ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μερικές ιστορικές αλήθειες

15:37 - 11 Μαρ 2019
H Γερμανία τάσσεται υπέρ της αναβολής της εκταμίευσης της "δόσης" του περίπου ενός δισεκατομμυρίου ευρώ ανέφερε δημοσίευμα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Ασφαλώς η δικαιολογία είναι ότι δεν έχουν προχωρήσει συγκεκριμένες συμπεφωνημένες μεταρρυθμίσεις. Όμως εξ ίσου αληθές είναι ότι η Γερμανία χρησιμοποίησε και ως πειραματόζωο την Ελλάδα αλλά και για παραδειγματισμό άλλων χωρών που βρέθηκαν στην ίδια κατάσταση υπερβολικού χρέους. Δεν είναι ανάγκη να θυμίσουμε τις ακραίες θέσεις του Σόϊμπλε, όταν ήταν υπουργός Οικονομικών στο ζήτημα της Ελλάδας,όταν μάλιστα, προ καιρού ομολόγησε ότι είχε ασκήσει πολύ μεγάλη πίεση στην Ελλάδα και στους Έλληνες.

Αντιθέτως θα θυμίσουμε ότι, από γερμανικής πλευράς όταν κυβερνούσε ο Γιώργος Παπανδρέου είχε γίνει επίθεση στη ΝΔ ότι «το αδελφό κόμμα της ΝΔ ευθύνεται για τη μιζέρια του χρέους» καθώς και ότι κατεβάζει κόσμου στους δρόμους(!!), ενάντια στα μέτρα λιτότητας. Καθώςκαι ότι το τότε κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κόμμα στην Ελλάδα, δεν ήταν δυνατόν «να μπλοκάρει την εξυγίανση της χώρας»!

 

Οι  Γερμανοί προφανώς  ποτέ δεν  πήραν  χαμπάρι  τι γίνεται στην Ελλάδα. Όμως  υπάρχουν λόγοι για τους οποίους  η Γερμανία οφείλει να μη προκαλεί.

 

1. Η Γερμανία ανασυγκροτήθηκε μετά τον καταστροφικό πόλεμο που η ίδια προκάλεσε με τεράστια ποσά από την  υπόλοιπη Ευρώπη και την Αμερική. Κατά συνέπεια δεν νομιμοποιείτο  να αρνείται την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, σε οποιαδήποτε άλλη χώρα-μέλος της ΕΕ με πρόβλημα  –όταν μάλιστα το πρόβλημα  δεν έχει επιφέρει ζημία στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως ο γερμανικός πόλεμος.

 

2. Η Γερμανία πήρε ευρωπαϊκά χρήματα –δηλαδή με αναλογική συνεισφορά όλων των χωρών- για να αντιμετωπίσει το κόστος της συνένωσης των δύο Γερμανιών. Το κόστος αυτό υπέρογκο, άφησε μεγάλο άνοιγμα στα δημοσιονομικά της Γερμανίας και έλλειμμα το οποίο καλύφτηκε με αλχημείες  σαν κι αυτές που οι Γερμανοί κατηγορούν την Ελλάδα ότι έκανε για να μπει στην ΟΝΕ.

 

3. Η Γερμανία το 2008 είχε δημόσιο χρέος 2 τρισεκατομμύρια ευρώ. Ορισμένα δε κρατίδια έχουν ακόμη χρέος μεγαλύτερο από το ελληνικό.

 

4. Η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα πέραν των πολεμικών αποζημιώσεων -κοστολογημένων από τους Συμμάχους-  το δάνειο που πήρε  ετσιθελικά, ως χώρα κατοχής, από την Ελλάδα. Για τις ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις  αυτές της Γερμανίας έχει γράψει βιβλία και σειρά άρθρων ο αείμνηστος καθηγητής των Οικονομικών  Άγγελος Αγγελόπουλος.

 

5. Μέχρι και οι Γερμανοί αναγκάστηκαν να καγχάσουν με τις ανακρίβειες  Μέρκελ και άλλων Γερμανών φωστήρων ότι οι Έλληνες δεν δουλεύουν, καθώς αποδείχτηκε ότι οι πιο τεμπέληδες της Ευρώπης, σε εργατοώρες  είναι οι Γερμανοί.

 

6. Η Γερμανία έχει λάβει πολλά λεφτά πίσω από την Ελλάδα είτε μέσω εισαγωγών γερμανικών προϊόντων είτε μέσω της προμήθειας του 40%  των ελληνικών εξοπλισμών και συμμετοχής στην κατασκευή σχεδόν ολοκλήρου του οδικού δικτύου μας.

 

7. Η Γερμανία μέχρι το 1999, που ψηφίστηκε ο σχετικός απαγορευτικός Νόμος, διευκόλυνε τα λαδώματα –παγκοσμίως- προκειμένου να λαμβάνουν δουλειές στο εξωτερικό γερμανικές επιχειρήσεις.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.