ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Μακεδονία είναι ελληνική αλλά οι θερμοκέφαλοι θέλουν να τη δώσουν στους Αλβανούς

01:40 - 02 Φεβ 2018
Γρηγόρης Νικολόπουλος

Γράφει ο Γρηγόρης Νικολόπουλος

Αυτοί οι γείτονες οι Σκοπιανοί, αναζητούν μια εθνική ταυτότητα που δεν έχουν. Αναζητούν μια ιστορία που δεν έχουν. Αναζητούν ένα πολιτισμό που δεν έχουν. Ήταν ένα ποντίκι που βρυχάται. Τώρα δεν βρυχόνται πια. Αντιλαμβάνονται το συμφέρον τους - που είναι τεράστιο - αν έχουν καλή σχέση με την Ελλάδα. Είδαν τι αξία έχει μια πτωχευμένη και κακομαθημένη χώρα που ενώ χρωστάει παντού, επειδή είναι αυτή που είναι, επειδή έχει την ιστορία που έχει, επειδή βρίσκεται εκεί που βρίσκεται, έπεσε σύμπας ο δυτικός πολιτισμός και όχι μόνο, να τη στηρίξει, να μην πτωχεύσει, να μη φύγει από την ευρωπαική παρέα. Θέλουν και αυτοί να μπούν στο ΝΑΤΟ, θέλουν να μπούν στην Ευρωπαική Ένωση και κυρίως θέλουν να τα έχουν καλά με εμάς.

 

Ποιοι είμαστε εμείς;

 

 

Οι ιδιοκτήτες του πολιτισμού που θέλουν να υιοθετήσουν, ο λαός που εμπιστεύονται περισσότερο από τους άλλους γείτονες τους, Αλβανούς και Βούλγαρους, οι ανώτεροι συνέταιροι με τους οποίους θέλουν να κάνουν δουλειά, θέλουν να τους πάρουμε από το χέρι, να τους πάμε στα Ευρωπαικά σαλόνια, να τους τονώσουμε την οικονομία, να τους εξασφαλίσουμε ασφάλεια και ανεξαρτησία, να είμαστε ο σύμμαχος τους στα πολύ σκληρά Βαλκάνια, να τους προστατεύσουμε από την επέκταση των μουσουλμανικών πληθυσμών που τους πνίγουν, να μπούν στην παρέα, να θεωρούνται Έλληνες και ας μην είναι και τελικά θέλουν να γίνουν Έλληνες.

 

 

Δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη που να μη γνωρίζει οτι η Μακεδονία είναι ελληνική. Δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη που να μη γνωρίζει οτι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας. Δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη που να μην αντιλαμβάνεται τη διαφορά της Ελλάδος από τα Σκόπια, όπως και αν αυτά ονομάζονται. Και όποιος ακούει οτι η χώρα αυτή ονομάζεται Βόρεια Μακεδονία, ή όπως αλλιώς, καταλαβαίνει οτι πρόκειται ουσιαστικά περί ελληνικού εδάφους ή ελληνικού προτεκτοράτου.

 

 

Πρώτη φορά ένας ξένος λαός αγκαλιάζει τη γειτονική του χώρα με τόσο θαυμασμό και ουσιαστικά “παραδίδεται” στην αγκαλιά μας, προσφέροντας και σε εμάς σημαντικά γεωπολιτικά πλεονεκτήματα. Αν δείτε το χάρτη θα το καταλάβετε. Μας ενώνει απευθείας με τη Σερβία, ανοίγει όλος ο διάδρομος μεταξύ Αλβανίας και Βουλγαρίας που δεν θέλουμε να κλείσει, ουσιαστικά αυξάνεται Βορείως η έκταση της χώρας μας. Δείτε το χάρτη και θα καταλάβετε γιατί θέλουν να λέγονται Μακεδονία, γιατί θέλουν να γίνουν Ελλάδα. Εχουν δυτικά τους μια άγρια Αλβανία, ανατολικά τους μια μεγάλη Βουλγαρία, Βόρεια μια σκληρή Σερβία. Και παρακαλάνε να τους στηρίξουμε εμείς. 

 

Και εμείς τι κάνουμε; 

 

Αντιδρούμε, λες και οι φτωχοί αυτοί γείτονες θα μας φάνε την ιστορία, τον πολιτισμό, τα εδάφη, τα λεφτά. Μόνο να κερδίσουμε έχουμε αν κλείσουμε το ζήτημα αυτό. Μόνο υπέρ μας είναι. Το βλέπουν όλοι οι ξένοι και μας το λένε. Μας το ζητάνε ακόμη και οι Κινέζοι που θέλουν τα τρένα τους να περνάνε εύκολα από Ελλάδα στα Σκόπια και να ανεβαίνουν προς την Ευρώπη. Εννοείται οτι το θέλει η Ευρώπη, το θέλει η Αμερική και πιο πολύ συμφέρει εμάς. 

 

Για το Θεό δηλαδή, ποιος άνθρωπος στον κόσμο θα αμφισβητήσει την ελληνικότητα του Μεγαλέξανδρου επειδή οι Βόρειοι γείτονες θέλουν να λέγονται Μακεδόνες, όπως λέγονται και οι δικοί μας οι ορίτζιναλ; Κανείς απολύτως, σε καμία ήπειρο. Ο ελληνικός πολιτισμός, η ελληνική ιστορία, η ελληνική φιλοσοφία, το ελληνικό αρχαίο θέατρο, η αρχαία ελληνική αρχιτεκτονική, οι νόμοι, η δημιορυγία της Δημοκρατίας, τίποτα από αυτά δεν θα χαθεί ποτέ, τίποτα δεν θα αμφισβητηθεί ποτέ.

 

Και εμείς, παρασυρμένοι από αφελείς - για να μη τους ονομάσω αλλιώς- και χωρίς να καταλαβαίνω καν τι επιδιώκουν και γιατί αντιδρούν, αρνούμεθα να τους ενσωματώσουμε ενώ μας παρακαλάνε και οι Σκοπιανοί και η διεθνής κοινότητα.

Μα αυτή η χώρα ήδη λέγεται Μακεδονία και εμείς έχουμε αναγνωρίσει την ονομασία της: Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Έτσι τη λέμε ΕΜΕΙΣ. Η λέξη Μακεδονία υπάρχει στο αναγνωρισμένο από την Ελλάδα όνομα της. Και τώρα τι θέλουμε; Να βγάλουμε τη λέξη Μακεδονία που έχουμε ΗΔΗ αναγνωρίσει και χρησιμοποιούμε επισήμως παντού; όχι απλώς ακατανόητο, αλλά γελοίο και τελικά αντεθνικό.

 

Πρέπει οι πολιτικοί μας - όλοι και όχι μόνο ορισμένοι - να αφήσουν την μικροπολιτική και τον λαικισμό, να σταματήσουν να λένε βλακείες για να χαιδέψουν τα αυτιά των ψηφοφόρων και να σκεφτούν το εθνικό συμφέρον. Είναι ντροπή όλων αυτών των πολιτικών που υιοθετούν μια τόσο αντεθνική και βλακώδη στάση. Ότι και αν λέει ένα μέρος του λαού, που έχει τη διακιολογία οτι δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει εδώ και γιατί μας συμφέρει να αγκαλιάσουμε αυτούς συγκεκριμένα τους γείτονες. Και ο λαός δε γνωρίζει επειδή οι πολιτικοί μας δεν έχουν το θάρρος της γνώμης τους που λέγαμε και στο Δημοτικό σχολείο. Δεν ηγούνται, ακολουθούν πανικόβλητοι το συρμό.

 

(ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ: Αναρωτιόμαστε επί χρόνια γιατί οι έλληνες ψήφισαν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του Τσίπρα για το Μνημόνιο τότε. Μα επειδή ο Σαμαράς και σύσσωμη η αντιπολίτευση και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τους έλεγαν οτι πρέπει να σκίσουμε τα Μνημόνια. Όταν λές σε ένα λαό οτι οι ξένοι θέλουν το κακό μας και οτι το Μνημόνιο είναι κακό και οτι θα το σκίσεις και όταν εκλέγεσαι το υπογράφεις και κάνεις πρώτος κωλοτούμπα, πολύ πρίν τον Τσίπρα που ακολούθησε και αυτός με τούμπες, τι περιμένεις να σου πεί ο λαός; Οτι θέλει το Μνημόνιο; Και που σου είπε οτι δεν το θέλει, τι έκανες; Το υπέγραψες ξανά.Τα ίδια και με τα Σκόπια. Λένε βλακείες στο λαό, δεν του εξηγούν την κατάσταση και παραδίδουν τη χώρα στους λαϊκιστές, τους οπισθοδρομικούς και τους ψεκασμένους).

 

Όπως γνωρίζουν πολύ καλά όλοι όσοι έχουν διαβάσει τα άρθρα σε αυτήν εδώ τη στήλη, δεν είμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με την αριστερά. Πιστεύουμε για την ακρίβεια οτι έχει προκαλέσει τεράστια ζημιά στη χώρα με τις ιδεοληψίες της, με το μίσος της για την αστική τάξη, με το κόμπλεξ του περιθωρίου (στο οποίο ποτέ δε βρέθηκε, πάντα μέσα στα κόλπα ήταν, καλεσμένοι στα πάρτι και τις πρεμιέρες, με δικά της τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, με δικό της τον δημόσιο τομέα και τους συνδικαλιστές, με ένα ηθικό πελονέκτημα που είχε δημιουργήσει μόνη της και το οποίο φυσικά έχασε αμέσως μόλις ανέλαβε την κυβέρνηση, λόγω ανικανότητας, κόμπλεξ, οπορτουνισμού και ανοησίας. Αλλά θεωρούμε οτι ο Κοτζιάς και ο Τσίπρας δεν πρέπει να κάνουν πίσω σε αυτό το θέμα. Πρέπει να το κλείσουν αμέσως. Πρέπει να βάλουν τη χώρα στο διεθνές παιχνίδι με αυτή τη διαπραγμάτευση και να κερδίσουν και άλλα ανταλλάγματα από τους δυτικούς.

 

Από την άλλη μεριά στο ζήτημα αυτό, δεν μπορούμε να αντιληφθούμε γιατί η Νέα Δημοκρατία και ειδικά ο Μητσοτάκης ο οποίος άλλες απόψεις πρεσβεύει, άλλο προφίλ παρουσιάζει, παρασύρεται σε λαικισμό του χειρίστου είδους και δεν βρίσκει το θάρρος της γνώμης του (Ο Κυριάκος) και της γνώμης της (η ΝΔ ώς κόμμα και όχι ο κάθε ακροδεξιός, λαικιστής πολιτικάντης της) και σύρονται πίσω από αυτά τα γελοία συλλαλητήρια και τον λαικισμό των χειροτέρων.

 

Όσο για τους Μακεδόνες τους εγχώριους, θα έπρεπε να ήταν οι πρώτοι που θα ήθελαν να λυθεί το ζήτημα. Ήδη εξάλλου επενδύουν εκεί, ήδη πηγαίνουν εκεί στους οδοντογιατρούς και για ψώνια, ήδη βρίσκονατι με το ένα πόδι στα Σκόπια. Δικό τους μαγαζί είναι τα Σκόπια. Των Μακεδόνων (των ορίτζιναλ επαναλαμβάνω). Μόνο μπουγάτσες με τυρί και φραπέ να τους πουλήσουν, καθάρισαν. 

 

Μη μου πείτε οτι δεν ξέρω την ιστορία, μη μου πείτε οτι δεν είμαι διπλωμάτης, μη μου πείτε οτι είμαι προδότης. Προδότες είναι όσοι έστω και απο βλακεία εμποδίζουν τα συμφέροντα της χώρας τους. Όχι όσοι τολμούν να πούν τη γνώμη τους οτι δηλαδή αφομοιώνουμε ειρηνικά και χωρίς πόλεμο ένα ολόκληρο (μικρό έστω λαό) που μας παρακαλάει να τον υιοθετήσουμε. 

 

Ποιο είναι το πρόβλημα; Οι ψυχολόγοι λένε οτι ο Ελληνας επειδή έχει φάει πολλές σφαλιάρες (νομίζει από τους ξένους αλλά τις έχει φάει μόνο από τις δικές μας κυβερνήσεις - οι ξένοι μας έσωσαν ξανά) θέλει να ρίξει και αυτός μία σφαλιάρα. Και τη ρίχνει στα Σκόπια πουλώντας τσαμπουκά στον αδύναμο που έρχεται και τον παρακαλάει για προστασία. Είναι ανόητοι και ντροπή τους. Για όσους δεν το θυμούνται ή δεν το γνωρίζουν σας θυμίζω οτι Έλληνας στην αρχαιότητα ήταν όποιος υιοθετούσε τον ελληνικό πολιτισμό, τις αξίες, τη γλώσσα μας. Και οι Σκοπιανοί, αυτό μας παρακαλάνε να τους επιτρέψουμε να κάνουν. 

Αυτά τα ολίγα και εδώ θα είμαι να με βρίζετε στα σχόλια σας.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:46 - 04 Φεβ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.