ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σαν πολύ δεν βιάσθηκε η εισηγήτρια της PEGA για τις υποκλοπές!

Σαν πολύ δεν βιάσθηκε η εισηγήτρια της PEGA για τις υποκλοπές!

20:06 - 08 Νοε 2022
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στους ευρωβουλευτές, η ανεξήγητη βιασύνη της Ολλανδέζας ευρωβουλευτού της Ομάδας Renew, Sophie in't Veld, να παρουσιάσει σήμερα (8/11), μόνη της, ως εισηγήτρια της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου που διερευνά το θέμα των υποκλοπών στην ΕΕ (PEGA), το πολυσέλιδο σχέδιό της!

Το σχέδιο βρίσκεται ήδη στην κατοχή μου και δεν είναι τίποτα αλλο παρά (σ’ ότι τουλάχιστον αφορά την Ελλάδα), μία καταγραφή των γεγονότων που συνέβησαν πρόσφατα στο θέμα των υποκλοπών και μία επιλεκτική καταγραφή δημοσιευμάτων του αντιπολιτευόμενου Τύπου, που καταλογίζουν τα πάντα στον πρωθυπουργό.

Γι’ αυτό και δεν δημοσιεύεται...

Καθ’ ύλην αρμόδιες πηγές του Ευρωκοινοβουλίου, ωστόσο, μου διευκρίνισαν ότι, αφενός, είναι πιθανό, καθώς το κείμενο ελέγχεται ακόμα για γλωσσικές και άλλες αστοχίες, να υπάρξουν μικρές αλλαγές μέχρι να αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οπως δε τόνισαν, το κείμενο προς το παρόν απηχεί σχεδόν εξ ολοκλήρου τις απόψεις της εισηγήτριας.

Θα τεθεί σε συζήτηση και θα ακολουθήσουν τροπολογίες σε επίπεδο επιτροπής πριν υποβληθεί στην ολομέλεια, άρα απέχει πολύ ακόμα από την τελική του μορφή, η οποία θα είναι και η μόνη επίσημη θέση του Κοινοβουλίου για το θέμα.

Την αυθαιρεσία της «εισηγήτριας» επεσήμανε και ο Πρόεδρος της Επιτροπής PEGA, Jeroen Lenaers, διευκρινίζοντας ότι, το προσχέδιο που παρουσίασε η ευρωβουλευτής In t' Veld δεν συνιστά την τελική εκδοχή της Επιτροπής και δεν αποτελεί, επί του παρόντος, τα συμπεράσματα ή την τελική θέση της επιτροπής PEGA.

Πιο προσεκτικοί παρατηρητές τόνισαν ότι, αυτό το προσχέδιο της Ευρωβουλευτού, In t’ Veld βασίζεται σε μεγάλο βαθμό μόνο σε ένα δημοσίευμα σε ελληνικό μέσο ενημέρωσης που περιλαμβάνει μια λίστα με πρόσωπα που φέρεται να έχουν παρακολουθηθεί από spyware.

Το προσχέδιο προβαίνει σε συμπεράσματα, χρησιμοποιώντας υποθέσεις και σενάρια που στερούνται θεμελίωσης και πραγματικών στοιχείων, κατέληξαν.

Προς τι λοιπόν η ανεξήγητη «βιασύνη» της εισηγήτριας;

Τελευταία τροποποίηση στις 11:15 - 09 Νοε 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.