ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωκοινοβούλιο: Ψήφισμα αντιρωσικής υστερίας χωρίς προοπτικές!

16:54 - 28 Νοε 2022
Επηρεασμένοι, προφανώς, από τα αντιρωσικά λόμπυ, που άρχισαν αιφνιδίως να δραστηριοποιούνται τον τελευταίο καιρό, πέριξ των Βρυξελλών και του Στρασβούργου, 494 ευρωβουλευτές ενέκριναν Ψήφισμα, με το οποίο ζητούν την αναγνώριση της Ρωσίας ως κράτος-χορηγό της τρομοκρατίας!

Αποδεχόμενοι, εμμέσως πλην σαφώς, ότι το Ψήφισμα είναι για το θεαθήναι και ότι εγκρίθηκε για λόγους εντυπωσιασμού, οι εν λόγω ευρωβουλευτές ομολογούν στο Ψήφισμά τους ότι, η ΕΕ δεν μπορεί επί του παρόντος να χαρακτηρίσει επίσημα κράτη ως χορηγούς της τρομοκρατίας.

Παραγνωρίζοντας ότι, τις μέχρι τώρα ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, δεν τις «πληρώνουν» οι Ρώσοι αλλά τα οικονομικά ασθενέστερα νοικοκυριά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι εν λόγω ευρωβουλευτές ζητούν να ολοκληρωθεί το ένατο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Μόσχας και ζητούν ενίσχυση της διεθνούς απομόνωσης της Ρωσίας.

Ευτυχώς πού γι’ αυτό το Ψήφισμα, υπήρξαν 58 ψήφοι κατά και 44 αποχές, για να διασωθεί η τρωθείσα τιμή του Ευρωκοινοβουλίου στο σύνολο του.

Επιμένοντας, ωστόσο, καλούν (sic) την ΕΕ και τα κράτη μέλη της να θεσπίσουν το κατάλληλο νομικό πλαίσιο και να εξετάσουν το ενδεχόμενο να ενταχθεί η Ρωσία σε αυτόν τον κατάλογο. Αυτό θα ενεργοποιήσει σειρά σημαντικών περιοριστικών μέτρων κατά της Μόσχας και θα έχει θεμελιώδεις περιοριστικές επιπτώσεις στις σχέσεις της ΕΕ με τη Ρωσία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.