ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τέσσερις υποψήφιοι Δήμαρχοι σε αναζήτηση…… κρησφύγετου

Τέσσερις υποψήφιοι Δήμαρχοι σε αναζήτηση…… κρησφύγετου

10:24 - 20 Μαϊ 2019
Κάθε προεκλογική περίοδος σηματοδοτείται από άγρα ψήφων με τον κάθε υποψήφιο πολιτευόμενο να τρέχει σαν ακέφαλο κοτόπουλο να πείσει ότι μας έχει λύση για όλα.

Όμως το απόγευμα της 14ης Μαϊου 2019 γράφτηκε μια νέα απερίγραπτη σελίδα στην Παγκόσμια Ιστορία Εκλογικών Αναμετρήσεων: επραγαμτοποιήθη το πρώτο στα χρονικά προεκλογικό debate που εκτυλίχθηκε σε μια αίθουσα τίγκα ψηφοφόρους με τους υποψηφίους ….. απόντες! (και μάλιστα στο σύνολό τους).

Να προσθέσουμε ότι η ακύρωση έλαβε χώρα χωρίς καν να γνωστοποιηθεί στους οργανωτές του γεγονότος που βρέθηκαν εκτεθειμένοι στον κόσμο που προσερχόταν σωρηδόν για να ενημερωθεί για το πώς θα κυβερνηθεί από αυτούς που……….έλαμψαν δια της απουσίας τους......

Σαν να μην έφτανε αυτό, υποψήφιοι σύμβουλοι των υποψήφιων δημάρχων προσπαθούσαν να πείσουν τον κόσμο ότι οι αρχηγοί τους θα καταφθάσουν αφού ούτε αυτποί είχαν ενημερωθεί για την αλλαγή απο τις παρατάξεις τους. Μερικοί εξ αυτών αρπαζόντουσαν με τον κόσμο επειδή δυσανασχετούσε με την υφιστάμενη κατάσταση. Έργο χωρίς σενάριο, δίχως πρωταγωνιστές με σκηνές απόλυτου χάους, αντάξιες του Πιραντέλο, που μας προετοιμάζουν για το τι μας περιμένει στο Δήμο Αθηναίων στα επόμενα πέντε χρόνια.

Ο Σύλλογος ‘Κίνηση Πολιτών Κολωνακίου’ που εδώ και χρόνια μάχεται για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της γειτονιάς είχε οργανώσει ένα πάνελ τοποθέτησης απόψεων με τους τέσσερις πλέον προβεβλημένους υποψηφίους δημάρχους του Δήμου Αθηναίων, μισθώνοντας, επί πληρωμή, το αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων επί της οδού Ακαδημίας. Όμως, κατά τα λεγόμενα, μια διαδήλωση από την αναρχική ομάδα ‘Ρουβίκωνας’ υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα ήταν προγραμματισμένη στο Προπύλαια γύρω στις 19:00 και οι παρατάξεις αποφάσισαν την τελευταία στιγμή να ακυρώσουν τις εμφανίσεις των αρχηγών τους.

Λιγότερα από 500 περιθωριακά, δυσλειτουργικά στοιχεία της κοινωνίας, φυγόδειλα ανασφαλή νεαρά άτομα (που όμως - κατά την προσωπική μου εμπειρία- όταν τους απευθύνεις τον λόγο με πυγμή και χωρίς καμία διαπραγμάτευση στη φωνή, παίρνουν δρόμο και τρέχουν) έτρεψαν σε φυγή τους μελλοντικούς τοπικούς μας άρχοντες.

Όποιος αποσκοπεί να ηγηθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση, πρέπει να εμπνέει εμπιστοσύνη και σεβασμό. Δηλαδή να διαθέτει «κύρος». Δείγματα φόβου σε κάποιον που διεκδικεί ανώτατη ηγετική θέση είναι πολιτικά καταστροφικά.

Γνωρίζοντας προσωπικά τους τρεις από τους τέσσερις υποψηφίους ποτέ μου δεν σχημάτισα μια τέτοια εικόνα για κανέναν. Για τον δε τέταρτο, έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι μια τέτοια απόφαση δεν μπορεί να ήταν δική τους αλλά να προέρχεται από τα επιτελεία τους.

Η τελευταίας στιγμής ακύρωση μιας εμφάνισης είναι προνόμιο μιας ντίβας, και στην πολιτική, η ντίβα είναι κατεξοχήν κατασκεύασμα του περίγυρου των πολιτευόμενων. Σε πλήρη αντίθεση, ο πολιτικός βρίσκεται πάνω στη σκηνή για να μας ακούσει, για να λύσει τα προβλήματά της καθημερινότητας μας. Είναι υποχρεωμένος να υψώσει το ανάλογο ανάστημα που θα του επιτρέψει να αγνοήσει θυμωμένα πλήθη, προσβολές, γιαουρτώματα, ακόμα και ραπίσματα για να βρεθεί κοντά στους ψηφοφόρους του και να τους υπηρετήσει! Για να μπορέσει να κατακτήσει την Ρώμη το μαντείο συμβούλεψε τον Ιούλιο Καίσαρα πως έπρεπε να διαβεί τον Ρουβίκωνα. Εδώ ακούμε ότι ο Ρουβίκωνας κυλά (έστω διαδηλώνει) σε κάποια απόσταση και τρέχουμε μακριά μη και βραχούμε…..!!!!

Σημειωτέον ότι ο Ρουβίκωνας παρέκαμψε τους υποψηφίους δημάρχους και στράφηκε προς την Πλατεία Μαβίλη για να τα κάνει γης μαδιάμ στην κατοικία του πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η ατυχή αυτή συγκυρία ανήγαγε στιγμιαία τον Ρουβίκωνα σε υπολογίσιμη οντότητα και έδωσε εντυπώσεις γκανιάν για τον πιστολέρο και κάτω του μετρίου συγγραφέα Δημήτρη Κουφοντίνα…… Όμως, ταυτόχρονα, η ακύρωση του debate πρέπει να επέφερε ανακούφιση στα επιτελεία των απόντων υποψηφίων δημάρχων: Σύμφωνα με το πολιτικό πρωτόκολλο, ο οργανωτής σύλλογος είχε αποστείλει ένα ερωτηματολόγιο στις δημοτικές παρατάξεις για την προετοιμασία των τοποθετήσεων των υποψηφίων. Μείζον πρόβλημα της περιοχής είναι η ηχορρύπανση των μπαρ που με τις τζαμαρίες ορθάνοιχτες (κατά παράβαση κάθε κανόνα) εκτοξεύουν ντεσιμπέλ, ακόμα και στους υψηλούς ορόφους μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες κάνοντας τους κάτοικους να φέρονται σα ν’άχουν καταπιεί σεισμό (Κι ο Πιραντέλο καλά κρατεί).

Στη διαμάχη μεταξύ μονίμων κατοίκων και καταστηματαρχών υγειονομικού ενδιαφέροντος, η μη-αντιμετώπιση ενός προβλήματος επιφέρει τη μη-δέσμευση και ουδείς κατόπιν εορτής (και εκλογής του) μπορεί να κατηγορηθεί ότι έχει αναλάβει ( ή αρνηθεί) μια τέτοια υποχρέωση. Χωρίς αστεία, για άλλη μια φορά, η καυτή πατάτα βρίσκεται πάλι στο βυθό του Ρουβίκωνα !!!!

Καλό θα είναι οι υποψήφιοι τοπικοί μας άρχοντες να ζητήσουν συγνώμη από τους δημότες που στήσανε, να μαζέψουν τα επιτελεία τους και να μας εξηγήσουν διεξοδικά πριν ρίξουμε την ψήφο μας την άλλη Κυριακή με ποιόν τρόπο θα αντιμετωπίσουν την ηχορρύπανση, γιατί αν όχι, κινδυνεύoυμε να παίξουμε όλοι μαζί το έργο:

Τέσσερις υποψήφιοι δήμαρχοι σε αναζήτηση …….Πέμπτου Υποψηφίου.

Και τότε, “Πιραντέλο τέλος!”

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.