ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιος έχει δίκιο για την Δικαιοσύνη; Η κυβέρνηση, η GRECO ή οι δικαστές;

14:05 - 10 Ιουλ 2017
Χάθηκε η «μπάλλα» στο γήπεδο της διαμάχης που ξέσπασε, μεταξύ κυβέρνησης και δικαστικών, σχετικά με τις επιθέσεις κατά της ελληνικής δικαιοσύνης, από αναρμόδια κυβερνητικά στελέχη, όπως ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Πολάκης αλλά και άλλους κυβερνητικούς μεγαλόσχημους.!

Οι μεν κυβερνητικοί καταφέρονται, μέσω ανακοινώσεων, βεβαίως-βεβαίως, κατά των δικαστικών και οι δε, κι’ αυτοί μέσω ανακοινώσεων, βεβαίως-βεβαίως, εναντίον των κυβερνητικών διότι, όπως υποστηρίζουν, υποσκάπτεται το κύρος της ελληνικής δικαιοσύνης, με τέτοιου είδους επιθέσεις.

 

Υπάρχουν, ωστόσο, μερικές μεγάλες αλήθειες που και οι μεν και οι δε, κάνουν πως αγνοούν και δεν έχουν τολμήσει, μέχρι σήμερα, να τις αμφισβητήσουν.

 

Και πρώτα απ’ όλα η έκθεση της Επιτροπής κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης (GRECO) που, από τον Δεκέμβριο του 2016, έχει θέσει υπό επιτροπεία την χώρα και αναμένει, ακόμη και επί ματαίω, τις απαντήσεις της κυβέρνησης, στην κατηγορία ότι οι κύριες εστίες διαφθοράς στην Ελλάδα, εντοπίζονται στις τάξεις βουλευτών, δικαστών και εισαγγελέων.!

 

Ουδείς εκ των προαναφερθέντων, ευαισθητοποιήθηκε, ν’ αντικρούσει αυτό το «δριμύ κατηγορώ» που εκτόξευσε το Συμβούλιο της Ευρώπης, που διαθέτει σωρεία Επιτροπών για τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τον έλεγχο στην απονομή της Δικαιοσύνης, στα κράτη-μέλη του.

 

Η κυβέρνηση σιώπησε και οι λαλίστατες, σήμερα, ενώσεις δικαστών και εισαγγελέων, έκαναν, κατά το κοινώς λεγόμενον «την πάπια», μπροστά σ’ αυτές τις θεμελιωμένες κατηγορίες που, όχι μόνον θίγουν το κύρος της ελληνικής δικαιοσύνης και του κοινοβουλευτισμού, αλλά το …καταρρακώνουν.

 

Λέξη δεν έβγαλαν, τις προάλλες, εδώ στο Στρασβούργο, ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης Κοντονής και η περί άλλων τυρβάζουσα Γενική Γραμματέας του υπουργείου του Μαρία Γιανακκάκη, στις συναντήσεις που είχαν με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Αποτελεσματικότητα της Δικαιοσύνης του Συμβουλίου της Ευρώπης (CCJE).

 

Ούτε και επεδίωξαν να συναντήσουν τους επικεφαλής της GRECO και ν’ απολογηθούν για τα όσα έχει καταλογίσει η Επιτροπή στους φορείς της ελληνικής δικαιοσύνης.

 

Εκ του αποτελέσματος κρίνοντας, λοιπόν, η κυβέρνηση και οι καθ’ ύλην αρμόδιοι ταγοί της, δεν έχουν δίκιο να καταφέρονται κατά της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα, από την στιγμή που δεν τόλμησαν να υπερασπισθούν στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα, το κύρος της και την ανεξαρτησία των λειτουργών της, που κατηγορήθηκαν ευθέως για διαφθορά.

 

Δίκιο, όμως, δεν έχουν ούτε οι ενώσεις δικαστών και εισαγγελέων, που αντιδρούν, για εσωτερική κατανάλωση και εντυπωσιασμούς, προς τις κυβερνητικές επιθέσεις, από την στιγμή που κι’ αυτές, επτά μήνες τώρα δεν έστειλαν ένα υπόμνημα ή μια επίσημη παρέμβαση προς το Συμβούλιο της Ευρώπης, για να αποποιηθούν τις εναντίον τους κατηγορίες για διαφθορά.

 

Δια της εις άτοπον απαγωγής, γίνεται αντιληπτό ότι το μόνο δίκαιο πρέπει να το έχει η GRECOκαι να έχουν βάση οι διαπιστώσεις της ότι, οι κύριες εστίες διαφθοράς στην Ελλάδα εντοπίζονται στις τάξεις των πολιτικών-βουλευτών (σ.σ δηλαδή των μελών και υποστηρικτών της κυβέρνησης), των δικαστών και των εισαγγελέων.

 

Γι’ αυτό, ίσως, και αργούν να δοθούν οι δέουσες απαντήσεις.

 

Ναι, αλλά δεν κάνουμε «δουλειά» έτσι….

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.