ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κι όμως ο Covid-19 μας άνοιξε τα μάτια!

14:06 - 06 Νοε 2020
Πικρή η αλήθεια και σκληρή η διαπίστωση «επιφανών» αναλυτών και πολιτειολόγων (sic).

«Αν δεν μας έβρισκε ο Covid θάπρεπε να τον εφεύρουμε»!

Και η διαπίστωση ακολουθείται από σωρεία ατράνταχτων επιχειρημάτων.

  • Ο covid και η πανδημία που προκάλεσε, αποκάλυψαν την γύμνια της Ενωμένης Ευρώπης στον τομέα της προστασίας της δημόσιας υγείας και την εξάρτηση της, σε φάρμακα, ιατρικά υλικά και πρώτες ύλες για φάρμακα, από χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία.!
  • Ο covid ανάγκασε την πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών να κλείσουν τα σύνορα τους, για τον φόβο μετάδοσης του ιού, καταρρίπτοντας έτσι τον «μύθο» της ελεύθερης κυκλοφορίας των ευρωπαίων πολιτών, εντός της Ζώνης Σένγκεν και όχι μόνον!
  • Ο covid επέφερε σκληρό πλήγμα στην πολυδιαφημισμένη «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη», από την στιγμή που εμπόδισε τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να συμφωνήσουν σε οικονομικά μέτρα ανάκαμψης και τους ανάγκασε να ψάχνονται, ακόμη, για το ύψος αυτών των κονδυλίων σε Υγεία και στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο.
  • Ο covid αποκάλυψε την σαθρή άμυνα τις ΕΕ σε πανδημίες, αφού η μόνη απάντηση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων ήταν οι «καραντίνες» και περιοριστικά μέτρα, που ελέγχονται για το αν συνάδουν με τα όσα προβλέπει η Σύμβαση Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
  • Ο covid αποκάλυψε, ακόμη, ότι η «μούφα» της παγκοσμιοποίησης, στηρίζονταν σε πήλινα πόδια, αφού κατάφερε, με την διείσδυση του σ’ όλο τον κόσμο και σ’ όλα τα κοινωνικά στρώματα, ν’ αποδείξει ότι η παγκόσμια ηγεμονία που είχε οραματισθεί ο Πέρεζ, από πολυεθνικές, ΗΠΑ, Ισραήλ και ολίγον από ΕΕ, δείχνει να κατέρρευσε ως χάρτινος πύργος.

Θα μπορούσε κανείς να πεί ότι ο covid μας άνοιξε τα μάτια και δεν γνωρίζω, ποιοί και με ποιά επιχειρήματα, θα υποστηρίξουν ότι πρέπει να σωθούμε από την πανδημία που προκάλεσε.

Διότι, εκτός των άλλων, έβγαλε και στην επιφάνεια το αρχέγονο «ο θάνατος σου η ζωή μου», που βρίσκονταν βαθειά κρυμμένο στις καρδιές των αλληλέγγυων ευρωπαίων.

Το μέλλον δεν προδιαγράφεται καθόλου ευοίωνο...

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.