ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξουθένωση και ύφεση το μείγμα

10:59 - 27 Φεβ 2019
Είναι κατανοητή η διαχρονική προσπάθεια της κυβέρνησης να δικαιολογήσει την επιδρομή επί της ελληνικής κοινωνίας, ως εκτελεστής της δικής της μνημονιακής διαθήκης. Η πραγματικότητα όμως έχει ως εξής: Οι φορολογικές επιβαρύνσεις είναι τόσο μεγάλες και τόσο διερυμένες, ώστε ακόμη και ο ΟΟΣΑ σε όλες τις τελευταίες Εκθέσεις του επισημαίνει τό πόσο υπερβολική σε σύγκριση μετις άλλες χώρες είναιη φορολογία στην Ελλάδα.

Στην φορολογική επιδρομή θα πρέπει να συνυπολογίσουμε, στο πλαίσιο της αξιολόγησης του υποβιβασμένου βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων (α) τις περικοπές σε μισθούς αλλά και σε συντάξεις, κύριες και επικουρικές. (β) τις ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών που είναι εξοντωτικές –με την υιοθέτηση προφανώς της γερμανικής λογικής ότι οι αυτοαπασχολούμενοι στην Ελλάδα είναι περισσότεροι απ’ ό, τι σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαίκή χώρα και, επομένως πρέπει να περιοριστούν. Άλλωστε ας μη ξεχνάμε ότι στην αρχή της κρίσης είχε εκδηλωθεί και η ευρωπαίκή ...έκπληξη για το πολυ υψηλό ποσοστό ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα και κτήσης ακινήτων που τελικώς είχε ως συνέπεια τον ΕΝΦΙΑ!

Σε όλ’ αυτά θα πρέπει να συναθροίσουμε και την άλλη διαπίστωση που δείχνει την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης, μετά τις επιδρομές της και την ύφεση στην οποία΄’εχει ρίξει την ελληνική Οικονομία. Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προίόν που είχε μειωθεί το 2017 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016, στην συνέχεια εμφανίζει ελαφρά αύξηση κυρίως χάρις στον τουρισμό και όχι βεβαίως χάρις στις επενδύσεις σε καφετέριες. Και πως βεβαίως να υπάρξει ανάπτυξη όταν οι επενδύσεις που έχουν αποφασιστεί καρκινοβατούν με τα συνεχή κωλύμματα που η ίδια η κυβέρνηση βάζει στην υλοποίησή τους, ενώ και εξ αιτίας των περικοπών στο εισόδημα των πολιτών η εσωτερική κατανάλωση μειώνεται συνεχώς,έτσι ώστε ακόμη και οι...καφετέριες να έχουν ημερομηνία λήξης στην λειτουργία τους ;

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.