ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραιτηθείτε και κάντε όσα συνέδρια θέλετε. Έχουμε και δουλειές να κάνουμε

00:21 - 29 Ιουλ 2015
Γρηγόρης Νικολόπουλος

Γράφει ο Γρηγόρης Νικολόπουλος

Αλέξη Τσίπρα, δεν παραιτείσαι καλύτερα εσύ και όλοι οι υπόλοιποι, να βρούμε μια άλλη κυβέρνηση κανονική που να κυβερνά και να λύνει τα προβλήματα και να πάτε εσείς με το Λαφαζάνη, τον Λαπαβίτσα και όλους τους συντρόφους σας να συζητήσετε τα δικά σας και όταν με το καλό τελειώσετε τις συζητήσεις σας, σε καμμιά εικοσαετία, ελάτε πάλι να διεκδικήσετε την ψήφο του λαού. Άλλη λύση δεν βλέπω διότι όπως αποδεικνύεται η "αριστερά" το μόνο που μπορεί να κάνει είναι ομφαλοσκόπηση, ατέρμονη και φυσικά εντελώς επιφανειακή. Τίποτα παραπάνω από αυτό.

Τι μας ενδιαφέρει εμάς, αν είσαστε αριστεροί, αν είσαστε κομμουνιστές, αν είσαστε ρεύμα, ή τάση ή συνιστώσα, εμάς μας ενδιαφέρει να αποφύγουμε την ολοκληρωτική καταστροφή από την οποία μας φέρατε σε απόσταση αναπνοής και να δούμε πώς θα ξαναφτιαχτεί το κράτος που διαλύσατε.

Ποσώς μας ενδιαφέρει αν θα διαλυθείτε ησύχως ή ατάκτως, επιθυμούμε βέβαια πολύ να διαλυθείτε στα κομμάτια σας και τις συνιστώσες σας αφού ούτως ή αλλως κόμμα δεν είστε, σε τίποτα δεν συμφωνείτε μεταξύ σας, το μόνο στο οποίο συμφωνήσατε είναι να φτιιάξετε ένα καταστατικό που σας δεσμεύει όλους για να μη μπορεί κανείς να κάνει οτιδήποτε αν δεν συμφωνήσουν όλοι, πράγμα που αποκλείεται.

Συμφωνήσατε επίσης να κερδίσετε τις εκλογές λέγοντας ασύστολα ψέμματα στους πολίτες για να γίνετε κυβέρνηση. 

Αφού γίνατε, διαλύσατε τα πάντα μέσα σε πέντε μήνες, φέρατε την Ελλάδα στην απόλυτη οικονομική καταστροφή και τελευταία στιγμή οι μισοί από σας συνθηκολόγησαν με τον ρεαλισμό για να μην πτωχεύσιε η χώρα και κυρίως - μη το ξεχνάτε αυτό, το ξέρετε πολύ καλά - για να μη σας λυντσάρουν στους δρόμους οι πρώην φανατικοί οπαδοί σας. 

Οι άλλοι μισοί, που δεν συμφώνησαν, δηλαδή ο Λαφαζάνης και οι λοιποί, θέλουν να ολοκληρώσουν την καταστροφή και να στείλουν τη χώρα εκτός Ευρώ, εκτός Ευρώπης και εκτός ΝΑΤΟ για να δικαιώσουν την κομουνιστική τους ταυτότητα. Όλοι και οι ίδιοι φυσικά, γνωρίζουν οτι αυτό ο λαός δεν το θέλει και δεν θα το αφήσει να συμβεί. Δεν θα το επιτρέψουν ούτε οι Έλληνες, ούτε οι ξένοι. Το τέλος αυτής της ιστορίας θα είναι τραγικό για όλους σας και ελπίζουμε να μη συμπαρασύρετε και τη χώρα σε αυτό το τέλος. 

Αν μπορούσατε να διαγράψετε τους διαφωνούντες θα μπορούσατε ίσως να παραμείνετε στην κυβέρνηση και με τη βοήθεια των άλλων κομμάτων να προσπαθήσετε να σώσετε τη χώρα από την καταστροφή που εσείς οι ίδιοι προκαλέσατε.Τώρα όμως, ξεκινάτε ένα αβέβαιο συνέδριο το οποίο από πριν οι διαφωνούντες θεωρούν "άκυρο" και ούτως ή άλλως δεν θα δεχτούν τις αποφάσεις του αν είναι υπέρ σας. Αν είναι εναντίον σας πάλι χάσατε.

Γιατί τα κάνετε όλα αυτά; Ουδείς γνωρίζει. Γιατί κάνατε όλα όσα κάνατε στη χώρα; Ουδείς γνωρίζει. Γιατί γίνατε εσείς Πρωθυπουργός και γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την κυβέρνηση, τελικά ουδείς γνωρίζει.

Είχατε σχέδιο εξόδου από την Ευρώπη και από το Ευρώ; Αν ναι, πώς; Ακόμη και το σχέδιο εξόδου από το Ευρώ δεν το είχατε έτοιμο. Σας το έφτιαξε και αυτό η Ευρωπαική Επιτροπή, σας το έκανε δώρο ο Γιούνκερ, ένα σχέδιο 150 σελίδων που περιγράφει πώς θα πάτε με σχετική ασφάλεια τη χώρα στη Δραχμή χωρίς να διαλυθεί. Τόσο ανίκανοι είστε που ούτε αυτό δεν μπορέσατε να φτιάξετε.

 

Παραιτηθείτε λοιπόν όλοι μαζί, μην ξανακατεβείτε για μερικές εκλογικές αναμετρήσεις στις εκλογές για να ανασάνει η χώρα και καθήστε στα καφενεία και στα μπαράκια να συζητάτε όσο θέλετε για το τι είναι η "αριστερά". 

Και να σας πώ και τη γνώμη μου, για την "αριστερά" όπως διαμορφώθηκε μετά την διακυβέρνηση της, γνωρίζοντας ασφαλώς οτι η γνώμη μου δεν έχει καμμία σημασία. 

Δεν υπάρχει "αριστερά". Αυτά είναι γελοιότητες. 

Υπάρχει Κομμουνισμός και υπάρχει και Σοσιαλδημοκρατία. Όλοι οι άλλοι όροι είναι παραπλανητικοί. Αν ο Λαφαζάνης και η αριστερή πλατφόρμα θέλουν να φέρουν στη χώρα μια κομμουνιστική δικτατορία, ας το πούν με το όνομα  τους και ας μην κοροιδεύουν τον λαό παριστάνοντας τους γλυκούληδες "αριστερούς". Αν εσείς καταλήξατε οτι τελικά είστε Σοσιαλδημοκράτης, διεκδικήστε το χώρο από τον Βενιζέλο, τη Φώφη, τον Λοβέρδο και από όλους τους άλλους που τον διεκδικούν και δείτε τι θα κάνετε. 

Αν δεν μπορείτε να αποφασίσετε τι είστε και τι θέλετε να κάνετε - για τη χώρα, όχι για πάρτη σας -  παραιτηθείτε και καθήστε να συζητάτε όλη μέρα και όλη νύχτα. Εμείς οι υπόλοιποι, έχουμε και δουλειές να κάνουμε, δεν μπορούμε άλλο να ασχολούμαστε μαζί σας και η χώρα δεν σας αντέχει άλλο. Πρέπει να επιβιώσει.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:52 - 29 Ιουλ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.