ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έτσι θα σωθούν τα Ασφαλιστικά Ταμεία

12:38 - 15 Απρ 2013
Έτσι, όπως ο τότε υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος δεν διαπραγματεύτηκε να μείνουν εκτός κουρέματος τα ομόλογα των ασφαλιστικών ταμείων, όπως πέτυχαν οι Κύπριοι, έτσι και τώρα, ο πρωθυπουργός αμέλησε να διαπραγματευτεί οτιδήποτε για τα Ταμεία που θα χάσουν τις μετοχές τους από την αύξηση κεφαλαίου των τραπεζών, καθώς δεν έχουν λεφτά να συμμετάσχουν.

Δηλαδή, ένα δεύτερο τελειωτικό κούρεμα που θα προκαλέσει μια αβυσσαλέα τρύπα στα δημοσιονομικά της χώρας. Σήμερα καταθέτουμε μια ιδέα που:

1. σώζει τα Ασφαλιστικά Ταμεία
2. σώζει την τρικομματική
3. σώζει και την Τρόικα


Η ιδέα είναι απλή, συστημική, ηθική και πατριωτική. Αφού η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών γίνεται με λεφτά που έχει δανειστεί το κράτος, δηλαδή είναι κρατικά λεφτά, τότε, οι νέες μετοχές θα πρέπει να αποδοθούν στα Ασφαλιστικά Ταμεία, έναντι του χρέους του κράτους προς αυτά για το κούρεμα που υπέστησαν. Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε τα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά οφέλη από αυτό. Τα αντιλαμβάνεται κι ένα μικρό παιδί.

 

Τώρα, αν ο Σαμαράς δεν μπορεί ή δεν θέλει γιατί έχει κάνει άλλες συμφωνίες, τότε οι συνεταίροι του στην κυβέρνηση Βενιζέλος και Κουβέλης έχουν μια χρυσή ευκαιρία να σώσουν την ψυχή τους, ίσως και τα κόμματά τους. Πρέπει να βάλουν βέτο στο Σαμαρά, ή το κάνεις ή πέφτεις και τα κλειδιά πάνε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα περαιτέρω. Αν και αυτοί οι δύο δεν μπορούν, τότε πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αξιωματική αντιπολίτευση, να απαιτήσει αυτή τη λύση-ευκαιρία για την διάσωση των Ταμείων και την αποφυγή νέας δημοσιονομικής κρίσης. Αν η κυβέρνηση δεν μπορεί, τότε ο Αλέξης Τσίπρας οφείλει να κάνει πρόταση μομφής και να ζητήσει εκλογές.

 

Οι Ευρωπαίοι αν έχουν κουκούτσι μυαλό πρέπει να δεχτούν την πρόταση, αλλιώς οι Έλληνες Ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων οφείλουν με κοινή διακοίνωσή τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να ζητήσουν ψηφοφορία επί της ελληνικής πρότασης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.