ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Παρουσίασε ως «Εθνική Στρατηγική Διοικητικής Μεταρρύθμισης» τη συμφωνία Τσακαλώτου-Σαπέν!

07:44 - 05 Σεπ 2017
Όλα όσα παρουσίασε, με πομπώδη τρόπο, ο πρωθυπουργός, για την «Εθνική Στρατηγική» που θα χαράξει και προφανώς θα εφαρμόσει, αν προλάβει, αυτή η κυβέρνηση, για την διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας, δεν είναι τίποτα άλλο παρά τα κυριότερα σημεία της συμφωνίας Σαπέν-Τσακαλώτου, που υπογράφηκε στις 23 Οκτωβρίου 2015 στην Αθήνα, παρουσία του ιδίου του πρωθυπουργού και του τέως προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Με την συμφωνία αυτή, που αποκρύφθηκε επιμελώς από την κυβέρνηση τότε, λόγω …εποχής, η Ελλάδα τέθηκε υπό Γαλλική κηδεμονία αφού, όπως κατ’ αποκλειστικότητα είχε αποκαλύψει ο Reporter, οι Γάλλοι ανέλαβαν να κάνουν τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν την ελληνική δημόσια διοίκηση, το φορολογικό σύστημα και τις ιδιωτικοποιήσεις!

Όλα αυτά, δηλαδή, που ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως θα πράξει η κυβέρνηση του, για να εκσυγχρονίσει τη δημόσια διοίκηση, το φορολογικό σύστημα και για να προχωρήσει στις ιδιωτικοποιήσεις, που αντιστρατεύεται το κόμμα του.

Ευχής έργον είναι ότι, με βάση αυτή τη συμφωνία που βρίσκεται ήδη εν ισχύ, Γάλλοι τεχνοκράτες επισκέπτονται «κρυφίως», από τις αρχές του 2016, την Ελλάδα και προσφέρουν τεχνογνωσία και εκπαίδευση στους δημόσιους υπάλληλους, για να προχωρήσουν, επιτέλους, οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην δημόσια διοίκηση.

Αυτό που απέκρυψε, για προφανείς λόγους, ο πρωθυπουργός, κατά την ανακοίνωση των «μεγαλόπνοων σχεδίων» του, είναι ότι, με βάση αυτή την συμφωνία –που είναι υποχρεωμένη να τηρήσει και να εφαρμόσει η Ελλάδα- προβλέπονται:

*Σαρωτικές αλλαγές στη δημόσια διοίκηση με μετακινήσεις υπαλλήλων, σύνδεση αμοιβής και αποτελεσματικότητας για τα υψηλόβαθμα στελέχη, αλλαγή των μισθών και των μη μισθολογικών παροχών των δημοσίων υπαλλήλων, διαφάνεια στις υπουργικές αποφάσεις και στις διαδικασίες λήψης των αποφάσεων και άμεση πρόσβαση των πολιτών στα φορολογικά τους στοιχεία.

*Η παροχή τεχνογνωσίας για τις ιδιωτικοποιήσεις, την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, την σύλληψη της μεγάλης φοροδιαφυγής, την πραγματοποίηση των φορολογικών ελέγχων.

*Η ενημέρωση, δύο φορές τον χρόνο, της ελληνικής και γαλλικής πλευράς, από δύο ανώτερους δημόσιους υπάλληλους, για την πορεία των εν εξελίξει μεταρρυθμίσεων.

Οι λεπτομέρειες για το τι ακριβώς έχουν αναλάβει να κάνουν οι Γάλλοι, με την πλήρη συναίνεση της παρούσης κυβέρνησης από το 2015, περιλαμβάνονται στο πλήρες κείμενο της Συμφωνίας Τσακαλώτου-Σαπέν.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:03 - 04 Ιουλ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.