ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Εμπλοκή Σόρος στην ελληνική πολιτική;

Εμπλοκή Σόρος στην ελληνική πολιτική;

12:24 - 25 Οκτ 2018
Γρηγόρης Νικολόπουλος

Γράφει ο Γρηγόρης Νικολόπουλος

Ο 88χρονος Ουγγροαμερικανός επενδυτής George Soros που διαθέτει περιουσία 8 δισ δολαρίων, εμπλέκεται για μια ακόμη φορά στα ελληνικά πολιτικά δρώμενα, αυτή τη φορά από τον παραιτηθέντα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ο οποίος ανέφερε οτι ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμένος κατηγόρησε την κυβέρνηση μέσα στο υπουργικό συμβούλιο οτι χρηματοδοτείται από τον Σόρος και οτι κανείς από τους υπουργούς δεν αντέδρασε σε αυτή την κατηγορία. Στη συνέχεια, ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και εξωτερικής Πολιτικής του Παντείου Άγγελος Συρίγος, υποστήριξε οτι ο Σόρος χρηματοδοτεί την ιστοσελίδα indymedia η οποία είναι ένα forum αριστερίστικων ιδεών.

 

Πρίν από λίγα χρόνια, είχε γραφτεί οτι μια ομάδα συμβούλων της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου ελεγχόταν από τον Σόρος και το ίδιο επαναλήφθηκε με την βασική ομάδα ξένων συμβούλων που κατηύθυναν τον Βαρουφάκη στις ψευδοδιαπραγματεύσεις του με τους Ευρωπαίους εταίρους. Ο Σόρος λοιπόν φέρεται να βρίσκεται διαρκώς πολύ κοντά στις ελληνικές κυβερνήσεις της κρίσης χωρίς τίποτα να έχει αποδειχθεί ώς τώρα - φυσικά κανείς δεν ερευνά την υπόθεση, όλοι αρκούνται σε αυθαίρετες υποθέσεις.

 

Ο Σόρος πάντως αναφέρεται περισσότερο από κάθε άλλον διεθνώς σε όλες τις θεωρίες συνωμοσίας για παρεμβάσεις στα πολιτικά ζητήματα πολλών χωρών. 

 

Ο Ούγγρος λαικιστής Τσούρκα κατηγόρησε τον Σόρος ώς υποχείριο της Ιερουσαλήμ, ο Σλοβάκος Πρόεδρος Σλότα τον κατηγόρησε οτι διακινούσε βρώμικο χρήμα, ο πρόεδρος της Μαλαισίας υπονόησε οτι ο Σόρος ήταν ανακατεμένος σε μια Εβραική συνωμοσία για να καταστρέψει την οικονομία της χώρας του. Στην Αμερική ο Σόρος κατηγορείται οτι ξοδεύει πολλά λεφτά για πολιτικούς σκοπούς, μεταξύ των οποίων ήταν 27 εκατ δολάρια που ξόδεψε για να αποτρέψει ανεπιτυχώς την επανεκλογή του Μπούς το 2004. Κατηγορήθηκε οτι ήταν ο άνθρωπος που κινούσε τα νήματα στην κυβέρνηση Ομπάμα, ενώ ξόδεψε 26 εκατομύρια δολάρια για να υποστηρίξει την υποψηφιότητα της Χίλαρυ Κλίντον το 2016. Πρόσφατα ο Τραμπ δήλωσε οτι ο Σόρος χρηματοδοτεί τις διαμαρτυρίες των κεντροαμερικανών διαδηλωτών και τις αντιδράσεις στην υποψηφιότητα του Μπρετ Κάβανο για το Ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ.

 

Το τελευταίο νέο που αφορά τον Σόρος είναι οτι ήταν ένας από τους παραλήπτες των “τρομοδεμάτων” που εστάλησαν σε διάφορους αμερικανούς Δημοκρατικούς μεταξύ των οποίων στη Χίλαρυ Κλίντον και στον Ομπάμα.

 

Το δεδομένο είναι οτι πράγματι ο Σόρος είναι πολιτικός ακτιβιστής κατά δήλωση του, υποστηρίζει οτι βοηθάει τη Δημοκρατία παγκοσμίως και αυτό είναι ένας από τους σκοπούς του ιδρύματος του. Παράλληλα είναι ο μεγαλύτερος κερδοσκόπος του αιώνα μας με το μεγαλύτερο επίτυεγμα του να είναι η κερδοσκοπική επίθεση του κατά της βρετανικής Στερλίνας που του προσέφερε κέρδη 1 δισ στερλίνων και ανάγκασε την κεντρική τράπεζα της Αγγλίας να αποδεσμεύσει το νόμισμα από το Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών της Ευρωπαικής Ένωσης το 1992.

 

Το ίδρυμα του Σόρος έχει δραστηριότητες σε όλες τις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες που είναι σήμερα ανεξάρτητες χώρες και στις χώρες του πρώην Ανατολικού μπλοκ.

 

Ποιά είναι η αλήθεια για την εμπλοκή Σόρος στα ελληνικά πράγματα; Ουδείς γνωρίζει προς το παρόν, αλλά οι δηλώσεις Κοτζιά για τον Καμένο και τον Σόρος δεν μπορούν να μείνουν στον αέρα χωρίς να ερευνηθούν. Και αναμένεται οτι η σχέση Σόρος και κυβέρνησης Τσίπρα, αν υπάρχει, θα παίξει κάποιο ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:23 - 25 Οκτ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.