ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χοντρόπετσοι

18:00 - 31 Μαϊ 2013
Νικηφόρος Μαλεβίτης

Γράφει ο Νικηφόρος Μαλεβίτης

Αυτή η χώρα δεν σταματάει να σε εκπλήσσει. Παρά την απογοήτευση που δικαίως μπορεί να εκφράσει κανείς για το επίπεδο των ΜΜΕ στην Ελλάδα, υπάρχουν ακόμη δημοσιογράφοι που ασχολούνται με το ρεπορτάζ και δεν έχουν απλώς «γνώμη», ούτε είναι μεταπράτες εργολαβικών συμφερόντων.

Για να μην πάει ο νους σας στο κακό, να αποσαφηνίσω ότι δεν εννοώ κάποιον συγκεκριμένο συνάδελφο, ούτε διαφημίζω συγκεκριμένα μέσα. Να απλώς, μετά την ανακοίνωση ότι ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Νταϊσελμπλουμ, θα συναντιόταν, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, με τον αντιπρόεδρο της Βουλής, κ. Τραγάκη, δεν κατάφερα να κρατηθώ από τα γέλια. Ο κ. Τραγάκης, αν θυμάστε, είχε αποκαλυφθεί πως διόρισε στη Βουλή όλο του το σόι, μέχρι τρίτου βαθμού συγγενείς. Και που τα έγραψαν οι δημοσιογράφοι, έγινε κάτι; Αντιμετώπισε ποινικές ή έστω πολιτικές (από το κόμμα του) κυρώσεις ο κ. Τραγάκης; Όχι βέβαια! Ίσα-ίσα, κάνει και χαιρετούρες με ξένους ηγέτες! Το ίδιο ισχύει και για τα «μπόνους» του κ. Πολύδωρα στους υπαλλήλους της Βουλής, τους διορισμούς του προκατόχου του και παρολίγον πρωθυπουργού, κ. Πετσάλνικου, και ούτω καθεξής. Κανένας δεν τιμωρείται! 

Θυμάμαι επίσης αμυδρά ότι ο γιος του κ. Ζαγορίτη είχε φέρει την Τζούλια Αλεξανδράτου, στο Πολεμικό Μουσείο, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής υπηρεσίας του εκεί. Είχε τότε γίνει μεγάλο σκάνδαλο. Τι να συνέβη άραγε; Τιμωρήθηκε ο κ. Ζαγορίτης, τότε γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, για το γεγονός ότι έβαλε το γιο του με βύσμα να υπηρετήσει τη θητεία του στο Πολεμικό Μουσείο; Μπορεί να σας ακούγεται περίεργο, αλλά το βύσμα είναι «παράνομο». Και μπορεί όλη η Ελλάδα να το κάνει, αλλά έστω για τα προσχήματα, δεν θα έπρεπε η πολιτική ηγεσία μας να τηρεί το νόμο;

Διαβάζουμε επίσης συνεχώς αποκαλύψεις για διορισμούς προσωπικού ειδικών θέσεων στην ΕΡΤ, ανταποκριτές στον Μονπελιέ, τρίτους ανταποκριτές στην Αυστραλία, αθλητικούς ανταποκριτές στο Λονδίνο, κλπ. Και λοιπόν; Γίνεται μήπως τίποτα; Τιμωρείται κανείς;

Θυμάστε το χαμό που είχε γίνει με τις προσλήψεις αποκλειστικά προσωπικού από τη Λάρισα και την Ροδόπη στο Μετρό της Αθήνας, τους νομούς των υπουργών Μεταφορών και ΠΕΧΩΔΕ; Και τους διορισμούς μόνο προσωπικού από τη Μεσσηνία στο Μουσείο της Ακρόπολης; Ε, λοιπόν, να είστε σίγουροι ότι ως φορολογούμενοι συνεχίζουμε να τους πληρώνουμε όλους αυτούς. Και που τα γράφουν όσες εφημερίδες τα γράφουν και κράζουν τα ραδιόφωνα και οι τηλεοράσεις, το δημόσιο συνεχίζει να ζημιώνεται και σήμερα.

Αμφιβάλλω αν υπάρχουν υπάλληλοι σήμερα στη Βουλή, το κανάλι της, ή στην ΕΡΤ που να έχουν μπει με διαγωνισμό, ή με οποιοδήποτε αξιοκρατικό κριτήριο. Όλοι, ή σχεδόν όλοι, βύσματα είναι. Και όλους τους πληρώνουμε, μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει. Ό,τι και να λέμε, στ’ αρ....δια τους οι εθνοπατέρες, συνεχίζουν να βολεύουν στο δημόσιο με αναλογία 4-2-1 (δηλ. Για κάθε 4 της ΝΔ, 2 του ΠΑΣΟΚ, και ένας ΔΗΜΑΡ), όσο μπορούν, και όποτε γυρίζει το κεφάλι η Τρόικα.

Μόνη λύση επομένως  είναι να ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα. Σε καμία χώρα δεν συνίσταται ο άκρατος καπιταλισμός, εκτός από την Ελλάδα. Γιατί στην Ελλάδα απλά οι άνθρωποι δεν μπορούν να κρατήσουν το χέρι μακριά από το μέλι. Είναι χοντρόπετσοι, πως να το πω, δεν έχουν τσίπα. Όχι  ότι η ποιότητα των υπηρεσιών θα βελτιωθεί αν γίνουν όλα ιδιωτικά. Αλλά να, τουλάχιστον αν οι υπάλληλοι δεν είναι καλοί, θα τους πληρώνει τον μισθό το αφεντικό τους ο ιδιώτης, όχι εγώ ο φορολογούμενος. Και μην νομίζετε ότι θα μηδενίσουμε τη ζημιά, μόνο να την περιορίσουμε μπορούμε. Γιατί όπως και να ‘χει, τη Βουλή δεν μπορείς να την ιδιωτικοποιήσεις για παράδειγμα, ούτε τον Στρατό. Εν πάση περιπτώσει όμως, κάπως να ανακόψουμε την αιμορραγία.

Σε διαφορετική περίπτωση, το μόνο που θα «πετύχουν» οι χοντρόπετσοι αντιπρόσωποι του έθνους μας είναι να στρέψουν όλο και περισσότερους πολίτες προς το φασισμό, καθώς αποδεικνύουν με τη στάση τους καθημερινά ότι ο δημοκρατικός έλεγχος και η νομοθεσία δεν έχουν καμία επίπτωση για αυτούς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.