ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λάσπη και ψέμματα το νέο αναπτυξιακό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ

11:02 - 12 Μαρ 2018
Γρηγόρης Νικολόπουλος

Γράφει ο Γρηγόρης Νικολόπουλος

Ο νέος υπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης “ξεδίπλωσε” τη σκέψη του για το πώς θα έρθει η ανάπτυξη στην Ελλάδα και οι σκέψεις αυτές συνοψίζονται στην ίδρυση Αναπτυξιακής Τράπεζας. ΘΑ φτιαχτεί λοιπόν ένα νομοσχέδιο που ΘΑ προβλέπει την ίδρυση Αναπτυξιακής τράπεζας που Θα ιδρυθεί και ΘΑ χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη, όπως αυτή ΘΑ περιγράφεται στο εθνικό σχέδιο ανάπτυξης που ΘΑ φτιάξει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Όταν με το καλό τα κάνει αυτα ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Δραγασάκης, εμείς θα ελπίζουμε οτι θα αρχίσει να αναπτύσσεται η οικονομία, αν το σχέδιο πετύχει.

Τρίχες κατσαρές δηλαδή. Ανάπτυξη η οικονομία δεν θα έχει αν πρώτα δεν σταθεροποιηθεί το πολιτικό περιβάλλον, αν πρώτα δεν τελειώσουμε με τα κόκκινα δάνεια, αν πρώτα δεν μειωθούν οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές, αν πρώτα δεν μειωθεί η γραφειοκρατία και η διαφθορά.

Αφού γίνουν όλα αυτά, τότε κατά σειράν οι Έλληνες πρώτοι και οι ξένοι στη συνέχεια θα αποφασίσουν οτι μπορούν πλέον να φέρουν τα λεφτά τους πίσω στην πατρίδα και να αρχίσουν να επενδύουν για να κάνουν κάποιες νέες δουλειές, χωρίς να φοβούνται οτι η κυβέρνηση θα τους φάει τα λεφτά, είτε με φόρους, είτε με κατασχέσεις, είτε με Grexit. Μέχρι τότε δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε ανάπτυξη. Μέχρι τότε το μόνο που κάνουν όλοι, Έλληνες και ξένοι, είναι υπομονή. Υπομονή μέχρι να περάσει το κακό, που το κακό είναι η κρατικιστική νοοτροπία, η διαρκής μεγέθυνση του δημοσίου, οι τιμωρητικοί για την οικονομική επιτυχία φόροι, το διαλυμμένο ασφαλιστικό σύστημα, οι διαλυμμένες τράπεζες που δεν μπορούν να δανείσουν ούτε ένα χιλιάρικο για να γίνει μια επένδυση και για να κινηθεί η οικονομία.

Δυστυχώς τίποτα δεν σκέφτεται η κυβέρνηση να κάνει για να φέρει τη χώρα σε αναπτυξιακή πορεία. Και καθώς ο πολιτικός της χρόνος τελειώνει, σκέφτεται αποκλειστικά και μόνο κόλπα που θα την ενισχύσουν πολιτικά για να μην καταρρεύσει. Και δεν μιλάμε μόνο για τα συνηθισμένα κόλπα, παροχές και προσλήψεις, αλλά και για άλλα, “νέα κόλπα”, από φτιαχτά σκάνδαλα, μέχρι καθορισμό του ποιά εκλογική περιφέρεια θα πάρει το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου για να οφεληθεί πολιτικά η κυβέρνηση.

Από εδώ και πέρα, το παιχνίδι της οικονομίας φαίνεται να μπαίνει σε δεύτερο ρόλο, διότι η κυβέρνηση δεν τα πάει καλά σε αυτόν τον τομέα και η “μάχη” μεταφέρεται σε άλλα επίπεδα, πολύ χαμηλότερα, εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει πλεονέκτημα. Στη λασπολογία, στα ψέμματα και στις απειλές. Μέχρι τις εκλογές,έχουμε πολλά ακόμη να δούμε. Το μόνο σίγουρο είναι οτι δεν θα δούμε πρόοδο και ανάπτυξη στην οικονομία. 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:44 - 12 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.