ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι μεγαλύτεροι ψεύτες της Ευρώπης

10:31 - 20 Φεβ 2010
Γρηγόρης Νικολόπουλος

Γράφει ο Γρηγόρης Νικολόπουλος

Η αλήθεια είναι οτι δυστυχώς οι Έλληνες υπο την πεφωτισμένη ηγεσία ΠΑΣΟΚ ΝΔ και υπο την άθλια αντιπολιτευτική τακτική της αριστεράς, αποτύχαμε παταγωδώς να προσαρμοστούμε στις απαιτήσεις της Ευρωπαικής Ένωσης και να τηρήσουμε τους κανόνες του παιχνιδιού. Ουδείς φταίει για το χάλι μας πλην ημών. Αυτό το γνωρίζουμε όλοι και το παραδέχεται και η κυβέρνηση στους ευρωπαίους εταίρους. Όταν όμως έρχεται η ώρα της τιμωρίας και όταν οι προβολείς της αποκάλυψης των ευθυνών ανάβουν, καλό είναι να φωτίζονται όλοι και να μοιράζονται οι ευθύνες σε όλους όσους έφταιξαν. Οι δικές μας ευθύνες αποκαλύφθηκαν και η τιμωρία έχει ξεκινήσει. Όμως ουδείς τελικά είναι αθώος σε αυτή την υπόθεση (όπως εξάλλου συνήθως συμβαίνει). Ας δούμε λοιπόν, πόσο ηθικοί και ειλικρινείς είναι και αυτοί που σήμερα - δικαίως - μας κατηγορούν οτι τους εξαπατήσαμε.

Μπορεί οι ευρωπαίοι να έχουν τα δίκια τους οτι τους κοροιδεύουμε επι χρόνια με μαγειρεμένα στατιστικά στοιχεία, αλλά δεν είμαστε ούτε οι μόνοι ούτε οι μεγαλύτεροι ψεύτες.  Όλες οι χώρες έχουν χρησιμοποιήσει πλήθος λογιστικών κόλπων. Η διπλωματία είναι η τέχνη του ψεύδεσθαι στην πολιτική και η λογιστική είναι το αντίστοιχο της στην οικονομία.

Ποιός όμως είναι ο μεγαλύτερος ψεύτης της Ευρώπης;

Η Γερμανία.

Η Ευρωπαική Ένωση ήταν ιδέα των Γάλλων και των Γερμανών. Οι δυο πρώην υπερδυνάμεις ορθώς σκέφτηκαν οτι δεν μπορούν μόνες τους να σταθούν απέναντι στις ΗΠΑ και τη Ρωσία (τότε η Κίνα δεν είχε μπεί στον χάρτη) και θέλησαν να ενώσουν όλες τις ευρωπαικές χώρες υπο την ηγεσία τους. Προσέφεραν λοιπόν την υπόσχεση της ισχυρής Ενωμένης Ευρώπης η οποία θα στηριζόταν σε τρείς άξονες: Νομισματική, Οικονομική και Πολιτική ενοποίηση. Απο αυτούς υλοποιήθηκε μόνο η Νομισματική ενοποίηση και τώρα οι Γερμανοί δείχνουν με κάθε τρόπο οτι δεν θέλουν να προχωρήσουν σε οικονομική και πολιτική ενοποίηση. Δεν θέλουν να υπάρξει ευρωπαικός προυπολογισμός δεν θέλουν να υπάρξει ευρωομόλογο, δεν θέλουν να στηρίξει κανείς τις χώρες που βρίσκονται υπο κατάρρευση όπως είναι η Ελλάδα σήμερα και η Ισπανία και η Πορτογαλία αύριο, ενδεχομένως και η Ιταλία μεθαύριο.

Το ζήτημα όμως είναι οτι η Ελλάδα, όπως και οι υπόλοιπες χώρες μπήκαν στο ευρωπαικό κλάμπ επειδή υπήρχε το «πακέτο» των υποσχέσεων και οχι μόνο η νομισματική ενοποίηση. Αντίθετα, αν ξέραμε οτι εννοούν μόνο νομισματική ενοποίηση κανείς δεν θα συμμετείχε διότι απλούστατα όποια χώρα υιοθέτησε ή συνδέθηκε με ένα ξένο ισχυρό νόμισμα πτώχευσε. Η Ελλάδα μπήκε στην ΕΟΚ για να προστατευθεί απο τους εχθρούς της, για να κερδίσει τα χαμένα χρόνια της ανάπτυξης και της προόδου, για να μην είναι ανάδελφη σε εναν κόσμο που είχε την τάση να ενοποιείται.
Για να καμφθούν οι  επιφυλάξεις μας εξαγόρασαν δίνοντας μας επιδοτήσεις αξίας 47 δις ευρώ μέσα σε τριάντα χρόνια. Έναντι αυτών μας ανάγκασαν να εγκαταλείψουμε τους τομείς στους οποίους διαθέταμε παράδοση και τεχνογνωσία όπως είναι ο αγροτικός τομέας και η μικρή μεταποίηση. Μας οδήγησαν σε άλλες κατευθύνσεις στις οποίες εμείς ή δεν θέλαμε ή δεν μπορέσαμε να πάμε.
Φυσικά εμείς έχουμε τεράστια ευθύνη για τη ρεμούλα των 47 δις που  φαγώθηκαν απο διεφθαρμένους πολιτικούς, γραφειοκράτες, ψευδοσυμβούλους  και ψευδοεπιχειρηματίες. Έχουμε επίσης τεράστια ευθύνη γιατί πέσαμε στην παγίδα του υπερβολικού δανεισμού. Οι «εταίροι» κάλυψαν την πείνα μας για κατανάλωση δανείζοντας μας 300 δις ευρώ αφού πρώτα διασφάλισαν μέσω του ανοίγματος των αγορών οτι με αυτά τα λεφτά θα αγοράσουμε δικά τους προιόντα.

Φτάσαμε λοιπόν τώρα στο πλήρες αδιέξοδο που είναι οτι χρωστάμε τα μαλιοκέφαλα μας, δεν έχουμε ανταγωνιστικότητα και εξαρτώμεθα απο τους «εταίρους» οι οποίοι δηλώνουν οτι δεν είναι εταίροι αλλά πιστωτές.  

Η στάση της Γερμανίας έναντι της Ελλάδος σήμερα αλλά και έναντι όλων των άλλων αδύναμων ευρωπαικών χωρών αύριο, αποκαλύπτει το μεγαλύτερο και εγκληματικότερο ψέμα που ελέχθη ποτέ στην Ευρωπαική Ένωση. Οι Γερμανοί παρέσυραν όλους τους ευρωπαικούς λαούς στο όραμα μιας Ευρώπης υπερδύναμης που θα στηρίζεται στην αμοιβαία υποστήριξη και τώρα αποκαλύπτεται οτι στόχος τους ήταν μόνο η νομισματική ενοποίηση υπο την ηγεσία τους. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.