ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πόλεμος λάσπης... ο αποτελεσματικότερος

10:11 - 08 Φεβ 2018
Γρηγόρης Νικολόπουλος

Γράφει ο Γρηγόρης Νικολόπουλος

Το «κακό» με τα πολιτικά σκάνδαλα είναι οτι δεν απαιτείται να αποδειχθούν, λειτουργούν αποτελεσματικά και πρίν αποδειχθούν. Οι κατηγορίες δεν έχουν καμία σημασία, ιδίως όταν είναι ανώνυμες όπως στην περίπτωση των «προστατευμένων μαρτύρων», οι οποίοι, όπως είπε ο υπουργός Πολάκης «κονόμησαν και κελάηδησαν». Εχουμε λοιπόν τους προστατευόμενους μάρτυρες να λένε οτι «τα έπιασαν» όλοι – οι ευρισκόμενοι σήμερα στην αντιπολίτευση. Πρώην Πρωθυπουργοί, πρώην Υπουργοί κλπ.

 

Τρίχες κατσαρές μέχρις ότου αποδειχθεί το λάδωμα. Το οποίο στην Ελλάδα – μέχρι σήμερα – ποτέ δεν αποδεικνύεται.

 

Μέχρι τότε όμως, η λάσπη υπάρχει. Μια λάσπη η οποία κολλάει στο δέρμα των κατηγορουμένων και δεν φεύγει με τίποτα, ακόμη και αν αποδειχθεί η αθωώτητα τους, επειδή στην Ελλάδα η λάσπη μετράει πιο πολύ από την  αλήθεια. Αν αποδειχθούν αθώοι, ο λαός θα πεί οτι η Δικαιοσύνη τα κουκούλωσε. Εννοείται οτι θεωρούνται όλο ένοχοι, εννοείται οτι οι πολιτικοί μας «τα πιάνουν», εννοείται οτι ουδείς αναμάρτητος, άρα όλοι ένοχοι a priori. 

 

Η λάσπη λοιπόν έπεσε και κόλησε, οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν σοβαρό επιχείρημα στα καφενεία με τη Novartis, οι οπαδοί της ΝΔ θα πασχίζουν να λένε οτι αυτά είναι ψέμματα, αλλά επί της ουσίας, ο κατήγορος κερδίζει πάντα, ο λασπολογών κερδίζει πάντα και ας τρέχει ο άλλος να αποδείξει οτι δεν είναι ελάφαντας.

 

Εξάλλου κανείς δεν πιστεύει οτι υπάρχει στην Ελλάδα καθαρός πολιτικός, συνεπώς, τι σημασία έχουν οι αποδείξεις; Καμία.

 

Όποιος ξεκινάει να πετάει λάσπη εναντίον του άλλου κερδίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει οτι αυτή θα είναι η στρατηγική του μέχρι τις εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές. Λάσπη προς όλους τους άλλους διαρκώς και όλο και κάτι θα μείνει στους ψηφοφόρους που ούτως ή άλλως δεν εκτιμούν κανέναν.

 

Τι θα κάνει τώρα η ΝΔ και όλοι οι λασπολογούμενοι;

Ότι και να κάνουν είναι χαμένοι. Το μόνο που μπορεί να την ξελασπώσει, είναι να ρίχνει και η ίδια η ΝΔ λάσπη στους Συριζαίους. Δεν χρειάζονται στοιχεία στο  πόλεμο λάσπης, χρειάζονται κραυγές, ουρλιαχτά, «κλέφτης, κλέφτης», αυτό είναι το παιχνίδι.

Λάσπη χωρίς αποδείξεις έναντι όλων, αφού ούτως ή άλλως ο λαός τους θεωρεί όλους διεφθαρμένους και κλέφτες. Ποιός έχει κατηγόρησει τον ΣΥΡΙΖΑ για διαφθορά και κλοπή; Κανείς. Άρα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καθαρός και όλοι οι άλλοι κλεφτες. Τόσο απλά και τόσο θλιβερά είναι τα πράγματα σε αυτή τη χώρα.

Όποιος ουρλιάζει δικαιώνεται. Όποιος βρίζει έχει δίκιο. Όποιος λασπολογεί κάτι ξέρει, δεν υπαρχει καπνός χωρίς φωτιά.

Άρα λασπη από όλους προς όλους.

 

Και δεν θέλω να προεξοφλήσω το αποτέλεσμα των ερευνών  για την υπόθεση Novartis, ούτε να πώ οτι είναι ψέμματα. Δεν ξέρω, όπως δεν ξέρει κανείς. Μπορεί να τα έπιασαν, μπορεί και όχι. Εξάλλου, όπως έλεγαν οι αρχαίοι Σπαρτιάτες, το ζήτημα δεν είναι αν κλέβεις, το ζήτημα είναι αν ξέρεις να κρύβεσαι.

Συνεπώς το ποιός τα πήρε, δεν έχει έχει και πολύ σημασία, αυτό που έχει σημασία είναι το ποιός κατηγορείται.

Με λίγα λόγια, ο πόλεμος λάσπης είναι ανώτερος και αποδοτικότερος όλων.

Και στο τέλος η νεκροψία θα δείξει. Όχι οτι έχει καμία σημασία, αλλά, κουβέντα να γίνεται μέχρι τις εκλογές. Έχουμε ακόμη πολλά να δούμε....

Τελευταία τροποποίηση στις 10:16 - 08 Φεβ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.