ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έχει πολύ καλούς φρουρούς ο Καμίνης

09:19 - 10 Ιουλ 2013
Γιώργος Σμυρνής

Γράφει ο Γιώργος Σμυρνής

Ένα από τα πράγματα που μου έκαναν εντύπωση στα επεισόδια βιαιοπραγίας εις βάρος του δημάρχου της Αθήνας Γιώργου Καμίνη, είναι το πόσο καλούς και επαγγελματίες φρουρούς έχει. Σε αυτούς ίσως πρέπει να πιστωθεί το ότι, ενώ ο δήμαρχος βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα και γίνεται δέκτης απαράδεκτων ενεργειών βίας, καταφέρνει τελικά και αποφεύγει τα χειρότερα.

Την πρώτη φορά, όταν ο οπλοφόρος χρυσαυγίτης βουλευτής Γιώργος Γερμενής, γνωστός και ως «Καιάδας» του είχε επιτεθεί, είχε καταγραφεί σε βίντεο πόσο ψύχραιμα και αποτελεσματικά τον κράτησαν οι δύο φρουροί του Καμίνη με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην μπορεί- ακόμα κι αν ήθελε- να βάλει τα χέρια του προς τις τσέπες του. Με επαγγελματισμό τότε είχαν χειριστεί την υπόθεση και ο ίδιος ο Καμίνης ευχαρίστησε τους φρουρούς του.

Και τώρα όμως, που δέχθηκε ο Καμίνης επίθεση από την ομάδα των… πάλι, όπως είδα στο βίντεο, η αντίδραση των φρουρών του ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική. Τον έβγαλαν από το χτυπημένο αυτοκίνητο και σε μεγάλη απόσταση από την ομάδα των επιτιθέμενων, τον ανέβασαν σε μηχανάκι και τον φυγάδευσαν. Μάλιστα, ένας από τους φρουρούς έμεινε πίσω, χωρίς να φοβάται την ομάδα των ανθρώπων που είχαν κάνει τα επεισόδια και μάλιστα απώθησε κάναν δυο, ώστε να μην αφήσει να χτυπήσουν τον δήμαρχο.

Ο κ. Καμίνης φαίνεται πως στο θέμα της προσωπικής του ασφάλειας έχει κάνει πολύ καλές επιλογές. Και σίγουρα για έναν άνθρωπο που αναλαμβάνει θέσεις ευθύνης, το να ξέρει να επιλέγει τους κατάλληλους, είναι ίσως το πιο σημαντικό. Ας ελπίσουμε ότι ανάλογη αποτελεσματικότητα στην επιλογή των κατάλληλων, κάνει και σε άλλους τομείς που άπτονται της δημαρχίας του. 

Τελευταία τροποποίηση στις 09:21 - 10 Ιουλ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.