ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βίβα Ρένα!

06:36 - 24 Σεπ 2014
Από την νύχτα της δεύτερης Κυριακής των περιφερειακών εκλογών, υποτίθεται ότι είχε ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην νεώτερη πολιτική ιστορία της χώρας.

Η νίκη της Ρένας Δούρου και η ανάδειξή της σε περιφερειάρχη Αττικής, αντιμετωπίστηκε με ιστορικούς όρους και υπό το πρίσμα ότι για πρώτη φορά υποψήφια ενός αριστερού κόμματος βρίσκεται σε μία θέση με εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες, αντίστοιχες ενός μικρού πρωθυπουργού. 

Παρά ταύτα, προτού ακόμη η νέα περιφερειάρχης συμπληρώσει έναν μήνα στην θέση της, φροντίζει να δώσει απογοητευτικά πρώτα δείγματα γραφής. 

Η πρώτη πολιτική πρωτοβουλία της κυρίας Δούρου ήταν να συνταχθεί με 19 δημάρχους, οι οποίοι σήκωσαν την σημαία της αντίστασης κατά του μέτρου της αξιολόγησης. Περιττό να σημειωθεί ότι το ποσοστό των δημάρχων είναι κατ΄ουσίαν ασήμαντο - χαμηλότερο του 2% - και υπό αυτήν την έννοια αξίζει κανείς να αναρωτηθεί για πολλά. 

Κατ' αρχάς, για το πώς αυτοαναιρείται η Δούρου και η αριστερά, όταν διακηρύττουν με τόσο επιθετικό και πομπώδη τρόπο ότι «θα τους ταράξουμε στην νομιμότητα». Οταν η πρώτη τους πράξη είναι να ενθαρρύνουν την παρανομία, την μη τήρηση ενός νόμου του κράτους, επειδή απλώς δεν τους αρέσει. 

Εν συνεχεία, για το ύφος και την μορφή της πολιτικής, όπως φαίνεται ότι την αντιλαμβάνεται η νέα περιφερειάρχης. Ακτιβισμός, κραυγές, επιθετικότητα και τυφλή αντίδραση. Είναι πραγματικά απορίας άξιο, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, η Δούρου, ο Τσίπρας ή κάποιος τέλος πάντων δεν αρπάζουν την ευκαιρία και δεν λένε: «πολύ ωραία, ήλθε επιτέλους η ώρα της αξιολόγησης για όλους. Θα την κάνουμε εμείς!». Μπας και και δουλέψει επιτέλους αυτό το θλιβερό και απαρχαιωμένο ελληνικό δημόσιο. Αφελής αξίωση, θα πει κάποιος, αλλά αυτή θα ήταν μία πολύ ευχάριστη έκπληξη από μία νέα πολιτικό. Και πάντως, η βεβιασμένη στροφή της Δούρου ότι θα εγγυηθεί τους ελέγχους νομιμότητας για τις περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών, μόνο ως ασφαλής πρόφαση μπορεί να ερμνηνευθεί. 

Το τρίτο και ίσως σημαντικότερο είναι τι πραγματικά είναι διατεθειμένη και ικανή να πράξει η νέα περιφερειάρχης. Θα συνταχθεί και πάλι με τις ορδές των ψευτοανταρτών, όταν έλθει η ώρα της απόφασης για τους χώρους συγκέντρωσης και επεξεργασίας των απορριμάτων της Αττικής; Θα ηγηθεί της αντίστασης από τα χαρακώματα της Κερατέας ή όποιας άλλης περιοχής; Και εν τέλει, με μία τέτοια στάση θα απεμπολήσει το προνόμιο της απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων εκατομμυρίων ευρώ; Ή μήπως όταν έλθει εκείνη η ώρα θα γίνει η μεγάλη κωλοτούμπα;

Πιθανώς - και προφανώς - εκεί θα δοκιμαστεί η νέα περιφερειάρχης. Και επειδή δείχνει πολύ βιαστική και ορμητική και θα θελήσει πολύ σύντομα να κεφαλαιοποιήσει την ιστορική πρωτιά της, μάλλον θα πρέπει να τα περιμένουμε όλα από αυτήν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.