ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Νομοσχέδιο τέρας εναντίον κράτους τέρατος

Νομοσχέδιο τέρας εναντίον κράτους τέρατος

01:01 - 07 Νοε 2012
Γρηγόρης Νικολόπουλος

Γράφει ο Γρηγόρης Νικολόπουλος

Το μεγαλύτερο σε όγκο, αλλά και με διαφορά το σημαντικότερο απο πλευράς επιπτώσεων, νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή, καλούνται να διαβάσουν και να ψηφίσουν ή καταψηφίσουν οι Έλληνες βουλευτές. Ώς ένα άρθρο και με τη διαδικασία του κατεπείγοντως (χωρίς πολλές κουβέντες δηλαδή).

 

Για να πώ κάτι καλό για τους βουλευτές, καταρχήν δικαιολογημένα διαμαρτύρονται. Είναι τεράστιο, είναι πολύ δύσκολο (περιέχει άγνωστες, για πολλούς απο αυτούς, λέξεις) είναι ανατρεπτικό και αντιλαικό. Ούτε προλαβαίνουν να το διαβάσουν (όχι όλοι βέβαια, δεν τους υποτιμάμε όλους) ούτε να το καταλάβουν, ούτε να το κρίνουν. Όμως θα το ψηφίσουν ή θα το καταψηφίσουν, χωρίς να το έχουν διαβάσει.

Άρα πολλοί που θα το ψηφίσουν δεν θα ξέρουν τι ψήφισαν και πολλοί που θα το καταψηφίσουν επίσης δεν θα ξέρουν τι δεν ψήφισαν. 

Δυστυχώς, το νομοσχέδιο περιέχει πράγματι ακραίες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Περιέχει αιφνιδιαστικές ανατροπές στη ζωή των υπαλλήλων (ιδιωτικών και δημοσίων). Περιέχει αδικαιολόγητες αδικίες.

 

Αν ψηφισθεί μαζί θα ψηφιστούν και όλα αυτά τα μικρά και μεγάλα εγκλήματα, οι αδικίες, οι ανατροπές. 

 

Και τα λέω αυτά πραγματικά ειλικρινώς. Όπως ειλικρινώς λέω και το εξής:

Οτι το νομοσχέδιο αυτό είναι ένα τέρας, επειδή τα τέρατα της Βουλής επι τριάντα χρόνια έφτιαχναν νόμους για να βουλεύουν τους ημέτερους και τους ψηφοφόρους, έδιναν αβέρτα κουβέρτα αμοιβές στις τσέπες τους και σε όποιον υποστήριζαν, κάλυπταν αδιάντροπα τους κλέφτες και τους τεμπέληδες του δημοσίου, εμπόδιζαν την βελτίωση της παιδείας, δυσκόλευαν την ζωή των πολιτών, απομόνωναν κάποιους, ευνοούσαν κάποιους άλλους, με λίγα λόγια, έφτιαξαν ένα κράτος τέρας.

Και για να διαλυθεί το κράτος τέρας έρχεται τώρα ένα νομοσχέδιο τέρας.

Αυτό το νομοσχέδιο τέρας περιλαμβάνει όλες τις οδηγίες της Ευρωπαικής Ένωσης που δεν εφαρμόζαμε επι τριάντα χρόνια και λέγαμε οτι θα τις εφαρμόσουμε στο μέλλον. Περιέχει όλες τις αναγκαίες για οποιοδήποτε σύγχρονο κράτος διορθώσεις, αυτές που έπρεπε μόνοι τους οι βουλυτές να επιδιώκουν απο δεκαετίες.

 

Το νομοσχέδιο τέρας όμως, δημιουργεί για πρώτη φορά ευκαιρίες. Καταργεί προνόμια. Μειώνει τις ανισότητες. Τιμωρεί τους κλέφτες και τους τεμπέληδες. Αναγνωρίζει δικαιώματα. Αποκαθιστά αδικίες δεκαετιών.

Και είναι και απαραίτητο για την επιβίωση της χώρας.

 

 Όχι επειδή θα πάρουμε τη δόση αν το ψηφίσουν οι βουλευτές.

Αλλά επειδή για πρώτη φορά στην νεώτερη ελληνική ιστορία θα αρχίσουμε να φτιάχνουμε κράτος.

Επειδή το νομοσχέδιο αυτό καταργεί ουσιαστικά το ρουσφέτι  και το πελατειακό κράτος.

Επειδή δίνει τη δυνατότητα στον πολίτη να δουλέψει χωρίς να χρειαστεί να γλύψει κατουρημένες ποδιές.

Επειδή ο καθένας επιτρέπεται να πουλά εφημερίδες και περιοδικά.

Επειδή ο κάθε φυσικοθεραπευτής έχει δικαίωμα να ανοίξει φυσικοθεραπευτήριο.

Επειδή ο κάθε οδοντοτεχνίτης έχει δικαίωμα να ανοίξει εργαστήριο.

Επειδή ο κάθε επαγγελματίας έχει δικαίωμα να ασκήσει το επάγγελμα του όπου θέλει και όχι μόνο στην πόλη του.

Επειδή όποιος θέλει πρέπει να μπορεί να πάρει ένα φορτηγό και να εκτελεί μεταφορές.

Επειδή όποιος σπούδασε σε ιδιωτική σχολή πρέπει να αναγνωρίζεται ώς επαγγελματίας και όποιος σπούδασε στο εξωτερικό να θεωρείται (επιτέλους και στη μπανανία) επιστήμων.

Επειδή τα ξενοδοχεία έχουν δικαίωμα να μεταφέρουν τους πελάτες τους απο και προς το αεροδρόμιο με μίνι βαν δωρεάν.

Επειδή ο παρανομών υπάλληλος του δημοσίου πρέπει να τιμωρείται αυτεπάγγελτα και να μη μπορεί να συνεχίζει επι δεκαετίες ατιμώρητος τις παρανομίες του.

Επειδή πρέπει να απλουστευθεί το φορολογικό σύστημα και να μπορούμε να το καταλάβουμε (περισσότερο) χωρίς να χρειαζόμαστε ειδικό φοροτεχνικό σύμβουλο.

 

Υπάρχουν πάρα πολλά καλά σε αυτό το νομοσχέδιο, πράγματα που δεν γινόντουσαν τριάντα χρόνια τώρα, που τα εμπόδιζαν οι συντεχνίες, τα καρτέλ και τα συμφέροντα. Πράγματα που έπρεπε να γίνουν, πράγματα που θα δώσουν δουλειά σε πολλούς εργατικούς ανθρώπους.

Υπάρχουν, ξαναλέω, και εγκληματικά λάθη και αδικίες που πρέπει να διορθωθούν.  Ιδίως τα ακραία μέτρα που αφορούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τα ορφανά παιδιά και άλλες ιδιαίτερα ευαίσθητες κατηγορίες πολιτών. Οι διορθώσεις πρέπει να γίνουν άμεσα, αν αυτό είναι εφικτό στη Βουλή μέσω της διαδικασίας ψήφισης, ή αργότερα, μετά την ψήφιση, αλλά σχετικά γρήγορα για να μην γίνουν ζημιές.

Αυτό το νομοσχέδιο θα έχουμε τη δυνατότητα να το επεξεργαζόμαστε και να το διορθώνουμε επι χρόνια, αν ψηφισθεί.

Αν δεν ψηφισθεί θα γυρίσουμε στο μηδέν. Εκεί απο όπου πρέπει άμεσα να ξεφύγουμε. Στο πελατειακό κράτος, το ρουσφέτι, την λαμογιά.

 

 

 

Δείτε το Πολυνομοσχέδιο στα Σχετικά Αρχεία

Συνημμένα αρχεία:
Τελευταία τροποποίηση στις 15:55 - 07 Νοε 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.