μπακ και τα χαφ θα πατάνε συνέχεια στη γερμανική περιοχή. Τόσο ασφυκτική θα ήταν η πίεση, που θα ασκούσε η ομάδα του Καρατζαφέρη στην Άγκελα Μέρκελ και τους άλλους ανθέλληνες ευρωπαίους, που θα πετούσαν λευκή πετσέτα και θα υποχωρούσαν σε όλες τις απαιτήσεις του γενναίου και ωραίου ως Έλληνα!

Φαίνεται πως ο κ. Καρατζαφέρης έχει διαγνώσει πως αυτό που λείπει από την Ελλάδα είναι μια έλλειψη τσαμπουκά. Κι όταν καλύψουμε αυτό το κενό, ως δια μαγείας θα λυθούν κι όλα τα προβλήματα με τα άθλια δημοσιονομικά μας και τον ανορθολογικό και μη ανταγωνιστικό τρόπο, με τον οποίο λειτουργεί η ελληνική οικονομία. Εύχομαι να έχει δίκιο και να είναι όντως τόσο απλά τα πράγματα.
Τελευταία τροποποίηση στις 19:24 - 08 Μαρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.