ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βολεμένοι και αβόλευτοι, όχι πια δεξιοί και αριστεροί

00:08 - 03 Ιουν 2019
Γρηγόρης Νικολόπουλος

Γράφει ο Γρηγόρης Νικολόπουλος

Τα παρασκήνια της εκπαραθύρωσης Βενιζέλου από το ΚΙΝΑΛ αποκαλύπτουν μια βαθειά διαμάχη στους κόλπους του κινήματος μεταξύ “αριστερών” και “δεξιών” Πασόκων. Προφανώς δεν αντιλαμβάνονται οτι η προσήλωση τους στις διχαστικές πολιτικές, η επένδυση στις ιδεολογικές διαφορές δεξιάς και αριστεράς δεν έχουν πλέον βάση ύπαρξης σήμερα τουλάχιστον, στην Ελλάδα.

Θεωρούν στο ΠΑΣΟΚ οτι η  διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ των τελευταίων δεκαετιών ήταν “αριστερή”; Ελάχιστα διέφερε απο αυτή των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, εκτός του ότι ήταν αποτελεσματικότερη.

Από την άλλη μεριά, ο Τσίπρας και το επιτελείο του εξελέγησαν ώς ριζοσπάστες αριστεροί αλλά εφήρμοσαν κατά γράμμα και καθ' υπερβολήν όλες τις "δεξιές", όπως τις χαρακτηρίζουν οι ίδιοι, πολιτικές.

Καμία σχέση δεν είχε η διακυβέρνηση τους με αριστερή ιδεολογία. 

Προκειμένου να καλύψουν αυτή την παραδοξότητα η οποία κορυφώθηκε με τη συνεργασία τους με τους ΑΝΕΛ, επέλεξαν να επιτεθούν και να ρίξουν όλα τα βάρη σε έναν “ταξικό εχθρό” που δημιούργησαν, στην λεγόμενη "μεσαία τάξη" η οποία απλώνεται από τους απλούς ιδιωτικούς υπάλλήλους μέχρι τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους δημόσιους υπαλλήλους. Καλύπτει δηλαδή την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών.

Η επίθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε όλους αυτούς, με τους φόρους, με τις φραστικές απειλές, με τις διαρκείς αλλαγές των συνθηκών που καθορίζουν το πώς λειτουργεί η χώρα, ακόμη και με τις διαλυτικές πολιτικές Γαβρόγλου στην παιδεία και με την προστασία των "μπαχαλάκηδων", είχε καταστροφικές επιπτώσεις και για την οικονομία και για την κοινωνία και τελικά για την κυβέρνηση.

Η αποστροφή της "μεσαίας τάξης" για τον ΣΥΡΙΖΑ τον οδήγησε στη συντριπτική ήττα. Και πορεύονται στις εκλογές μιλώντας ξανά για πολλούς και λίγους, για δεξιά και αριστερά. Μόνο που οι πολλοί τους μαύρισαν και ψήφισαν ... δεξιά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, αλλά και όλα τα πολιτικά κόμματα συμπεριλαμβανομένης της ΝΔ, πρέπει να αντιληφθούν οτι δεν υπάρχει πλέον ο διαχωρισμός δεξιά - αριστερά.

Υπάρχει πλήθος αποδείξεων για αυτό, ας περιοριστούμε σε μια πολύ απλή: Τα παιδιά του Τσίπρα πηγαίνουν σε ιδιωτικό σχολείο, ο ίδιος κάνει διακοπές σε κότερο. Και την ίδια στιγμή μιλάει για πολλούς και λίγους, προσπαθεί να διχάσει τους πολίτες, μιλάει για δεξιά και αριστερά. Τίποτα από αυτά δεν ισχύει εκτός των τειχών του κόμματος του και των αριστερών καφενείων που ζούν ακόμη στον περασμένο αιώνα.

Εαν θέλουμε να κάνουμε έναν πραγματικά ρεαλιστικό διαχωρισμό για τους Έλληνες πολίτες, αυτός είναι των βολεμένων και των αβόλευτων. Μόνο που οι βολεμένοι και οι αβόλευτοι, είναι άλλοι από αυτούς που νομίζει ο Τσίπρας και η αριστερή νομενκλατούρα.

Ενώ αυτοί θεωρούν βολεμένο τον μικροαστό, τον υπαλληλάκο, τον εμποράκο, (πάντα αναφερόμενοι με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς), αυτοί στην πραγματικότητα είναι οι αβόλευτοι. Είναι αυτοί που απολύθηκαν όταν ήρθε η κρίση, είναι αυτοί που έκλεισαν τις επιχειρησούλες τους και τα μαγαζάκια τους, όσοι από αυτούς επέζησαν αναγκάζονται να πληρώνουν το σύνολο των εισοδημάτων τους σε φόρους, είναι αυτοί που δεν μπορούν να πληρώσουν ιδιωτικά σχολεία και που περιμένουν μήνες για μια εξέταση σε κρατικά νοσοκομεία. Αυτοί όλοι στο μυαλό της αριστεράς είναι οι βολεμένοι, είναι οι λίγοι, είναι η ελίτ.

Το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει. Αυτοί είναι οι πολλοί και αβόλευτοι.

Από την άλλη μεριά οι επιλεκτικά άνεργοι που ζούν με τα επιδόματα που δίνει για να αγοράζει ψήφους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, οι συνδικαλιστές, οι Καρανίκες που κάνουν ευκαιριακές δουλίτσες όποτε δε βαριούνται και πληρώνονται με μαύρα, οι συνδικαλιστές του δημοσίου που δεν πατάνε στο γραφείο αλλά ξημεροβραδιάζονται στα καφενεία συντηρώντας τις αριστερές θεωρίες, οι μεγαλοεπιχειρηματίες και εισοδηματίες που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ με δημόσιες δηλώσεις διότι τους εξυπηρετεί, κάποιοι ανεπαρκείς δημόσιοι υπάλληλοι που δεν απολύονται ποτέ, οι συμμετέχοντες με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στις παρυφές της δημόσιας διοίκησης, οι έχοντες προνομιακή πρόσβαση στις κρατικές επιδοτήσεις, αυτοί που συλλέγουν πλήθος επιδομάτων ώς αναξιοπαθούντες ενώ δεν είναι, αυτοί που δεν πληρώνουν ποτέ φόρους, είναι οι βολεμένοι.  Αυτούς υποστηρίζει τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και αυτούς δυστυχώς ανέχτηκαν και στήριξαν και όλες οι άλλες κυβερνήσεις μέχρι σήμερα.

Έτσι χωρίζεται κύριε Τσίπρα και κυρία Γεννηματά η Ελλάδα, όχι σε αριστερούς και δεξιούς.

Αντιλαμβάνομαι οτι το να συντηρείς απεγνωσμένα τον διαχωρισμό δεξιός - αριστερός, 70 χρόνια μετά τον καταστροφικό εμφύλιο και 30 χρόνια μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης εξυπηρετεί έναν ολόκληρο κόσμο. Εξυπηρετεί όσους δεν θέλουν να συμμετάσχουν στον καθημερινό αγώνα της κοινωνίας χωρίς το προνόμιο της ταμπέλας του αριστερού, χωρίς την ειδική μεταχείριση και τις ειδικές προσβάσεις που προσφέρει αυτή η ταμπέλα τις τελευταίες δεκαετίες. Διότι οι διώξεις της αριστεράς μέχρι και τη χούντα μετετράπησαν σε εργαλείο στη μεταπολίτευση όταν το "αριστερός" έγινε επάγγελμα.

Αλλά μέχρι εδώ ήταν το παραμύθι. Όπως απεδείχθη από αυτές τις εκλογές ο διχασμός δεξιός - αριστερός δεν περνάει αυτή την εποχή στους ψηφοφόρους. Εγκαταλείψτε τον λοιπόν και εσείς για να προχωρήσουμε πιο πέρα.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:41 - 03 Ιουν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.