ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Να μειωθούν οι μισθοί και στην Ε.Ε.

09:47 - 11 Ιουλ 2012
Νικηφόρος Μαλεβίτης

Γράφει ο Νικηφόρος Μαλεβίτης

Ήδη πέντε κράτη της ευρωζώνης βρίσκονται σε καθεστώς Μνημονίου και ένα ακόμη (η Σλοβενία) βρίσκεται στο κατώφλι του. Εκτός αυτών όμως, ελάχιστες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται εκτός της διαδιασίας «υπερβολικού ελλείμματος» της Κομισιόν. Όλες αυτές οι χώρες καλούνται να κάνουν περικοπές – σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές και δημόσιες δαπάνες και επενδύσεις.

Όπως γνωρίζουν καλά οι τακτικοί αναγνώστες της στήλης, ο γράφων υποστηρίζει τα μέτρα μείωσης του ελλείμματος, καθώς θεωρεί ότι η συντήρηση του βιοτικού μας επιπέδου μέσω της συνεχούς δημιουργίας χρεών μας οδηγεί στην καταστροφή. Ωστόσο, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα αξιοπιστίας και νομιμοποίησης των μέτρων, όταν οι άνθρωποι που απαιτούν τις περικοπές αρνούνται μέχρι στιγμής να συναινέσουν σε οποιαδήποτε περικοπή για τους εαυτούς τους. Αν πληρώνονταν από τον ιδιωτικό τομέα, ή από εξωγήινους δεν θα μου έπεφτε λόγος φυσικά. Αλλά πληρώνονται από τους ίδιους φορολογούμενους, οι οποίοι καλούνται να συναινέσουν σε περικοπές για τους εαυτούς τους.

Η λιτότητα δεν έχει αγγίξει προς το παρόν τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία απολαμβάνουν ίσως τους καλύτερους μισθούς δημοσίων υπαλλήλων στον Δυτικό κόσμο. Ο εισαγωγικός βασικός μισθός Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Επιτροπή είναι 2.300 ευρώ το μήνα και φτάνει στα 16.000 ευρώ για τα διευθυντικά στελέχη της ανώτατης κλίμακας. Επιπλέον, όσοι Ευρωυπάλληλοι εργάζονται εκτός της χώρας καταγωγής τους (η συντριπτική πλειψηφία δηλαδή), λαμβάνει και επίδομα εξωτερικού ίσο με το 16% του βασικού μισθού. Στις απολαβές αυτές, θα πρέπει να προστεθούν τα επιδόματα τέκνων, σχολείου, κλπ. Ένα από τα τυπικά αντιευρωπαϊκά επιχειρήματα που επικαλείται η λαϊκιστική Γερμανική εφημερίδα Bild, για παράδειγμα, είναι ότι μία γραμματέας με δύο παιδιά στην Ε.Ε απολαμβάνει μηνιαίο μισθό της τάξης των 8.000 ευρώ. Ως εκ τούτου, το «πάγωμα» των μισθών των ευρωϋπαλλήλων τα τελευταία δύο χρόνια δεν θεωρείται και ιδιαίτερα μεγάλη «θυσία» για τα δεδομένα που επικρατούν στην Ευρώπη.

Μεγάλο κόστος για τους φορολογούμενους έχουν και οι ευρωβουλευτές: πέραν του βασικού μεικτού μισθού των 7,900 ευρώ μηνιαίως, οι ευρωβουλευτές μας δικαιούνται επιπλέον 4.300 ευρώ για τη λειτουργία του γραφείου τους και άλλα 20.000 ευρώ το μήνα για την γραμματειακή, διοικητική, κλπ. υποστήριξή τους με προσωπικό. Επίσης, πέραν των άλλων παροχών (εισητήρια, κλπ), έχουν δικαίωμα επιδότησης για να φέρνουν έως  και 120 άτομα το χρόνο (συνήθως ψηφοφόρους τους) στις Βρυξέλλες, για «γνωριμία» με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς. Τέλος, οι Επίτροποι της Ε.Ε. αμείβονται με περίπου 20.000 ευρώ το μήνα, ενώ ο κ. Μπαρόζο και ο κ. Βαν Ρόμπουι με περίπου 25.000 ευρώ το μήνα. Οι κρατήσεις όλων των παραπάνω για φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές είναι ελάχιστες σε σχέση με τα όσα ισχύουν στα περισσότερα κράτη μέλη της Ε.Ε. Η ηλικία συνταξιοδότησης στην Ε.Ε είναι τα 63 έτη, αν και προβλέπεται πρόωρη συνταξιοδότηση στα 55.

Πρόκειται, όπως αντιλαμβάνεστε, για ένα σκανδαλωδώς ευνοϊκό καθεστώς εργασίας, όχι μόνο λόγω των δύσκολων καιρών που ζούμε, αλλά και σε σχέση με τα φυσιολογικά και ισχύοντα στην Αμερική, ή σε χώρες της Ε.Ε, όπως η Γερμανία, που δεν έχουν δημοσιονομικό πρόβλημα.

Τώρα λοιπόν που καλείται για μία ακόμη φορά η Ελλάδα να περικόψει μισθούς στα ειδικά μισθολόγια (και δικαίως), καλό θα ήταν τα κατά τα άλλα ικανότατα και καταρτισμένα στελέχη της Κομισιόν και της Ε.Ε που μας το ζητάνε, να δείξουν και εκείνα λίγη ευαισθησία για το που πάνε οι φόροι των Ευρωπαίων φορολογουμένων. Γιατί το πιο σκανδαλώδες "ειδικό μισθολόγιο" είναι το δικό τους. Μία γενναία εισφορά αλληλεγγύης στους Ευρωυπαλλήλους για παράδειγμα, θα μπορούσε να προστεθεί στο φτωχό πακέτο ανάπτυξης της Ε.Ε που ψηφίστηκε στην τελευταία σύνοδο κορυφής. Α... και όταν ο κ. Μορς φωνάζει για την ηλικία συνταξιοδότησης στην Ελλάδα, θα ήταν πιο αξιόπιστος αν επεσήμαινε την ίδια στιγμή ότι είναι απαράδεκτες οι συνταξιοδοτήσεις στα 55, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή...

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.