ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δυό «λογάκια» για την... περούκα της Ενημέρωσης

18:27 - 20 Σεπ 2016
Το «βεγγαλικό» που, δια χειρός του υπουργού Επικρατείας, διοχετεύθηκε και δημοσιεύθηκε στο καθεστωτικό, πλέον, Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σχετικά με την παρακολούθηση του Νίκου Παππά, από δύο δημοσιογράφους με... περούκες, φώτισε, με την προσωρινή λάμψη του και την «καράφλα» της Ενημέρωσης, όπως αυτή ασκείται από την πρώτη στιγμή ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας από το ετερόκλητο σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Δυστυχώς, με πράξεις και παραλείψεις της παρούσας κυβέρνησης, όλα τα μαλλιά της... ενημέρωσης, μαδήθηκαν τρίχα-τρίχα, προκειμένου το φιλοθέαμον κοινό στην Ψωροκώσταινα, να μην γίνεται δέκτης δυσάρεστων, για την κυβέρνηση, ειδήσεων ή γεγονότων από την αλλοδαπήν και να γίνει αναγκαστικός δέκτης των ειδήσεων, όπως αυτές «σερβίρονται» από το –ας το πούμε- επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης.

 

Άμα τη αναλήψει των «καθηκόντων» του, ως Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του «Πρακτορείου», όπως ονόμασε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Μιχάλης Ψύλος, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να απολύσει τους έλληνες ανταποκριτές του στην Ουάσινγκτον, στην Νέα Υόρκη, στο Μόντρεαλ («μούγκα» δηλαδή από ΗΠΑ), στην Μόσχα και στο Στρασβούργο και να διατηρήσει τους ανταποκριτές του στη Λαμία, τα Γιάννενα, την Καβάλα και στην Κρήτη!

 

Στη συνέχεια, μ’ ένα άνευ προηγουμένου «πογκρόμ» και μ’ εντολή του κυρίου Κρέτσου, αποδομήθηκαν ικανότατοι (εκ του αποτελέσματος κριθέντες) προΪστάμενοι των Γραφείων Τύπου των ελληνικών πρεσβειών σε Ουάσινγκτον, Νέα Υόρκη και σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπου συμβαίνουν «πράγματα και θάματα» που ενδιαφέρουν την Ελλάδα και την ...Κοινή της Γνώμη.

 

Εκ παραλλήλου, καταργήθηκε ατύπως η -εδώ και δεκαετίες -ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στο PressRoom και για λόγους αποφυγής της κόπωσης του ρεπορτάζ, οι αποκαλούμενοι και δημοσιογράφοι του κυβερνητικού ρεπορτάζ, αρκέστηκαν πλέον στην αναδημοσίευση και προβολή των nonpapers, που μοιράζει σαν «φέϊγ-βολάν» η εξ’ Αρτας καταγόμενη Ολγα Γεροβασίλη, το Μαξίμου ως ...κτίριο και ο «πολύς» Γενικός Γραμματέας της Επικοινωνίας στην κυβέρνηση.

 

Η ...γυάλα, πάνω από την Ελλάδα, για την αποφυγή εισβολής ειδήσεων δυσάρεστων για το καθεστώς, από το εξωτερικό είχε ήδη στηθεί!

 

Για να μην φανεί, όμως, ότι η κυβέρνηση στερείται προβολής των διεθνών δραστηριοτήτων της στο εξωτερικό, καταρτίσθηκε μία «λίστα» συμπαθούντων την κυβέρνηση δημοσιογράφων, οι οποίοι από τον Γενάρη του 2015 είναι εσαεί παρόντες στα ταξίδια του πρωθυπουργου, του υπουργού Επικρατείας, του υπουργού Αμυνας και των άλλων μελών του υπουργικού συμβουλίου που, όλο τρέχουν στο εξωτερικό και κάνουν «τα μούτρα κρέας» όλων εκείνων των κακών που επιβουλεύονται την ...ευτυχία της αριστερής (κατ’ όνομα) διακυβέρνησης.

 

Μια ματιά και μία σύγκριση στα όσα κατά καιρούς μεταδίδουν αυτοί οι «απεσταλμένοι» στα μέσα που εργάζονται στην Ελλάδα, πείθει ότι ΟΛΟΙ τους θεωρούν υποχρέωση τους, να αναδημοσιεύουν αυτούσια τα nonpapers που εκάστοτε, διανέμονται από το Μαξίμου...ως κτίριο.

 

Είναι σχεδόν δύο χρόνια λοιπόν, που το ρεπορτάζ, ως αντικείμενο δουλειάς ενός ευσυνείτητου δημοσιογράφου έγινε θυσία στο «βωμό» της μεταφοράς κυβερνητικών ειδήσεων και επιδιώξεων και η είδηση, με την έννοια της αποκλειστικότητας, εξέλιπεν...

 

Εχοντας πιάσει από νωρίς τα «πόστα», άνθρωποι του Συριζιακού καθεστώτος, στις συνδικαλιστικές ενώσεις των δημοσιογράφων, απέφυγαν εσκεμμένως να χαλάσουν την «μανέστρα», της νέας καθεστωτικής αντίληψης, για το φιλτράρισμα της ενημέρωσης προς το πόπολο κατά το δοκούν.

 

Φθάσαμε, λοιπόν, δυστυχώς στο σημείο, όπου η «καραφλή» ενημέρωση που παρέχεται στην ελληνική Κοινή Γνώμη, να χρειάζεται, ενίοτε, περούκα για να κρύψει την γύμνια της κεφαλής της.

 

Μέχρι πότε όμως.....

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.