ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περί ποιας «χυδαιότητας» ομιλούμε?

20:42 - 11 Μαρ 2019
Κατά την Βικιπίνδια, χυδαίος είναι ο πρόστυχος, ο μη ευπρεπής και ο συχνά προσβλητικός!

Με βάση αυτόν τον ορισμό, ασφαλώς και το πρόσφατο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό», που τόσο σάλο προκάλεσε στους …ευπρεπείς κυβερνητικούς παράγοντες, βουλευτές και βουλευτίνες, μπορεί να χαρακτηρισθεί χυδαίο, μιας κι’ έχει τα χαρακτηριστικά του πρόστυχου και του προσβλητικού.

Χυδαίες, μη ευπρεπείς και προσβλητικές, ωστόσο, μπορούν  να χαρακτηρισθούν,  οι συμπεριφορές και οι πράξεις πολλών εξ’ εκείνων που «ως αναμάρτητοι» άρχισαν να πετάνε λιθάρια, στον εκδότη μιας οικογενειακής κυκλοφορίας εφημερίδας.

Δεν συνιστά, άραγε, «χυδαιότητα», δεν είναι πρόστυχη και προσβλητική για την μνήμη των 100 «καμένων» στο Μάτι, η συμπεριφορά της Ρένας Δούρου, που αντί να αναλάβει τις ευθύνες της και να παραιτηθεί, περιφέρεται καλοντυμένη και άκαπνη, σε κανάλια και εφημερίδες, προσποιούμενη ότι «δεν τρέχει τίποτα».?

Δεν συνιστά, άραγε, «χυδαιότητα», δεν είναι πρόστυχη και προσβλητική  η συμπεριφορά του αναπληρωτή υγείας Παύλου Πολλάκη που, προτού αναγκασθεί να το «βουλώσει», είχε περάσει γενεές δεκατέσσερις, εισαγγελείς, δικαστικούς, πολιτικούς του αντιπάλους και δημοσιογράφους?

 Δεν ήταν, ας πούμε, προσβλητική και πρόστυχη, έναντι της βούλησης ενός ολόκληρου λαού, η μετατροπή του «Όχι» σε «Ναι», ενός καθοριστικού δημοψηφίσματος, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας?

Εύκολα αυτή συμπεριφορά θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί, αν όχι «χυδαία», σίγουρα όμως «πολιτικά χυδαία».

Δεν αποτελεί «πολιτική χυδαιότητα» και προσβολή στις επιλογές του εκλογικού σώματος, βουλευτές και βουλευτίνες που εκλέχθηκαν με την στήριξη άλλου κόμματος, να «στηρίζουν» τώρα μία κυβέρνηση-κουρελού?

Δεν συνιστά ένδειξη «αλαζονικής πολιτικής χυδαιότητας», η αναγόρευση της συντρόφου του πρωθυπουργού σε καθηγήτρια Πανεπιστημίου, την ώρα που δεν έγινε αποδεκτή η τοποθέτηση έλληνα καθηγητή, που βρίσκεται μέσα στην πεντάδα των καλύτερων φυσικών του κόσμου?

Δεν συνιστούν, άραγε, «πολιτική χυδαιότητα» και προσβολή, οι διορισμοί σε κρατικούς φορείς, υπερήλικων πατεράδων σημερινών υπουργών, «συντρόφων» γυναικών του κρατικού μηχανισμού και οι προσλήψεις, πρώην μπάρμπαν, ξαδέλφων σε νευραλγικά πόστα στο Μαξίμου?

Περί ποίας χυδαιότητας, λοιπόν, ομιλούμε? 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.