ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
«Περί ποίων παρακολουθήσεων ομιλούμε;»

«Περί ποίων παρακολουθήσεων ομιλούμε;»

13:21 - 13 Σεπ 2022
Εν τέλει, δεν φώτισε κανέναν, αυτή η πολυαναμενόμενη και πολυδιαφημισμένη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, σχετικά με τις υποκλοπές συνομιλιών στην Ελλάδα ενώ, οι δηλώσεις Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και Κομισιόν, δεν έκαναν τίποτα άλλο παρά να «γενικεύσουν» το πρόβλημα των παρακολουθήσεων σ’ όλη την ΕΕ!

Κι’ αυτά την ώρα, που και ο τελευταίος Ευρωπαίος πολίτης γνωρίζει, πως το «κινητό» του παρακολουθείται από τις κατασκευάστριες εταιρίες και οι χρήστες των social media γνωρίζουν, από πρώτο χέρι, ότι οι αναρτήσεις τους ελέγχονται και λογοκρίνονται κατά το δοκούν. 

Γι’ αυτό και στη σχετική συζήτηση, οι εκπρόσωποι του Συμβουλίου και της Κομισιόν, παρακάμπτοντας το τι συμβαίνει στην Ελλάδα, μίλησαν για την αναγκαιότητα προώθησης της ασφάλειας στο Διαδίκτυο, τονίζοντας ότι, παρακολουθήσεις συνομιλιών Ευρωπαίων πολιτών, δεν γίνονται μόνον στην Ελλάδα αλλά σε όλες, σχεδόν, τις χώρες-μέλη της ΕΕ.

Πέρα λοιπόν από τα «σάλια» των ευρωβουλευτών της αντιπολίτευσης και των Ευρωπαίων συνοδοιπόρων τους, που εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τις πρόσφατες αποκαλύψεις (;) περί συνακροάσεων από την ΕΥΠ, καθώς και για τη χρήση κατασκοπευτικού λογισμικού, με στόχο πολιτικούς, δημοσιογράφους και άλλα δημόσια πρόσωπα στην Ελλάδα, αυτό που κυριάρχησε στην σχετική συζήτηση ήταν, το τι θα κάνει η ΕΕ για να απαγορεύσει την πλήρη δραστηριοποίηση των εταιρειών, που αναπτύσσουν και εμπορεύονται τέτοιου είδους λογισμικό ή παρέχουν σχετικές υπηρεσίες.

Κρίνοντας, ωστόσο, από τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Επιτρόπου Reynders, που καταδίκασε, γενικώς, κάθε παράνομη πρόσβαση στα συστήματα επικοινωνίας, αντιληφθήκαμε ότι το «μπαλάκι» πετάχθηκε στα κράτη-μέλη της ΕΕ που, όπως είπε, θα πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι απειλούνται, για να κάνουν παρακολουθήσεις.

Κάτι που, με δεδομένη, πλέον, την έλλειψη ομοφωνίας στην ΕΕ, φαντάζει μακρινό όνειρο και δεν έχει να κάνει με το κοντινό μέλλον.

Αλλά και ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Mikuláš BEK, επανέλαβε τα γνωστά περί προστασίας των ατομικών θεμελιωδών δικαιωμάτων και υπενθύμισε, γενικώς, ότι τα κράτη μέλη πρέπει να καταδικάζουν τέτοια γεγονότα παρακολούθησης.

Η «κολώνια» των παρακολουθήσεων και της ασφάλειας του Διαδικτύου, δυστυχώς, θα κρατήσει χρόνια, χωρίς να υπάρξει άμεσα κάποιο απτό αποτέλεσμα, κυρίως, για την ασφάλεια του Διαδικτύου και την αποφυγή παρακολουθήσεων και συνομιλιών μέσω αυτού.

Στην Ελλάδα, όμως, μπορείτε να τσακώνεστε για τις παρακολουθήσεις συνομιλιών, που έγιναν τόσο επί διακυβέρνησης Σύριζα-ΑΝΕΛ όσον και της Νέας Δημοκρατίας.

Γούστα είναι αυτά... 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:21 - 13 Σεπ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.