ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκάνδαλα Υπάρχουν

10:25 - 29 Νοε 2017
Γρηγόρης Νικολόπουλος

Γράφει ο Γρηγόρης Νικολόπουλος

Καθώς περιμένουμε να καταλαγιάσει η σκόνη από τη συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση των βλημάτων του Καμμένου, έρχεται η Επιτροπή Εξοπλισμών και ακυρώνει τη συμφωνία. Και ενώ οι οπαδοί των κομμάτων πανηγύριζαν - οι μεν Συριζαίοι επειδή ο Τσίπρας διέλυσε τον Μητσοτάκη οι δε Νεοδημοκράτες, επειδή ο Μητσοτάκης διέλυσε τον Τσίπρα – και οι υπόλοιποι αναρωτιώντουσαν αν υπάρχει σκάνδαλο και ποιό ακριβώς είναι, η απόφαση της Επιτροπής δίνει την απάντηση.

Ασφαλώς και υπάρχει σκάνδαλο και για αυτόν ακριβώς τον λόγο ακυρώνεται η συμφωνία. Η χώρα χάνει τα 66 εκατομ. Ευρώ που θα έδιναν οι Σαουδάραβες για να αγοράσουν 100.000 βληματα, οι μεσάζοντες χάνουν τα 150 εκατομ. Ευρώ που θα έδιναν άλλοι στη «μαύρη» αγορά για να αγοράσουν τα υπόλοιπα 200.000 βλήματα και η ζωή συνεχίζεται.

 

Αν δεν υπήρχε σκάνδαλο η συμφωνία θα ίσχυε και η Επιτροπή δεν θα την ακύρωνε. Για αυτό εξάλλου εμφανίστηκαν οι διάφοροι Συριζαίοι επικριτές που έλεγαν οτι δεν πρέπει να πουληθούν τα βλήματα στους Σαουδάραβες διότι θα τα χρησιμοποιήσουν εναντίον αμάχων της Υεμένης. Διότι στην αριστερά, κάθε σκάνδαλο, κάθε παρανομία, πρέπει να καλύπτεται από μια ηθική πρόφαση. Με αυτή την πρόφαση λοιπόν ακυρώνεται η συμφωνία και καλύπτεται το σκάνδαλο.

 

Η ουσία είναι όμως οτι ενώ απαγορεύεται η διαμεσολάβηση μεσαζόντων, η κυβέρνηση χρησιμοποιήσε μεσάζοντα και οτι ενώ η συμφωνία αφορούσε την πώληση 100.000 βλημάτων, η κυβέρνηση ενέκρινε την πώληση 300.000 βλημάτων αλλά την είσπραξη της αξίας των 200.000 βλημάτων θα την τσέπωναν κάποιοι και όχι το δημόσιο – ας κάνουμε πως δεν ξέρουμε ποιοί.

 

Σκάνδαλα υπάρχουν και σήμερα εν μέσω κρίσης, υπάρχουν και άλλα εκτός αυτού που μαθεύτηκε και μια μικρή λεπτομέρεια που όμως ίσως δείχνει οτι αλλάζει η στάσητ ων ξένων απέναντι στην κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, είναι οτι τις πληροφορίες για το σκάνδαλο αυτό τις έδωσαν ξένοι.

 

Τα σκάνδαλα πάντως από εδώ και πέρα θα αυξάνονται καθώς οι κυβερνητικοί θα διαπιστώνουν οτι ο χρόνος τους στην εξουσία τελειώνει και θα προσπαθούν να αρπάξουν οτι μπορούν για να διασφαλιστούν οικονομικά για το μέλλον τους. 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:35 - 29 Νοε 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.