ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο ΣΥΡΙΖΑ σκοτώνει τις προοπτικές της χώρας

10:47 - 22 Φεβ 2018
Γρηγόρης Νικολόπουλος

Γράφει ο Γρηγόρης Νικολόπουλος

Το αίσχος που είδαμε χθές στη Βουλή, αποκαλύπτει μια πικρή αλήθεια. Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε τον εθνικό διχασμό αντί της συνεννοήσης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την ανάπτυξη και την πρόοδο.

Ενώ η χώρα χρειάζεται άμεσα ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση καθώς το καλοκαίρι τα μνημόνια τελειώνουν, η κυβέρνηση προτίμησε να διχάσει τον λαό  λασπολογώντας όλους τους πολιτικούς της αντιπάλους και να προκαλέσει μια πρωτοφανή πόλωση που θέτει σε κίνδυνο κάθε προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Μετά τους χειρισμούς της υπόθεσης Novartis μπορούμε ασφαλώς να ξεχάσουμε ξένες και ελληνικές επενδύσεις και φυσικά να αποκλείσουμε κάθε προοπτική συμφωνίας όλων των κομμάτων σε ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης.

Η επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι η πόλωση, είναι η σκανδαλολογία, είναι η λασπολογία, είναι ο λαικισμός που οδηγεί στον εθνικό διχασμό. Και αυτό διότι μόνο έτσι εκτιμά πως μπορεί να επιβιώσει πολιτικά μετά από την άθλια διακυβέρνηση, την εξόντωση της επιχειρηματικότητας και την δήθεν ταξική επίθεση στην μεσαία τάξη. Και λέω δήθεν, διότι οι σημερινοί "αριστεροί" κυβερνώντες κάθε άλλο παρά πτωχοί είναι. Μερικοί μάλιστα είναι πολύ πλουσιότεροι του μέσου όρου, σπουδασμένοι - εννοείται- στα καλύτερα δυτικά Πανεπιστήμια, με ακίνητη περιουσία μεγάλη, με καταθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Αυτή η κυβέρνηση όχι μόνο λέει διαρκώς ψέμματα, η ίδια η είναι ένα ψέμμα, ούτε αριστεροί είναι, ούτε πτωχοί είναι, κανείς δεν ξέρει τι είναι και τι επιδιώκουν, πέραν της παραμονής τους στην εξουσία. Και η παραμονή τους στην εξουσία, σύμφωνα με τις δικές τους εκτιμήσεις στηρίζεται στον διχασμό, στην ταχεία επιστροφή στα δεξιά και αριστερά πρόσημα, στη λασπολόγηση όλων των άλλων και στην καταστρατήγηση των θεσμών, ακόμη και της ίδιας της Δημοκρατίας.

Βλέποντας αυτή την κατάσταση, την όξυνση των πολιτικών παθών, την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, την καταστρατήγηση της Δικαιοσύνης και όλων των δημοκρατικών θεσμών, τις καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις και την αριστερή ρητορική να αναβιώνουν, οι ξένοι επενδυτές ασφαλώς και θα διακόψουν κάθε σχέδιο επένδυσης στη χώρα. Οι Έλληνες επενδυτές γνωρίζοντας τις παθογένειες της ελληνικής πραγματικότητας, ούτως ή άλλως δεν επενδύουν στην Ελλάδα συνεπώς οι προοπτικές ανάπτυξης εκμηδενίζονται.

Η δε κυβέρνηση επιδιώκοντας αυτό που ονομάζει "καθαρή έξοδο", κρατάει τα λεφτά που έχει μαζέψει με ανελεήτους φόρους, ώς "μαξιλάρι" ρευστότητας για να επιδιώξει το καλοκαίρι το μεγάλο κόλπο που είναι οτι θα δώσει ώς προεκλογικές παροχές τα χρήματα αυτά για να εξαγοράσει ψήφους, αντί να τα δώσει σε αυτούς στους οποίους τα χρωστάει. Αυτό το "μαξιλάρι" θεωρεί ο Τσακαλώτος οτι είναι επαρκές για την "καθαρή έξοδο", η οποία όμως είναι δυστυχώς ανέφικτη. 

Η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι πλέον απολύτως προσαρμοσμένη στους εκλογικούς της στόχους και στηρίζεται αφενός στην καταλήστευση των πολιτών και αφετέρου στον διχασμό τους.

Η αντιπολίτευση οφείλει να αντιδράσει με σθένος και όσοι από τους κυβερνητικούς βουλευτές έχουν το θάρρος της γνώμης τους και την υπευθυνότητα που απαιτείται αυτή τη στιγμή, θα πρέπει να διαφοροποιηθούν από αυτές τις ακραίες και καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:30 - 22 Φεβ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.