ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η δικαίωση του Χρυσοχοΐδη

14:44 - 21 Μαϊ 2016
Όταν ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης έλεγε ότι δεν είχε διαβάσει το πρώτο μνημόνιο, αλλά παρά ταύτα το ψήφισε, σηκώθηκαν και τα πεζοδρόμια. Η κατακραυγή εναντίον του ήταν μαζική, οι επιθέσεις που δέχθηκε δικαιολογημένες. Επρόκειτο για μία παραδοχή προκλητική και κυνική, άστοχη και θρασεία έναντι των πολιτών.

Σήμερα όμως, δυστυχώς, έρχεται η δικαίωσή του. Ακόμη και αυτού, του Μιχ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος σε καιρούς δύσκολους διέπραξε ύβρη και, εν τέλει, καταδικάστηκε πολιτικά. 

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι από τους οποίους προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και είχαν διακριθεί - για μοναδική φορά στην ζωή τους - καταψηφίζοντας μνημόνια, τον ξεπερνούν σε θράσος. Καλούνται να ψηφίσουν την Κυριακή το απόγευμα ένα νομοθετικό κείμενο 7.500 σελίδων, το οποίο παρέλαβαν μόλις τρεις ημέρες νωρίτερα και οι δικαιολογίες τους υπερβαίνουν τα όρια.  

«Εγώ δεν θα ψήφιζα και τώρα, εάν πραγματικά διαφαινόταν μια εναλλακτική πρόταση ή εναλλακτική λύση. Θα έλεγα όχι εδώ, πάμε εκεί και τουλάχιστον θα αντιδρούσα πραγματικά,  αλλά αυτή τη στιγμή ούτε πρόταση βλέπω, ούτε εναλλακτική από κανέναν και από πουθενά», δήλωσε ο εκπρόσωπος των πολιτών του Κιλκίς, Θ. Παραστατίδης προ ημερών, εξηγώντας την δικαιολογία που έχει εφεύρει για τον εαυτό του εν όψει της παράδοσης γης και ύδατος δια της έγκρισης από την  πλειοψηφία της Βουλής του τρίτου - και κατ' ουσίαν τέταρτου - μνημονίου. Για την άλλη «βουλεύτρια» - κατά την κυβερνητική αργκό - Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, η οποία θεωρεί πως οι αυξήσεις στους φόρους πληττουν μόνον όσους καπνίζουν και πίνουν καφέδες και ποτά, τα σχόλια υπερβαίνουν κάθε απόπειρα πολιτικής ανάλυσης. 

Εχουν διαβάσει ο βουλευτές της πλειοψηφίας το κείμενο που θα ψηφίσουν; Προφανώς και όχι. Στην καλύτερη περίπτωση, το έχουν κάνει αποσπασματικά και διαγωνίως, για να μην τους αδικούμε όλους... 

Γνωρίζουν τι προβλέπει κάθε ένα από τα εκατοντάδες άρθρα του - κάποια από τα οποία ενταφιάζουν οριστικά νευραλγικά ζητήματα εθνικής κυριαρχίας;

Για να μην αδικηθεί κανείς, μπορεί να υποτεθεί ότι δεν ήθελαν καν να το διαβάσουν. Είχαν αποφασίσει ούτως ή άλλως να το ψηφίσουν. 

Γιατί; Επειδή οτιδήποτε άλλο θα τους έστελνε στο σπίτι τους και στις αποδοκιμασίες του καφενείου μία ώρα αρχύτερα. Με απώλεια ενός βέβαιου εισοδήματος μερικών χιλιάδων ευρών, για μερικούς μήνες ακόμη. 

Υπό τις συνθήκες αυτές και ενώ οι Ελληνες φαίνεται πως μοιρολατρικά πλέον παρακολουθούν και την μνημονιακή θητεία της κυβέρνησης Τσίπρα, κάποιοι στο εξωτερικό τρίβουν τα χέρια τους. Θεωρούν ότι τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ευεργετικά, όμως την ίδια στιγμή αναγνωρίζουν: είναι ευεργετικά για εκείνους, δημιουργούν ευκαιρίες επενδυτικές όσο οι Ελληνες θα εξαθλιώνονται. Αυτοί οι «κάποιοι» που τα λεν αυτά, είναι επενδυτικά funds και γραφεία που καραδοκούν. Αναμένουν ραγδαίες υποτιμήσεις στο real estate, κινητικότητα στο ελληνικό χρηματιστήριο και αδιαφορούν για την φτωχοποίηση, την οποία ο Τσίπρας εργαλειοποιεί με σταλινικό τρόπο και με μοναδικό γνώμονα την συνεχή παράταση προσπέθειας για παραμονή του στην εξουσία. 

Κατά μία άποψη, όλα αυτά δικαιώνουν τον «αδιάβαστο» Μιχ. Χρυσοχοΐδη. 

Κατά μία άλλη, αποτελούν μία ένδειξη για τα επερχόμενα: ο Αλ. Τσίπρας δεν θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός της «νέας μεταπολίτευσης», όπως το ονειρεύεται, αλλά ο τελευταίος της παλαιάς. Θα είναι και αυτός ένας σαν όλους τους άλλους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.