ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Πιερρακάκης για τα ΚΕΠ

21:06 - 24 Ιουλ 2019
Γρηγόρης Νικολόπουλος

Γράφει ο Γρηγόρης Νικολόπουλος

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση, επισημάναμε ότι ο άνθρωπος «κλειδί», ο υπουργός που έχει το σημαντικότερο ρόλο σε αυτή την κυβέρνηση είναι ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Οι προγραμματικές του δηλώσεις δικαίωσαν την άποψη μας αλλά και την επιλογή του από τον Πρωθυπουργό για τη θέση αυτή.

Ο κ. Πιερρακάκης εξήγησε ότι δεν πρόκειται να ψηφιοποιήσει τη γραφειοκρατία, αλλά θα φτιάξει ψηφιακές εφαρμογές που θα απλουστεύουν όλες τις διαδικασίες της σχέσης πολίτη - κράτους.

Ο κ. Πιερρακάκης μίλησε πολύ συγκεκριμένα στη Βουλή. Περιέγραψε πολύ συγκεκριμένους στόχους αλλά και πολύ συγκεκριμένο δρόμο για να τους πετύχει. Ήταν δε πολύ σαφής σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της επίτευξης αυτών των στόχων. Αναφέρθηκε σε όλα τα χρονίζοντα προβλήματα που ταλανίζουν τους πολίτες και κάλυψε πλήθος δραστηριοτήτων του δημοσίου από τις τηλεπικοινωνίες, τα ταχυδρομεία, τα μεγάλα έργα, την κινητή τηλεφωνία και τα δίκτυα, ακόμη και την πρακτική εφαρμογή της ελληνικής πολιτικής στο διάστημα, περιορίζοντας την στα "κυβικά" μας, δηλαδή στις δυνατότητες της χώρας και δίνοντας έμφαση στις υπηρεσίες που μπορούν να προσφέρουν οι δορυφόροι στις επίγειες δραστηριότητες, π.χ. στη γεωργία.

Η ομιλία του κ. Πιερρακάκη ήταν σύντομη και ουσιαστική και το γεγονός ότι δήλωσε πως πρωταρχικός στόχος του είναι η ενίσχυση των ΚΕΠ που είναι ένας από τους πιο εκτιμώμενους από τους πολίτες, θεσμούς στην Ελλάδα.

Βεβαίως, όλα αυτά είναι προφορικές δεσμεύσεις και οράματα. Όμως, όπως δεσμεύτηκε ο ίδιος ο κ. Πιερρακάκης, η δουλειά του θα κρίνεται ανά τρίμηνο. Το διοικείν δια του παραδείγματος. Ο κρίνων κρίνεται. Ας ελπίσουμε ότι θα υλοποιήσει επιτυχώς αυτά που είπε.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:38 - 25 Ιουλ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.