ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποστολή εξετέλέσθη. Η Ελλάδα πεθαίνει

11:20 - 18 Φεβ 2019
Δεν υπάρχει άλλη οικονομική παραδοχή για την έξοδο της Ελλάδας από το σημερινό της αδιέξοδο από την ανάγκη για επενδύσεις και ανάπτυξη. Κοινότοπο αλλά αληθές. Όμως υπό τις συνθήκες που έχει διαμορφώσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αδύνατες και οι επενδύσεις και η ανάπτυξη. Πρωτίστως λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης στην λειτουργία του κράτους, επιδείνωσης της γραφειοκρατίας. μεγάλης φορολογίας που είναι η εμμονή της κυβέρνησης, χάριν των πλεονασμάτων αλλά και συνεχών εμποδίων στις επενδύσεις.

 

Αυτά τα εμπόδια είναι μερικά –πλην ουσιαστικά- τα οποία είχε περιγραψει και ο πρόεδρος της Επιτροπής Βιομηχανίας της Business Europe όταν είχε έλθει στην χώρα  μας  κατόπιν πρόσκλησης του ΣΕΒ.

 

Τις αδύναμες προοπτικές της ελληνικής Οικονομίας, υπό την διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύει:

 

(α) Η Παγκόσμια Τράπεζα σε Έκθεση της οποίας για την ποιότητα τους επιχειρηματικού περιβάλλοντος ανέδειξε την χώρα μας στο επιχειρείν πιο κάτω και από την ...Γουϊνέα και την Αιτή! Η χώρα μας βρίσκεται πλέον στην 67η θέση του «Doing Business», σε σύνολο 190 χωρών. Στην ίδια Έκθεση σημειώνεται, σε σχέση με τα αντικίνητρα στην επιχειρηματικότητα ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις καταβάλλουν το 51,7% των εσόδων τους σε φόρους και εισφορές και πρέπει να αφιερώνουν 193 εργατοώρες κάθε χρόνο – δηλαδή περισσότερες από 24 εργάσιμες ημέρες – για την τακτοποίηση των φορολογικών υποχρεώσεών τους.

 

(β) Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ σύμφωνα με την Έκθεσή του για τις πιο ανταγωνιστικές Οικονομίες έχει κατατάξει την Ελλάδα στην 87η θέση μεταξύ 137 χωρών. Σύμφωνα με την Έκθεση οι παράγοντες που επιβαρύνουν τις επιδόσεις της Ελλάδας είναι οι υψηλοί φορολογικοί συντελεστές, η αναποτελεσματική δημόσια διοίκηση, το φορολογικό καθεστώς αλλά και η αστάθεια του πολιτικού συστήματος.

 

Μία χώρα με δημόσιο και ιδιωτικό χρέος που σωρρευτικά φτάνει το 500% (!!!) του ΑΕΠ, χωρίς παραγωγική δραστηριότητα παρά μόνο με οικονομική δραστηριότητα που εξαντλείται στις καφετέριες, με τα εγχώρια μυαλά να εκπατρίζονται, με την ατέλειωτη γραφειοκρατία να αποτρέπει εγχώριες και ξένες επενδύσεις, με την φορολογία αμείλικτη που στρέφει επενδύσεις και επιχειρήσεις σε γειτονικές χώρες, όποιος δεν καταλαβαίνει ότι είμαστε κατεστραμένοι, είναι αφελής ή εξυπηρετεί σκοπιμότητες.

 

Και η επιδείνωση αυτή σημειώθηκε επί αριστερής διακυβέρνησης και έχει επιπτώσεις σαφείς στο πως αξιολογεί πλέον την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η ίδια η κοινωνία, εκτιμώντας όλα όσα έχει υποστεί στο βιοτικό της επίπεδο. Ειδικότερα επειδή της υφάρπασαν  την ψήφο με αδιανόητες υποσχέσεις που δεν ηταν δυνατόν να πραγματοποιηθούν καιτοι το ήξεραν αυτοί που τις έδιναν.

 

Ίσως την συριζαϊκή διακυβέρνηση την αποτυπώνει καλύτερα ένας σχετικά πρόφατος τίτλος του γερμανικού περιοδικού Σπήγκελ: «Η Αποστολή εξετέλεσθη. Η Ελλάδα πεθαίνει». Με σημαντική συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτουμε εμείς...

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.