ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παιγνίδια με το Σύνταγμα

10:35 - 16 Μαρ 2019
Υπερψηφίστηκαν και κατά την δεύτερη ψηφοφορία συγκεκριμένες διατάξεις του Συντάγματος που πρόκειται να αναθεωρηθούν από την επόμενη Βουλή. Μεταξύ των διατάξεων που προβάλλονται ως μέγα επίτευγμα του πολιτικού κόσμου είναι και του άρθρου 32 με το οποίο υποτίθεται ότι αποσυνδέεται η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την διάλυση της Βουλής και την προσφυγή στις κάλπες. ΚΙ αυτό διότι εχρησιμοποιείτο η αδυναμία εκλογής από την αντιπολίτευση για να γίνουν πρόωρες εκλογές.

Δύο απορίες. Η μία υποδηλώνει τη προχειρότητα του συνταγματικού νομοθέτη –δηλαδή της Βουλής. Και η άλλη απορία αποκαλύπτει την ανασφάλεια του πολιτικού προσωπικού.

Η πρώτη απορία. Γιατί υπερψηφίστηκε το άρθρο 32 παρ.4  που  αποσυνδέει την εκλογή ΠτΔ από την διάλυση  της Βουλής, αλλά προβλέπει -μετά από άκαρπες και αλλεπάλληλες  προσπάθειες της Βουλής   να εκλέξει εντός εξαμήνου Πρόεδρο- εκλογή  του από τον  λαό, τη στιγμή  που καταψηφίστηκε  (αναθεώρηση  άρθρου  30) η απ’ευθείας ανάδειξη  του  Προέδρου από τόν λαό; Το μη αναθεωρούμενο άρθρο 30 προβλέπει εκλογή από την Βουλή!! Πλήρης αντίφαση.  Προχειρολογεί ο συνταγματικός νομοθέτης ή  χρειάζεται η συνταγματική κατοχύρωση της  παρουσίας  ψυχιάτρου   στο ελληνικό κοινοβούλιο;

Η δεύτερη απορία. Ποιά η σκοπιμότητα του άρθρου 37 παρ. 2 για την καθιέρωση υποχρεωτικά  το να  έχει βουλευτική  ιδιότητα ο πρωθυπουργός; Θεωρεί το εγχώριο πολιτικό σύστημα ότι   δεν υπάρχουν καλύτεροι των δικών  του μελών, οι οποίοι μάλιστα δεν νοιάζονται για  κανένα  πολιτικό κόστος που έχει ανασχέσει  οποιαδήποτε  μεταρρύθμιση της προκοπής;

Και μία τρίτη απορία που αποκαλύπτει την λαϊκίστικη νοοτροπία της αριστερής κυβέρνησης Τι σημαίνει η καθιέρωση της λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας; Το νομοθετικό δικαίωμα ανήκει στην Βουλή  και στην εκάστοτε κυβέρνηση, διότι διαφορετικά καταργείται το αντιπροσωπευτικό σύστήμα. Ας προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ την σχετική λαϊκίστικη αυτή αναθεώρηση στον... Κίμ Γιονγκ Ουν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.